Tényleg nem tudod hol van Paralia? Valóban Katerini és Olympic Beach közelében. Keresd meg a térképen az Olympos hegyet és annak a lábánál van. Más felõl nézve Thesszalonikitõl délre kb. 1 vagy másfél órányi buszútra, vagyis nem túl messze.
Az országban egyébként valóban több helyen ki van írva paralia, hiszen ez a szó tengerpartot jelent magyarul. Amikor béreltünk motort vagy autót, sok felé láttuk kiírva, de ezek többsége nem egy Paralia nevû faluhoz vezetnek, hanem a tengerhez.
Még egy kis plusz segítség Nochtasenci!
A térképen amit Jox beszúrt, a Paralia alatt olvasott falu név Olympiaki Akti, Olympic Beach görög neve. A térképen kicsit távolabbnak tûnõ két falu egyébként szinte össze van nõve és akár gyalog is át lehet menni egyikbõl a másikba. (Paralia-Olympic Beach)
Paralia tengerpartot jelent, így van jó néhány Görögországban.
Ez a Parália Katerini város tengerpartja. Katerini kb. 6 km re van Paráliától ha jól emlékszem. Parália Piera megyében találhaó Szalonikitõl kb. 70 kmre.
Jellemezeni úgy tudnám neked, hogy olyan mint Siófok, vagy mint Bibione. Nekem ezt a hatást adta vissza. Nagyon sok üzlet van, étterem taverna. A tengerpartja, homokos, mintha arannyal lenne beszórva, és elég keskeny.
Sok a magyar oda kint, így a görögök elég jól tudnak már magyarul. Én próbáltam a német nyelvet, de sokra ott nem mentem vele, persze errõl az oldalról, a legfontosabb görögszavakat is kiírtam, így könnyû dolog volt már a vásárlás. Az éttermek többségében, magyarnyelvû étlapot is kapsz ha kérsz.
Jobbnál, jobb diszkók is vannak, ha éppen ez az igény merülne fel, nálatok.
Most hirtelen ennyi jutott az eszembe, ha van kérdés, írd meg báttran!
Bár már itt is találhatsz térképet, és jó leírásokat is, az utazási katalógusokban is szoktak lenni olyan térképek, ahol megjelölik azokat a helyeket Görögországon belül, ahova utaztat az iroda. Elég sok iroda katalógusában találhatsz ilyet, aki foglalkozik Görögországgal.
Nos, tudod már, hogy hol van Paralia?
Nagyon szépen köszönöm a tájékoztatókat, érdekes, hogy az Olympost már egyszer felfedeztem a térképen...De lehet h.nem tettem fel a számítógépes szemüvegem... Most már tudom hova akararok menni! Rendesek vagytok. És azt megsúgná nekem valaki, Görögben meddig tart fõszezon és mikortól van utószezon? Ha szeptember elején szeretnénk menni férjecskémmel, már olcsóbb kategóriájúak az utazások? Paraliára busszal tudok eljutni ugye? Székesfehérvári ut.irodától indulnánk, ha van valaki a közelbõl, írja meg melyikkel ment,milyen volt a tapasztalata! Köszike!
Az elõszezon általában a legtöbb irodánál június végéig tart, a fõszezon július, augusztus, az utószezon pedig szeptember, október. Az árak természetesen olcsóbbak az elõ vagy utószezonban, és sok irodánál minél távolabbi idõpontot választasz a fõszezontól annál kevesebbe kerül. Paráliára, és nagyon sok észak-görögországi üdülõhelyre busszal is lehet menni, melyeket az irodák indítanak.
Mi voltunk már elõszezonban és utószezonban is Parálián.
Utószezon szeptembertõl kezdõdik és sokkal mozgalmasabb,mint májusban.A víz meleg,minden nyitva van még...
Busszal mentünk és sokkal gyorsabban kiértünk, mint fõszezonban.
Mi minden évben a Neckermannal megyünk és nagyon olcsón megúsztuk.
Parália a legjobb kiindulópont a fakultatív kirándulásoknál is.
Skiathos szigetre mindenképpen menjetek el,mert csodálatos!!!!!
Bármi kérdésed van szívesen válaszolok.
Szeptemberben én is voltam már Paralián, még szeptember második felében is nagyon szép az idõ, a tenger meleg. Itthon már pulcsiban, vékony kabátban kellett járni, de ott még mindig lehetett strandolni. Még szeptemberben is sok a turista, de azért kicsit kevesebb mint fõszezonban. Az irodák általában október közepéig indítanak turnusokat. A boltok is ugyanúgy nyitva vannak még, tehát még zajlik az élet akkor is.
Menjetek el fakultatív kirándulásra is, Skiathos, Athén, Meteorák, Olympos, Thessaloniki és Waterland szoktak szerepelni, illetve még görög est szokott lenni fakultatív programként.
Paraliára buszos utak vannak,ha nem kell várni a határokon kb. 15-16 óra alatt oda lehet érni, de lehet kocsival is menni. Elõfordul hogy valaki repülõvel megy Thessalonikiig, és utána transzferrel megy át Paraliára.
Ha van még kérdésed, bátran! Ha tudok, válaszolok.
Jaj úgy örülök az írásotoknak, én most elõször írtam be fórumba!!! Még az is érdekelne, hogy a közelben levõ Olympic Beach is szabadstrand? A sok turista miatt azért találni strandolóhelyet a parton? És ti megtanultatok egy-két görög kifejezést, vagy tudtatok ott magyarul tájékozódni? Mi tavalyelõtt elõször külföldön Spanyolban voltunk- nászúton, Görögbe is jön velünk az úton egy idegenvezetõ,akit ott is megtalálunk a nyaralás ideje alatt?
Én is voltam már szeptemberben paralián, elején is és a legvégén is, de mindig jó idõ volt. Estére azért már kellett kardigán, de a tengerben még ugyanúgy lehetett fürdeni. Nagy elõnye volt a szeptemberi idõpontnak az, hogy a strandon bárhol lehetett helyet találni, sõt voltak teljesen üres partszakaszok, aminek nagyon örültünk. Ettõl függetlenül az esti/éjszakai élet azért még nyüzsis volt.
A kérdéseidre a válaszok: Olympic Beach is szabadstrand, persze. Sétálni is lehet végig a parton, van kiépített járda is Paralia és Olympic Beach között. Olymic Beach nyugodtabb, csendesebb Paraliánál.
A buszon nem biztos, hogy lesz utaskisérõ, de ha lesz is, õ nem marad ott, hanem a helyi iroda magyar idegenvezetõi lesznek ott, fogadóórát tartanak, ha bármilyen probléma lenne, és õk az idegenvezetõk is a fakultatív kirándulásokon.
Sok helyen magyarul is ki vannak írva dolgok, magyar nyelvû étlap is van, elõfordul, hogy magyarok dolgoznak egy-egy ékszer- vagy ajándékboltban. Az angollal biztos boldogultok. Azért érdemes 1-2 szót megtanulni görögül, például köszönések, kérem, köszönöm. Nagyon örülnek, ha az õ nyelvükön szólalsz meg.
Kösz az infókat! Hallottam utazási kiállításról Bp-en. Ezt március körül rendezik?Tud valaki valamit róla? Úgy értesültem, ott is lehet jelentkezni utakra, sokkal olcsóbban. De ez gondolom pénzbeli foglalást jelent, ami rizikós, ha még szept.ig közbe jönne valami...
Egyébként szép napot erre a fagyos szerdára mindenkinek! Stenci
Szia Stenci!
Az utazás kiállítás március 16-tõl március 19-ig van Budapesten a X. kerületi HUNGEXPO területén. Itt általában 40% elõleg befizetése mellett lehet lefoglalni buszos, repülõs utakat és egyéni szállásokat. Irodától függõ, hogy hány % kedvezményt ad. Ez lehet 5%-tól 15-ig általában. Szokott lenni 1,5%-os stornó biztosítás (a nyaralásra befizetendõ összeg 1,5%-a), ami arra jogosít, hogy visszakapod a befizetett pénzed egy részét attól függõen, hogy hány nappal az indulás elött mondod vissza az utat.
Sziasztok! Most találtam rá Sartira, azt a hatást keltik a fórumoldalon az írások, hogy ez a legfantasztikusabb hely (világon, Görögo.ban, nyaraláshoz...) Azon kezdtem el vacilálni, hogy ott nincs tömeg a parton,csendesebb hely,mégis van mód bulira,nyüzsire, míg Paralián rengetegen vannak a strandon...Ez feladta a leckét, mert nagyon vonzóvá teszi P.val szemben.Én szeretek nyugalomban napozni,(férjecském ezt unni fogja); de a másik igényem, hogy látnivalókat Paraliáról könnyebb megközelíteni.Elsõ Görögországi nyaralásra talán a kirándulásokkal Paralia mellett maradunk, de talán gyermekekkel pár év múlva családosoknak tökéletes helynek Sartit javasolják és kipróbáljuk. De attól is félek, hogy ha akkor mégsem tudunk kijutni (többé külföldre) akkor lemaradunk róla. Erõsítsetek meg, hogy jól döntök: fiatal házasként Paralia, kisgyermekesként majd egyszer Sarti...