Errõl a kalózosról még nem hallottam.
Nekem muszáj lenne megírni és elkészíteni a hétvégén mindent, mert hétfõrõl nem leszek számítógépközelben kb. 1 hétig. Szóval, mire Jox hazajön át szeretnék neki mindent küldeni.
Mindent egybevetve (persze, vannak negatív élmények is, de) teljesen elégedettek voltunk a választásunkkal, Karpathos csodaszép hely, vannak elõnyei és hátrányai is, de mi jól éreztük magunkat.
Most értem haza és örömmel látom, hogy szerencsésen megérkeztetek. Külön örülök, hogy végsõ soron elégedett vagy az utatokkal; ez a lényeg. Persze, hogy nem mindig minden olyan, ahogy azt várjuk, de ez belefér az ismeretlen megismerésének kalandjába. Kíváncsian várom a részleteket és a képeket. Addig jó pihenést!
Szia Andi! Ide is írok neked, bár ez már a harmadik üdvözlet tõlem. Örülök, hogy végül is jól sikerült minden, csak hát kicsit pihenõsebb lett a nyaralás, mint ahogy megszoktátok!
Legalább ezt is megtapasztaltad, hogy milyen.
Úgy látszik az idei nyaralás most mindenkinek kicsit másképp alakult, mint szokott, de végül is szép és felejthetetlen lett. Ez a lényeg!!!
Várom a fotókat fõleg, de a beszámolót is nagyon!!!!
Örülök, hogy azért jól éreztétek Magatokat.
A Tõzsér könyvben (A napfény szigete Rodosz, a lélek szigete Kósz) van írás a kalózok tanyájáról, Karpathoszról.
Ma Anikó (Busai) is erre kérdezett rá. Neki ezt írtam mailben:
Nalunk nagyon fura volt a közömbösseg. Az eladok altalaban nem is köszöntek, nem is neztek rad, nem is mondtak az arat, hanem elvartak, hogy tedd az oruk ele es be sem csomagoltak a targyat. Ha probalkoztal egy kis jopozizassal, kalimeraval, akkor elkezdtek angolul valaszolgatni, gondoltak,mit erölködsz te hülye külföldi, unlak mar ugyis. Sokszor az elado telefonalt a mobiljan es csak a kezevel mutogatott, hogy tegyem ra a merlegre a zöldseget es pakoljam be magam es a vegen az arat sem mondta, hanem kinyomtatta a blokkot es az orrom ala nyomta. Ez volt az altalg.
Az igazság az, hogy lenyûgözött Karpathos természeti szépsége és a hegyi falvai. De a parti települések borzalmasak, tényleg egy nagy turistacirkusz. nem bánom, hogy ott voltunk, tetszett, nagyon jól éreztük magunkat, de erre a szigetre elég lett volna egy hét is.
De napjában lépten.nyomon értek minket az ilyen sztorik, hogy valahol sorbaálltunk, és mögénk álltak helyi görögök és az eladó kilépett apultja mögül, félretolt minket és a görögökkel beszélgetett, kiszolgálta õket, azután minket. A másik eladó egy szuvenírboltban könyvelést vezetett a pénztáros pultján és egyetlenegyszer sem nézett fel rám, magamtól fizettem, magamtól tettem el a képeslapokat és még azt sem vette volna észre, ha a kiszámolt összeg helyett csak a felét tettem volna az orra elé.
Áradt belõlük, hogy utálják a turistákat. Nem volt sehol sem vacsi után a megszokott desszert vagy ajándék Ouzo.
De ez nem panaszkodás, mert minket ez nem érdekel nagyon, csak leírom, hogy tudjátok, ilyen is van.
Ezzel szemben minden külföldi vendégmunkás mézes-mázos kedves volt hozzánk.
Andi! De furcsa ezeket elképzelni, mert nekünk még sosem volt ilyen tapasztalatunk. Bár tény, hogy pl. Korfun az idén az egyik taverna elõtt a fõnök citálta befelé a vendégeket. Irtó kedvesen, egyszerûen mi sem tudtunk tõle szabadulni, aztán mikor már leültünk és rendeltünk egyszerûen átnézett rajtunk.
Fizetéskor magától értetõdõen elrakta az aprót -nekem ez is furcsa volt- szóval Õ volt az elsõ, és szerencsére az utolsó ilyen tapasztalatunk idén, de lehet, hogy ahol sok a turista ott már kicsit unják õket, hiába, hogy abból élnek!
Bár Pargára meg nem tudom ugyanezt mondani, és ott is rengeteg turista volt!!
Én valahol régebben Kefalóniáról olvastam ugyanezt, hogy egyáltalán nem kedvesek a turistákkal, de akik most jártak ott, nem írtak ilyesmit, úgyhogy nem tudom mennyire igaz!?
Andi! Az a lényeg, hogy azért jó volt, és nem bántad meg, hogy odamentetek!!!! A rosszakat úgyis hamarabb elfelejti az ember.
Igen, az a Heltai Péter Athénás könyvében volt Kefallóniáról, ezt valahogy én is megjegyeztem magamnak.
Itt (és tavaly Samoson is) azt tapasztaltuk, hogy leteszik a számlát fizetés elõtt az asztalra, majd te ráteszed a pénz. Elviszik a pénzt és sosem fogadják el a borravalót, csak akkor, ha a visszajáró pénzbõl az asztalon hagysz aprópénzt, de azt is csak akkor veszik el, ha te már elmentél.
Andi
Köszi Andi! Tényleg ott olvastam! Így, hogy írtad már be is ugrott! És ez a borravalós dolgot is mindig így tapasztaltam én is, hogy alig akarják elfogadni, esetleg ha otthagyjuk az asztalon.
Azért volt nagyon furcsa ez a korfui eset! Csak néztünk Zolival, hogy most mi van? Kb. 1,50 eurót zsebrevágott, ha jól emlékszem. Dehát nem ácsoroghattunk ott, hogy most mikor akarja visszaadni?! Otthagytuk!
De már az elején sem volt szimpatikus.
Haláli ez a találkozásos sztori, amit írtál!! Tényleg miket produkál az élet! Hihetetlen!!!
Elsõ görög utam alkalmával én is nagyrédeiekkel találkoztam Pireusban. Csak néztünk mi is!!!
Így végzõdik a beszámolóm, és ezt mst fõleg Kristin1-nek célzom, meg azoknak, akik szeretnének eljutni erre aszigetre. Mert tényleg gyerekjáték odajutni.
Epilógus.
Mindekinek ajánlom Kárpátoszt. A sok negatív viselkedés elsiklik az ember mellett, mi sem sértüdtünk meg emiatt. A sziget álomszép, egy igazi paradicsom, árad belõle a nyugalom és az elmaradottság. Sajnos, már ide is túl sok turista jut el. Szállásból van elég. Saját szervezésben könnyen el lehet jutni repülõvel egy rodoszi vagy athéni átszállással. Minden jegyet be lehet szerezni az interneten is. Rodosz-Kárpátosz 29 Euro!!! De akár komppal is. Rajta emberek, legyetek bátrabbak, irány Kárpátosz!!!! Nekünk nagyon tetszett.
Végignéztem a képeket... Nagyon sok szép és fõleg érdekes képet csináltál! Olyan érzésem van, mintha ez Görögországon belül is egy kicsit más világlenne...