Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 811
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46794 Üzenet linkje2007-10-12 08:45:39  Válasz a #46792. hsz-ra

Szia Ani!

Igen, ez a kép Benitsesben készült, de nekünk nem itt volt a szállásunk, hanem "feljebb", a Panajotában (Bella Tours).
Gondolkodtunk ezen a dias-os házon is, de több negatív véleményt olvastam vele kapcsolatban (zavaró a sok zaj a forgalom miatt, illetve a diszkó miatt), úgyhogy végül nem oda mentünk. (Nem tudom, mennyire helytállóak ezek az állítások, de emlékeztem a ház fekvésére és ez meggyõzött. icon_biggrin.gif ) Arról nem beszélve, hogy inkább harmadszor is a Bellát választottuk, mert addig még nem csalódtunk bennük. icon_smile.gif

(A hideg és a didergés nem lehetett kellemes. icon_confused.gif )

# 812
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
_Ani
Moderátor
Moderátor
70 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46865 Üzenet linkje2007-10-14 13:54:05  Agios Spiridon templom

Agios Spiridon templom:

1589-ben a város védõszentjének, Szent Szpiridonnak, 1556-ban Konstantinápolyból idemenekített csontjai õrzésére építették. Csontjait csodatevõként tisztelik.
A hagyomány szerint ez az ereklye mentette meg a szigetet 1630-ban egy pestisjárványtól, 1716-ban a törököktõl és késõbb egy éhínségtõl is.
Évente négyszer, Virágvasárnapon, Húsvét vasárnapján (FANTASZTIKUS, MINDENKINEK csak ajánlani tudom ezt a Húsvéti ünnepet), augusztus 11-én, (a szent születésnapján) és november elsõ vasárnapján ünnepi körmenetet tartanak, melyen a koporsót nagy kísérettel viszik át a városon, igy emlékeznek a szent tetteire.
Korfun közkedvelt keresztnév a Szpiridon v. Szpirosz (igaz én az utóbbival találkoztam többszõr).
Egy templom homlokzatát utánzó ikonosztáz mögött, jobbra a diakonikonban található a szent csontjait rejtó ezüstkoporsó.
A mennyezet eredeti freskóit az 1830-as restaurálás során közepes másolatokkal pótolták.

# 813
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46869 Üzenet linkje2007-10-14 14:23:48  Húsvét Korfun

# 814
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46873 Üzenet linkje2007-10-14 14:45:01 

Ilyen köcsögdobálós húsvéti képeket már sokat láttam. Nagy muri lehet. Csak kíváncsi vagyok, hány hétbe telik eltakarítani a sok cserepet.
# 815
Rózsavirág
Aktív fórumos
Aktív fórumos
69 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46876 Üzenet linkje2007-10-14 15:14:29 

Sziasztok! Ma délelött láttam itthon a görög TV-ben, Korfun az Agios Spiridon templomba valamit nagyon ünnepeltek. Ki tudja, mire emlékeztek ma ott?
# 816
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46892 Üzenet linkje2007-10-14 19:17:58  Húsvét Korfun

# 817
_Ani
Moderátor
Moderátor
70 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46893 Üzenet linkje2007-10-14 20:08:44 

Szia Rózsavirágicon_smile.gif

Ma már írtam egy levelet, ami a pont ezzel a szent Spiridon templommal kapcsolatos, de nem emlékszem arra, hogy novemberben mit ünnepelnek. Majd megnézem és feltétlenül leírom ide:)

# 818
_Ani
Moderátor
Moderátor
70 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46912 Üzenet linkje2007-10-15 13:56:08 

Hivatalosan ez a 4 ünnep van, de isemõrsöm aki ott él azt mondja akkor nem volt semmi. Majd 28-án lesz a Nemzeti Ünnep, az Ochi nap.
# 819
Rózsavirág
Aktív fórumos
Aktív fórumos
69 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#46913 Üzenet linkje2007-10-15 15:44:33  Válasz a #46893. hsz-ra Előzmény #46893

Szia Ani! Én arra lettem volna kiváncsi, hogy most okt.14.-én vasárnap mit ünnepeltek Korfun a Spiridon templomba? Helyszini közvetitést láttam itthon a görög TV-ben.
# 820
Valentine87
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#47069 Üzenet linkje2007-10-17 16:58:35 

Sziasztok!

Én egy új tag vagyok, de remélem számíthatok a segítségetekre, tanácsra, információra lenne szükségem. Elõljáróban elmesélném a történetemet hogyan is ismerkedtem meg ezzel a gyönyörû országgal....Jelenleg turizmust tanulok OKJ-n, ez az utolsó évem, szóval idén nyáron gyakorlati helyet kellett keresnem, ami elég ijesztõ feladatnak tûnt az elején ám egy nagyon érdekes helyen és módón lehetõséget kaptam, hogy ezt az idõszakot Korfun töltsem, az Iberostar Kerkyra Golf hoteljában mint konyhai kisegítõ. Nem tétováztam, azonnal leadtam a jelentkezésemet és kimentem....azt kell hogy mondjam 2007 volt életem LEGSZEBB nyara. Az emberek kedvessége és segítõkészsége határtalan volt, mindenki igyekezett, hogy beilleszkedjek és jól érezzem magam. Ez maximálisan sikerült....olyan nagyon, hogy komoly érzelmeket váltott ki belõllem a hazajövetel idõpontjának közeledtével kapcsolatban. Sírások és depresszió jött rám, pedig nem vagyok ennyire érzékeny. Minden olyan szép volt, leírhatatlan. Mindezek mellett egy másik csoda is történt velem, történetesen hogy szerelembe estem egy helybéli fiúval a nyár közepén...gondolom nem kell ovább mesélnem, milyen volt mikor ki vitt a reptérre oktober 1-jén...azt hiszem ti vagytok az egyetlenek akik áttudják élni azokat a perceket. Borzalmas, mintha a lelkem egy darabja hullott volna szét...de nincs vége. A távolság nem akadály, mivel mindketten komolyan gondoljuk Alex is és én is. Szóval tervezzük, hogy karácsonykor meglátogatom õt két hétre (utána pedig már tudok tájékoztatást adni milyen is Korfu télen icon_smile.gif ), de ehhez kellene a segítségetek. Már megnéztem a buszjegyeket (mivel a repülõre nem igazán van pénzem) és láttam, hogy itthonról Athénig megy a busz, majd ott váltani kell ami elvisz Igoumenitsáig onnan pedig komppal Corfu townba. Szeretnélek megkérni benneteket ha tudtok egy olcsó ámde rövidebb utat mint megoldás kérlek segítsetek nekem. Senkire nem számíthatok, senki nem érti meg milyen fontos ez nekem ezért is bízom bennetek...

# 821
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#47071 Üzenet linkje2007-10-17 17:04:12 

Valentine87! Nehogy Athénba buszozz, és onnan vissza (fel) Igoumenitsaba, az embertelen hosszú kerülõ. Szerintem Thessalonikiba is megy busz (de vonat biztosan). !!!
# 822
Valentine87
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#47073 Üzenet linkje2007-10-17 17:08:46 

vojandi!

De a vonat itthonról (Budapestrõl) közvetlenül megy Thessalonikiba? Szerinted hol keressek infot, melyik oldalon?

# 823
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#47075 Üzenet linkje2007-10-17 17:22:57 

Én nem régen utaztam a Kelti pályaudvarról vidékre és bent állt egy vonat, amin Belgrád-Thesszaloniki állt .Úgy emlékszem legalábbis. Fogalmam sincs, hol lehet ezt megnézni a neten, de talán írd be a keresõbe, hogy vonat+Thessaloniki...
Mikor voltál Athénban? A képed miatt....

# 824
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#47078 Üzenet linkje2007-10-17 17:30:32 

Valentine, írok ezekrõl a Thessaloniki fórumba, mert ez nem ide tartozik, olvasd el ott!!!!
# 825
Valentine87
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#47080 Üzenet linkje2007-10-17 17:33:04 

Idén nyáron voltam kinn, miért mi van a képemmel? Az Akropolisz átköltöztetése csak most nem rég kezdõdõtt el, ha az miatt kérdezed...
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 54 55 56 ... 481 482 483   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu