Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 1471
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#47099 Üzenet linkje2007-10-17 19:43:55 

Igaz. Úgy én is láttam, de husi mellé is szokták tenni tányérra, úgy értem, hogy úgy nem adtak sehol...de mindegy.
# 1472
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rozinante
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
221 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#47100 Üzenet linkje2007-10-17 19:50:38  Válasz a #47099. hsz-ra Előzmény #47099

Igen, legtöbb helyen tzazikit adtak hús mellé icon_lol.gif
# 1473
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#47142 Üzenet linkje2007-10-18 14:16:27 

Hagyma-ügyben azt tudom irni,hogy 2 hónapig biztosan nem megy tönkre.mert aug. elején jöttünk haza és mint irtam,még az utolsó darab utolsó részét most eszem meg.A hûtõszekrény alsó rekeszében tartottam õket,már máskor is hoztam igy.
# 1474
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#47154 Üzenet linkje2007-10-18 17:10:05 

Én is hozhattam volna icon_sad.gif
# 1475
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#47262 Üzenet linkje2007-10-19 20:04:33 

Az a baj ezekkel a dolgokkal, hogy az ember annyi mindent hozhatna, de a tároló hely az véges. Mi amúgy is nagyon sok lilahagymát használunk, de mindig fájlalom, hogy nem olyan mint a kinti. Azt gondolom, nálunk nem lehetne annyi hagymát hozni, hogy az hónapokig kitartson, így nem a tárolás a gond. icon_cry.gif
Aki Budapesten vagy a környékén él az elõnyben van, a mi kisvárosunkban nincsennek görög boltok, max. a Plus akciói maradnak. Pedig mostanában még fõzni is szoktam, nagyon sok munkám van, szinte kikapcsolódás ha mással foglalkozhatom.

# 1476
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#47272 Üzenet linkje2007-10-19 20:35:58 

Talán kellene hozni (magot? - nem tudom a hagymát mirõl szaporítják) valami görög OBI-ból icon_smile.gif és úgy itthon termeszteni. Nem tudom. Mi is sok lilahagymát eszünk a salátákkal és a görög százszor jobb. De a horvátoknál is ugyanolyan lédús és édes, nyammm de finom... icon_smile.gif
# 1477
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Anka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
19 hozzászólás


Nincs beírva úticél.
#47308 Üzenet linkje2007-10-20 14:56:25  Válasz a #47272. hsz-ra Előzmény #47272

Van olyan,h.mag/fekete magnak hívják felénk/ ,ezt elsõ évben elvetik és pici hagyma lesz belõle.Ez a dughagyma.Második évben ezeket dugdossák le a földbe és akkor nõ rendes méretre,amit mindenki ismer.Ha a 3.évben is kiültetik,hosszú szárat növeszt,azon egy labdaszerû virágot,ami ha beérik sok ki fekete hagymamagot tartalmaz.Aztán kezdõdik elõröl az egész.
Fini-fini,de attól tartok itthon termelve olyan lenne,mint a magyar narancs. icon_confused.gif

# 1478
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#49698 Üzenet linkje2007-12-20 18:05:48 

A kedvenceink:


# 1479
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Asteri
Törzstag
Törzstag
725 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#50188 Üzenet linkje2007-12-31 17:20:53 

METAXA

Több, mint brandy, szinte már legenda.
Szpírosz Metaxa 1880-ban telepedett le Píreuszban és nem sokra rá kiterjedt szõlõültetvényeket szerzett Attika déli részén, ahol különbözõ borokat kombinált egymással és a hagyományos eljárás alkalmazásával párolta belõlük elsõ brandyét, amelyet aztán 1888-tól kezdve saját gyárában állított elõ és a neve alatt terjesztett.
Elsõ vevõi a görög felsõ körökbõl kerültek ki, de I. György is köztük volt, valamint Szerbiában, Oroszországban és Etiópiában is árusította konyakját. A siker olyan gyors volt, hogy már 1890-ben egy második lepárlót nyithatott Odesszában. Amikor a Metaxa öt évvel késõbb Abdul Hamid szultán tetszését is elnyerte, megalkotója elõtt még Isztambulban is kitárult minden ajtó.
A Metaxa brandyt máig változatlanul Szpírosz Metaxa eljárása alapján készítik. Alapanyagai a savatiano, sultanina és korinthiaki szõlõfajtákból nyert borok, ezekbõl párolnak a borok különbözõ karaktereinek megfelelõen két eljárásban 82-86%vol alkoholtartalmú brandyt. Ezt az alapot aztán több évig tölgyfa hordókban érlelik. Az évek során folyamatosan veszít alkoholtartalmából, amit a pincemesterek "az angyalok adójaként" emlegetnek. Ez a párlat már rendelkezik a Metaxára jellemzõ lágy ízzel és arany színárnyalattal. További feldolgozás elõtt még fûszernövények keverékén is átöntik, amelynek összetétele azonban azonkívül, hogy rózsaszirmok is vannak benne, féltve õrzött gyártási titok. Ezután a párlatot Számoszról és Límnoszról származó érett muskotályborokkal házasítják és tovább érlelik tölgyhordókban, amíg kialakul összetéveszthetetlen zamata.

( Görög kulinária)

# 1480
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#58739 Üzenet linkje2008-05-01 15:52:22 

Jaszasz!Nagyon kihalt ez a topic?Mindenki görögben van és eszi a gyrost,patateszt,suvlakit?Ébresztõ!S.O.S!Ha rendelek egy tavernában fõételt,szerintetek külön kérjek hozzá köretet pl.patateszt vagy a fõételben általában benne van a köret is?Tavaly Asprovaltán mindig hozzátettük,hogy:Dio patatesz,parakalo!Gondolom,ezen jókat röhöghettek!
# 1481
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Frézia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
197 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#58741 Üzenet linkje2008-05-01 16:15:40  Válasz a #58739. hsz-ra Előzmény #58739

Szia Zsebkuty!
Én még azt sem tudom mi az a patatesz icon_redface.gif

# 1482
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#58742 Üzenet linkje2008-05-01 16:33:02  Válasz a #58741. hsz-ra Előzmény #58741

icon_biggrin.gif Szia Frézia!Nagyon aranyos vagy,te mindig próbálsz segiteni mindenkinek,de fõleg nekem,kösszzi!A patatesz sült krumplit jelent.Te hogy szoktál kaját rendelni? icon_wink.gif
# 1483
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Frézia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
197 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#58744 Üzenet linkje2008-05-01 16:42:45  Válasz a #58742. hsz-ra Előzmény #58742

Szia Zsebkuty!
Hát nem görögül. Általában angolul, de engem nem fenyeget a veszély, hogy végig eszem az étlapot. Elég kényes gyomrom van. Egyszer rábíztam magam egy étterem felszolgálójára, de valami paradicsomos húst kaptam helyi specialitásként. Én meg kipiszkáltam pár szem húst, a többit otthagytam. Szegény pincér nem tudta mi a baj. Nem bír a gyomrom egy csomó mindent, az epém miatt. Úgyhogy csak azt eszem meg amit ismerek.

# 1484
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Frézia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
197 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#58745 Üzenet linkje2008-05-01 16:53:59  Válasz a #58742. hsz-ra Előzmény #58742

Végig gondolva, szerintem nem baj, hogy kérsz köretet, mert ha nincs hozzá legalább kapsz valamit. De erre nem is emlékszem. Pl. a scampihoz nem járt semmi, ahhoz külön kértünk. Szerintem a húsokhoz külön kell kérni, abból kiindulva, hogy nálunk is így van. De hátha valaki fogja ezt tudni.
# 1485
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás



Nincs beírva úticél.
#58748 Üzenet linkje2008-05-01 17:33:23  Re:

frézia írta:
...Nem bír a gyomrom egy csomó mindent, az epém miatt...

Dobasd ki! icon_evil.gif (Ma már gatyaügy... icon_confused.gif ) Én is azt tettem az elsõ görcs után vagy harminc éve... icon_rolleyes.gif Azóta mindenevõ vagyok és imádok jókat enni... icon_wink.gif icon_lol.gif Az a paradicsomos akármi lehet, hogy stifado volt; az pedig nagyon finom!!! icon_eek.gif Nem tudod, mirõl maradsz le... icon_cry.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 98 99 100 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu