Kamena Vourla
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 46
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#9300 Üzenet linkje2006-06-21 08:09:08 

Szia Manda!
De igen, a Levendiben voltunk. Mi a központban levõ egyik apartmant fizettük be, de azt tavaly nem nyitották meg ezért raktak minket a Levendibe. Nagyon szép hely. icon_lol.gif

Sokat kirándultunk. Athén, Korinthosz, Epidaurusz, Mükéne. icon_lol.gif

# 47
Jucma
Aktív fórumos
Aktív fórumos
78 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#10392 Üzenet linkje2006-07-02 15:13:54 

Manda írta:
Estella és Juhi!
Sziasztok! icon_biggrin.gif

Amirõl Jucma (Szia Jucma!) írt, a hegyoldalban található kis kápolnához mi is felmentünk gyalog, sajna be volt zárva a vasajtó (gondolom csak engedéllyel lehet bemenni, ha be lehet), de a kilátás kárpótolt mindenért!

Jucma icon_smile.gif
Ha erre jársz, képzeld, nem tudtunk bemenni a kápolnához közeli tavernába. A lovasra gondoltál? Nem volt ott senki, pedig már kinyitottak, de mi nem találtunk egy cicán kivül ott mást!

Helló Manda!
Jó volt végigolvasni a kis rövidke élménybeszámolót. Sajnálom, hogy nem tudtatok bemenni a kápolnához és a kis étterembe se. Szerintem nem lovas étterem volt, de sajnos nem emlékszem a nevére. Egy nagyon ki lakosú település van ott fenn és sztem ez az egy étterem, hatalmas terasza van és a gyér forgalomhoz képest jó sok asztal. A kaja nagyon finom, pech, hogy nem tudtatok kajálni ott.

De gondolom a kilátás és a séta tetszett. Nekünk nagyon vicces volt, hogy ezerrel roboknak ott a platós autók és egy-egy helyen megállnak kitessékelik a kecskéket, majd egy-két füttyszóra már ugranak is vissza a kecskék és a kocsi halad tovább.... icon_biggrin.gif

Jucma

# 48
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11944 Üzenet linkje2006-07-19 07:43:41 

# 49
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14693 Üzenet linkje2006-08-27 13:23:52 

Sziasztok!

Igaz,hogy 3 éve voltam Kamena Vourlán,azóta biztos sok hullám volt már a Tengeren,de viszonylag kevesen irnak ebbe a topooikba,ezért gondoltam,elmondom néhány tapasztalatomat.Lényegében nem is K.V.-n voltunk,hanem a Hotel Levendiben-olvastam,hogy többen is voltak itt-,ez 6 km-re van a falutól,ahol 2-szer voltunk benn.Ez talán sok mindent elárul.Elõször is azt,hogy szuper hely a H.Levendi.Egy abszolút nyugis klubszálloda,saját tengerparttal,óriási medencével-én csak abban tudok uszni!- és remek kiszolgálással,barátságos,fiatal személyzettel.Valami csoda a kertje,mi kerti bungalóban laktunk,csodás volt reggelente kimenni az erkényre,pálmafák,leanderek,tenger,a másik oldalon pedig rögtön egy óriási hegy...Ha korán keltünk,a csúcsa még párába burkolózott...Szervezett kirándulással mentük körbe a klasszikus ókori látnivalókat,Athén,Mükéné,Epidaurosz,Korinthosz...az idegenvezetõ egy 70 év feletti görög-magyar nõ,hatalmas ismeretanyaggal,helyi tapasztalattal,hiszen 40 éve itt él,és állandóan beszélt,az egész mitológiát,szokásokat,szóval nagyon megérte!Egyetlen magánprogramot szerveztünk,áthajóztunk Evia szigetére,nagyon közel volt!Hát az nekem nem annyira tetszett,,lehet,ha több idõt töltünk ott,de nem fért bele.Szóval nagyon szép emlékeim vannak errõl a nyárról...is...

# 50
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15104 Üzenet linkje2006-09-05 10:24:12 

Szia Miskolciutas!
Mi tavaly voltunk a Levendibe. Fakultativon Athénbe, Szkiathoson, és a Korinthoszin is voltunk. Nagyon jó volt olvasni, hogy másnak is jól sikerült a nyaralása ott. Mi nem oda fizettünk be, de a mi apartmanunkat nem nyitották meg, ezért raktak minket a Levendibe. Igy kaptunk reggelit és vacsorát is. Mi csak az esti nyüzsgõ várost hiányoltuk. A képeimet is megnézheted, Kamena Vourla 2005. A parkról rengeteg képet csináltam. icon_lol.gif icon_lol.gif

# 51
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15125 Üzenet linkje2006-09-05 17:40:16 

Szia Juhi!

Nekem is a nyüzsgõ esti város az,ami hiányzott.Bár,amikor egyszer voltunk benn K.V.-n,akkor,mintha nem lett volna akkora nyüzsi.Úgy tünt,hogy elég sok görög ember fordul meg ott,nekünk a buszpályaudvaron ke4llett várni,addig nézelõdtünk,mert 6-an voltunk,annyi embert pedignem vitt el 1 taxi.Megnézem a képeidet,és jelentkezem! Azért ez nagy mázli,hogypont a Levendibe raktak át titeket!/ Szia!

# 52
Keményné
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#15170 Üzenet linkje2006-09-07 16:06:52 

2006.09.07-én indulok Kamena Vourla-ba. Volt most valaki ott? Az a hír járja, hogy nagyon kellemes a gyógyfürdõje is.
Ha valaki tudja, akkor írja már le, hogy van-e piac és mikor.

Köszi Jutka

# 53
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20814 Üzenet linkje2007-02-22 06:45:38 

# 54
TPisti
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
111 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#22444 Üzenet linkje2007-03-11 13:23:27  Kamena Vourla

Sziasztok!

Idén negyedszer készülünk Kamena Vourlára.

Tényleg nem túl nyüzsgõs hely, de azért van éjszakai élet, nekem nagyon tetszik, lehet pihenni.
Én a Ronzi apartmanban foglalok szállást, eddig nem csalódtam benne. Közel a tenger, kb. 50 méter.

A Delfi étteremben már a tulajdonos és a pincér névrõl ismer bennünket. Megérkezéskor már barátként üdvözölnek. Minden este van valami ajándék meglepetés a vacsora mellé a tulajdonostól.

Mi át szoktunk menni Evia-ra komppal, ott finom homokos lassan mélyülõ tengerpart van, és igazi házias
kis tavernák, olcsóbb mint K.V. és szerintem a víz is tisztább ezen az oldalon. Van büfé is, persze ne valami fényûzõ helyre gondoljatok, de nincs olyan tömegnyomor mint Paralián.

Sajnos a hegyen a kápolna felé vezetõ úton a vendéglõ már nem üzemel.

Érdemes ki sétálni Észak felé a városból (Termopüle irányába) a tengerparton, a kemping irányában, hosszú sétány, rengeteg kagyló, rák tengerisün és egyéb tengerlakó mészváza borítja kilométereken át a partot, aki ilyet szeret gyûjtögetni annak igazi kincsesbánya.
Ez a rész igazából az óváros, vagy falu. Találtunk ott egy kis kápolnát is, érdemes nézelõdni.

Ha kocsival megy fel valaki a hegyre a kápolnához, érdemes tovább menni, 10-15 km-re igazi görög hegyi falut találsz, nagyon vendégszeretõ emberek laknak ott, nem szabad kihagyni a tavernájukat!

Július elején a templom elõtti fõtéren színpadot állítanak és az iskolás gyerekek görög táncokat adnak elõ, valamiféle iskolai évzáró féle lehet akkor nekik. A Görög általános iskolákban kötelezõ a néptánc oktatás, igazi népviseletben hamisítatlan görög zenére táncolnak. Két nyáron is sikerült végig nézni az elõadást, nekem nagyon tetszett.

Érdemes reggel kicsit korábban fölkelni és lemenni a tengerpartra, sokszor néztük, hogy idõsebb férfiak valami golyós játékot játszanak a homokos parton. Tudja valaki, hogy mi ez a játék?

Egyébként azt tapasztaltam, hogy itt a kis boltokban, de még a bevásárló központban is szívesen beszélgetnek a nyaraló vendégekkel még akkor is ha csak bámészkodni megy be valaki.

Kamena Vourla tényleg a nyugodt pihenés kis szigete Görögországban.

# 55
Manda
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
26 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#23759 Üzenet linkje2007-03-26 21:05:38 

Pisti!
Nagyon jó érzés volt olvasni leírásodat Kamenáról. Én annyira imádom ezt a települést! Szívem szerint oda költöznék!
Sajnos idén nem mehetünk, de talán nem lesz belõle újra 10 év! icon_wink.gif

Jó nyaralást nektek!

# 56
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24349 Üzenet linkje2007-04-02 09:09:30  Kamena Vourla

# 57
Karaj
Aktív fórumos
Aktív fórumos
213 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#31447 Üzenet linkje2007-06-15 12:56:06 

Sziasztok,

Most vettem eszre, hogy KV-rol is van topic. En 92-ben vagy 93-ban voltam ott, nem emlekszem mar pontosan. Nekem is nagyon bejott a hely. Maganszallason laktunk, az eleg erdekes volt, mert semmit nem hasznalhattunk (hajszarito, mosogep, stb) merthogy sokat fogyaszt. Ki volt irva egy tablara, hogy 13.00-17.00 -ig csendes piheno van minden nap, ezzel ellentetben a hazi neni unokaja kb 1,5 eves lehetett, reggeltol estig es estetol reggelig megallas nelkul orditott. Remek pihenes volt, nem mondom.
Amin viszont a legjobban rohogtem, hogy : ettermek, barok az utest egyik oldalan, a kiulos asztalok meg az ut masik oldalan a tenger mellett. A pincerek meg az uttesten keresztul szaladgaltak a forgalomban a teli talcakkal. icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif
Igy van ez meg mindig?

# 58
Popeye77
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
511 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45483 Üzenet linkje2007-09-20 23:45:08  Válasz a #31447. hsz-ra Előzmény #31447

Kivanics lennek TPisti iden voltal.e a Ronziban, minekt eleg szornyu allapotok fogadtok ott... a tapasztalatok/utazasi irodak reszben olvashato. Pedig sokat en sem varok el csak legyen tiszta...
# 59
Fefe5255
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
74 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45488 Üzenet linkje2007-09-21 08:41:57 

Üdv. karaj!
Az elmúlt nyáron K.V.n még ugyan úgy rohangáltak a pincérek az úttesten, és nagy valószínûséggel õk ezt már megszokták.
Több helyen láttunk hasonlót, Görögországban az Olaszoknál, Párizsban is nagyon gyakori ez a megoldás, a pincéreknek viszont biztos nagyon strapás. Indulj el újra megnézni és igyál egy frappét!

# 60
TPisti
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
111 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45489 Üzenet linkje2007-09-21 08:49:00 

Szia Popeye77 !

Igen voltunk idén is, július 2-tõl.
Olyan volt mint tavaly meg azelõtt, nem változott semmit.
Mi szokás szerint a földszinten a 2-es apartmanban laktunk.
Igaz nem takarítanak 2-3 naponta, de tisztán kaptuk meg és
úgy is adtuk át.

A város is sokat változott egy év alatt, kávézók átalakultak,
szállodák zártak be és nyíltak meg.

Öszességében olyan volt amilyenre számítottunk.
De jövõre más lesz az uticél azt hiszem.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 4 5 ... 10 11 12   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu