õszintén szólva engem is elfogott a kétely az id.vezzel kapcsolatban, a rodoszi kalamajkánk után.
elgondolkoztam azon, hogy õk télleg idegenvezetõk-e, vagy csak valakiknek a valakijei, akiknek megmondták, hogy nyaralj jó pénzért, menj a turistákhoz a reptérre/buszhoz, ne törödj semmivel....
érted mire gondolok? mert komolyan mondom, én elgondolkodtam hogy van-e a rodoszi id.vez-nek végzettsége! az egy dolog hogy nem értett a dolgához, de még humánus sem volt. az idegenvezetõ meg pont egy olyan szakma, ahol emberekkel foglalkozik az illetõ, tehát valamennyi minimális empátiával kellene hogy rendelkezzen az utasok felé. nem is értem, hogy az utazási irodák hogy veszik fel õket, vagy hogyan tesztelik õket.
többször találkoztam jó idegenvezetõvel, mint rosszal, szóval véletlen sem akarok általánositani, nehogy azt higyjétek!
Ez roppant érdekes. Hogyan voltatok tavaly a Jorgos Travellel, mikor az évek óta megszünt? Bizony szerintem is jobban teszed, ha ezek után egyéni szervezésben mentek nyaralni, akkor csak magadat hibáztathatod, ha valami nem olyan, mint szeretted volna. A tükör elött még be is olvashatsz magadnak, ha nem sikerül 28.000,-Ft/fõ/hét-ért luxusszínvonalú stúdiót találni, amit természetesen naponta takarítanak.
Szia popeye!
Én 2005-ben nyaraltam Kamena Vourlába. A mi apartmanunkat, amibe befizettünk, felújítás miatt, nem nyitották meg, ezért átraktak minket a Hotel Levendibe. Persze a többlet költség, az irodát terhelte, ami nem volt kis eltérés, apartman helyett, hotel. Az idegenvezetõ, aki akkor ott volt (Éva), velünk nagyon rendes volt, 3 egész napos úton voltunk vele. Az is a Dias Zeus Travel volt, ezért nagyon sajnálom, hogy te csalódtál bennük.
Remélem azért Görögországtól nem ment el a kedved.
Szia kvalcsi!
Nem hiszem ,hogy popey luxust várt de azért a 28.000Ft/fõ/hét-ért
elvárható, hogy tiszta rendes apartmant / studiót kapjon az ember.
Nem azért foglaljuk le márc./ ápr.-ban a szállást és az utazásig hónapokig izguni, hogy a végén a nyaralásból rémálom legyen.
Nem értem a gúnyosnak tûnõ megjegyzésedet!
Elég szomorú, hogy nem popey esete az egyedüli!!!
Én teljesen egyet értek Mártával!
Biztosan nem egy "all inclusive" nyaralást vártak el Popeye-ék!!! De az nem a luxus kategória, hogy tiszta legyen egy szálláshely! És azt sem mondanám, hogy a 28 e Ft (gondolom, ez csak a szállás) "olcsó"!! Inkább nem drága, de ha 7 éjszaka van, akkor 4.000 Ft-tal az átlag kategóriába sorolnám.
Viszont, ha belgondolok, hogy július második felében - igazán fõszezonban - Athén mellett 20-on kilóméterrel egy már szálloda kategóriájú helyen(nem apartman, studió)megszáltunk 60 EUR/3 fõ/éj. amiben légkondi, hûtõ (nem minibár) saját úszómedence és saját tengerpart is bene volt. Ergó 5.000 Ft/ éj/ fõ volt. Fürdõkáddal, nem zuhanytálcával vagy csak padlóösszefolyóval! És lehett reggelit kérni 2,50 Eur/fõ-ért! JA és egy kis nem mellékes dolog: törölközõ, tusfürdõ, WC papír volt, megkérdezték jöjjenek-e naponta takarítani, milyen sûrün cseréljék a törölközõt, stb. És mellesleg valódi márvány volt a fürdõben a padló is
Tehát ha ezt nézzük, máris nem olyan "olcsó" és igénytelen szállást kellene bárkinek is elvárni 28 e Ft-ért!
Tehát teljesen jogos a felháborodás!
Azt elvárhatja az ember, hogy kitakarítva, tisztán, azt az apartmant kapja az ember amit lefoglalt. Azt viszont szezon közben nem lehet megoldani, hogy a falak ne legyenek piszkosak, hiszen festeni az elsõ turnus elõtt szokás és bizony szeptemberre elõfordul, hogy nem fehérek, éppen az ott lakó nyaralók miatt. Ami a vízkövet, WC ülõkét, fürdõajtót, stb.-t illeti nyilván nem lehet addíg megoldani amíg vendég van, hiszen ezen problémák megoldása több idõt igényel, mint amennyi idõ jut a takarításra két vendég érkezése közben.
Én pl. a buszos nyaralásaimkor mindíg viszek magammal folyékony Flóraseptet és végigmosom a fürdõt és a járólapokat megérkezésünkkor, akár tiszta, akár nem az apartman.
Szia petros!
Örülök, hogy egyet értettél velem. SZerintem senki nem luxust keresett az ide utazók közül csak egy normál tisztaságot ami elvárható! és persze takarítani sem kell másnak , mert ez benne van a pakliban, hogy ezt nekünk kell megoldani.
A csalódás csak az ha nem a prospektusban jónak vélt szállást kapjuk.
Szia kvalcsi !
Én is a domesztoszos takarítással kezdtem a beköltözést.
A vízkõ, a koszos falak és egyebek popeye elmondása alapján nem friss keletûnek tüntek. Mi júli elején voltunk, tehát még nem volt " lelakva " de amilyen volt az volt tavaly is és gondolom jõvõre ha ide mennénk akkor is ezzekkel a problémákkal találnánk szembe magunkat.
Szia kvalcsi !
A másik meg az, hogy tényleg sokan vannak / vagyunk, hogy ami nem a mienk arra vigyázni sem kell !!!
Én meg úgy gondolom, hogy ami nem az enyém arra jobban oda kell figyelni !!!
Ha más is így gondolná akkor nem lenne ez a sok probléma !!!
Tudod le van írva az utazási irodák prosijában, hogy milyen az apartman és az is, hogy általában mit kell vinni (törölközö, WC papír, mosogató, stb.) valamint, hogy takarítás csak az érkezéskor van. Néhány irodánál még ez sincs. Én is voltam Evián úgy, hogy hazautazásunk elõtt nekem kellett kitakarítani az apartmant. Nem mondom, hogy jól esett, mivel hajnali 5.30-kor jött értünk a busz, de fertõtlenítõvel végigmostam az egész stúdiót, lehúztam az ágynemût, kivittem a szemetet. Nem problémáztam rajta, minek tegyem tönkre a nyaralásom. Szóval apartman és apartman között óriási különbségek vannak, foglalás elõtt érdeklõdni kell és akkor talán kevesebb az esély, hogy csalódunk. Azért írtam, hogy aki ennyire nem tudja elviselni az esetlegesen gyenge minõségû szállást, válasszon személyesen egyéni utazással, és akkor csak magának tehet szemrehányást. Én minden esetre nem rontanám el a nyaralásom azzal, hogy ennyire felhúzom magam.
Jaja!
Az biztos, hogy a legtöbb helyen nem a "lefiatalabb, legmodernebb" dolgokkal van felszerelve egy szálláshely. De szerintem a görögöknél ez olyan "klassz", nekem bejönnek a "retro"-s helyek!
De a tisztaság és használhatóság nem a berendezés korától függ! Szingliként én magamnak takarítom a lakásom, így tudom, hogy ha legalább egyszer egy héten áttakaríton a WC-t, fürdõt, se vízkõ nincs se semmi! És godolhatod, hogy nem vagyok a háziasszaonyok gyöngye
De ha 2-3 hetet várnék (bevallom elõfordult már) hát Cillit-ezhetek rendesen! Szóval ha turnusváltáskor normálisan takarítanak, nem szabadna a szezon ideje alatt hasonlóknak megtörténni. És a foganytyúkat is meg lehet egy kicsit húzni! Valljuk be ez nem egy nagy, idõigényes meló!
Viszont a zuhanytálca nemléte (csak padlóösszefolyó) tipikus "balkáni" dolog és rengeteg apartmanban a mai napig ez van! Igen, ilyenkor nekem a legnagyobb gondot a WC papír megóvása jelenti Ugye legtöbször egyben van a WC és a zuhanyzó... Párszor szárítgattam már papírt a teraszon egy-egy figyelmetlen tusolásom következményként
De ez olyan "aranyos" bosszúság számomra, ami inkább "színesíti" az élményeimet, minthogy elrontaná Nekem ez is a szeretett Görögországom rész
Viszont erre az egyre rá lehet kérdezni elõre, a szállás lefoglalásakor! Tehát ez kimondottan elkerülhetõ, ha valaki nagyon nem szeretne ilyen zuhanyzót
Nem szívesen szólok hozzá... Az ördög mindíg a részletekben rejlik... Beidézem az utazási szerzõdés feltételeinek vonatkozó részét. (Ezt már foglalás elõtt meg kell ismerni!!!) Ez nekem elfogadhatónak tûnik. Aki ismeri, az kellõ határozottsággal tudja is érvényesíteni a jogait a helyszínen, vagy rosszabb esetben utólag. Nem egy öröm, de lehetõség...
Valljuk be, szinte soha nem olvassuk el...
"...d) Szálláshely cseréjére sokszor rajtunk kívülálló okok miatt, az utolsó percben is sor kerülhet. A DIAS ZEUS TRAVEL köteles ilyen esetben utasainak ugyanolyan, vagy jobb kategóriájú szálláshelyet biztosítani. Kérjük vegyék figyelembe, hogy az egymással megegyezõ kategóriájú szálláshelyek között kisebb-nagyobb minõségi különbségek elõfordulhatnak. Ilyen csere esetén az utas nem kötelezhetõ a különbözet megfizetésére, illetve ha a szálláshely eltér a szerzõdésben foglalttól, az utas kérheti a díj arányos leszállítását. Az utas a felajánlott szolgáltatást nem köteles elfogadni.
e) Az utazási szerzõdés hibás teljesítése esetén az utasnak a kifogásait a kifogásra okot adó esemény helyszínén a DIAS ZEUS TRAVEL képviselõjének (partnerirodájának) jelentenie kell, és arról jegyzõkönyvet kell készíttetnie, amelynek egy példányát az utas részére át kell adni. Amennyiben a szálláshelyet illetõen alapvetõ kifogással él, és cserét igényel, azt a megérkezéstõl számított 24 órán belül, szintén a helyszínen, a képviselõnknél kell jeleznie. Ezek után az utazás befejezését követõ 8 napon belül írásban a DIAS ZEUS TRAVEL (1075 BP. Károly krt. 5.) tudomására kell hoznia, amelyhez a jegyzõkönyvet csatolnia kell. A kifogás késedelmes elõterjesztése vagy jegyzõkönyv hiánya esetén sem a helyszíni partnerirodánk, sem a DIAS ZEUS TRAVEL a kárigényért nem tartozik felelõsséggel. A panaszlevélre irodánk 30 napon belül válaszolni köteles. Személyes meghallgatáshoz elõzetes egyeztetés, bejelentkezés szükséges...."
Látod, ebben tökéletesen egyetértünk! Sajnos sokan nem vigyáznak a máséra, és olyan mocskot tudnak csinálni nyaralás alatt, hogy az valami szörnyû. Én nem szoktam fõzni, de azért látom azt a pár edényt ami tartozik egy-egy apartmanhoz. Némelyik úgy ragad a kosztól, hogy az borzasztó és azt pedig a kedves utastársak csinálják.
Sajnos azt is elfelejtik az emberek, mielõtt bemennek a házba ahol nyaralnak, hogy lemossák a homokot a lábukról a kerticsapnál. Aztán meg õk vannak a legjobban felháborodva, hogy koszos minden.
Amúgy a "hibás teljesités" az adu ász! Ugyanis ezt a tényállást a legkönnyebb "megálapítani". Mivel nem csak az elõzetes tájékoztatásnak nem megfelelõ szolgáltatás nyújtása tartozik ide, de a nem tájékoztatás, illetve nem megfelelõ tájékoztatás is már ez a kategória. Innentõl kezdve bár milyen REÁLIS, RACIONÁLIS ok esetében lehet erre hivatkozni
Hali! Akkor lehet rosszul emlekeztem, de mintha, nah mindegy. Mellesleg nem ertek Veled egyet. Senki nem var luxus szinvonalu szallast, csak a minimalis normakat. Mint pl. az elottem szolok altal emlitett tisztasag etc...
Gondolom egy fal nem egy-ket het alatt lesz full saletromos, ha az ajto rohad mert felszivja a vizet lehet belole levagni egy 5 centit es maris megoldja a problemat, nem ragoznam...