Szia Anikó!
Igen, voltunk a Pandelimonosz-kolostorban, ahol most egy kicsi múzeum mûködik Ali pasa emlékére, mivel ott ölték meg (csak 0,80 euro a belépõ, talán ez a legolcsóbb múzeum). De a sziget maga is ámulatba ejtõen szép! Annak ellenére, hogy aznap nem volt túl jó idõ, és nem a legszebb arcát láttuk a szigetnek, mégis az egyik legmegkapóbb hely volt, ahol eddig jártunk. Van ott egy gyönyörû kis falu, csupa ódon, öreg, ám jól karbantartott házzal, és a szigeten élõk híresek ötvös és fémmûvészetükrõl, ami valószínûleg a régi hagyományokon alapul. Azt javaslom, hogy aki elmegy oda, vigyen elég pénzt, mert csodálatos ezüst és ezüstözött ékszereket, dísztárgyakat, ét- és italkészleteket lehet vásárolni. És nem utolsó sorban olcsó minden - fõleg Pargához képest. Az emberek pedig - mint már megszoktuk - nagyon kedvesek. Úgyhogy máris azon jár az eszem, hogy honnan mehetnénk oda vissza mégegyszer!
Köszi Cilla! Most még jobban sajnálom,hogy kimaradt ez a látogatás az életembõl. De remélem nem örökre!!!?
Ha arra járok még valamikor mindenképp el fogunk menni oda, ez biztos!!!
Köszi az infókat!!
ÉN IS VISSZA AKAROK MENNI, DE AZONNAL HA LEHET!!!!!!
h.apci!
Nézegettük a Te filmjeidet is, azok is fantasztikusak!
Jól láttam hogy idén Toloban voltál, esetleg a Nelly'sben laktatok, esetleg júniusban, és esetleg az ezüstmetál kocsid ott állt az apartmanotok elõtt?
Cilla!
Csak csatlakozni tudok az elõttem szólókhoz, nagyon nagyon szépek a képeitek. Ha a többiek képei alapján nem szerettem volna még bele Pargába én is, most biztosan megtörtént volna!
Ali Pasha várához milyen gyalogút visz fel? Valami olyasmi jelzett turistautat képzeljek el, mint itthon?
Szia Csincsi!
Jelzett turistaútról nem igazán beszélhetünk, elõször is nem mindegy, hogy Parga melyik részén laktok. Mi a Sakisban laktunk, ami a Valtosnál van, és onnan fel lehet jutni a kis utcákon a fóliasátrak között Anthousáig, onnan visz egy ösvény, ami rosszul van kitáblázva, ezért mi nem is találtuk meg, így az országúton mentünk tovább. Az viszont szerintem legalább háromszor olyan hosszú út. Ha Parga másik oldalán laktok, akkor szerintem egybõl az országúton indultok el, de Anthousában feltétlenül keressétek meg a feljáratot. De azon a bizonyos kisvasúton kívül jár rendes buszjárat a faluig, azt hiszem 1,30 euro, és akkor nem vészes az út, és sietnetek sem kell vissza.
Anikó! Megnéztem a videoidat. Tetszett, hogy zenei aláfestés is van. Segítségedet szeretném kérni - mi is szeretnénk jó görög zenei aláfestést a videó filmünkhöz - hol tudtál ilyen jó zenéhez jutni. Elõre is köszönöm.
h.apci!
Nézegettük a Te filmjeidet is, azok is fantasztikusak!
Jól láttam hogy idén Toloban voltál, esetleg a Nelly'sben laktatok, esetleg júniusban, és esetleg az ezüstmetál kocsid ott állt az apartmanotok elõtt?
Szia h.apci!
Megtaláltuk Pargának az általatok keresett részét, lefotóztam Nektek azon a környéken a táblákat az apartmanokkal, csak még nem tudom hogy rakom fel ide a képeket, sajnos már elég utószezon volt, nagy részt zárva voltak, vagy csak vendégek voltak, de a nevek alapján a neten biztos többet meg lehet keresni!
Na ez (talán) jó hír... Tartok tõle, hogy a neten egyet sem fogunk megtalálni, legfeljebb valamelyik iroda kínálatában, ugyanis én már végignéztem csaknam mindent a neten még utcanév alapján is. A képek nem biztos, hogy ide valók, de ha mégis, a feltöltést itt már többen többször leírták... Ha nem, adok email-címet, oda elküdheted. Köszi a fáradozást!