Evia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Evia
Hozzászóló Üzenet
# 91
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41928 Üzenet linkje2007-08-19 01:20:29  Re:

xxx

Legutóbb petros szerkesztette (2007-08-19 15:13:40), összesen 2 alkalommal
# 92
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41929 Üzenet linkje2007-08-19 01:33:09 

xxx

Legutóbb petros szerkesztette (2007-08-19 15:13:59), összesen 2 alkalommal
# 93
Kukucs
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41937 Üzenet linkje2007-08-19 09:10:55  Válasz a #41929. hsz-ra Előzmény #41929

Most akkor nem értem. Egy csomó mindent írtam neked Éviáról, a kérdésem, hogy mit szeretnél tudni, egyáltalán nem volt kekeckedõ, hanem azért kérdeztem mert nem tudtam mirõl írjak elõbb. Köszönöm, hogy a lecseszés mellett megköszönted az infókat icon_sad.gif
# 94
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41959 Üzenet linkje2007-08-19 11:27:08  Re:

Kukucs írta:
Most akkor nem értem. Egy csomó mindent írtam neked Éviáról, a kérdésem, hogy mit szeretnél tudni, egyáltalán nem volt kekeckedõ, hanem azért kérdeztem mert nem tudtam mirõl írjak elõbb. Köszönöm, hogy a lecseszés mellett megköszönted az infókat icon_sad.gif

Szia Kukucs! icon_smile.gif

Nagyon szépen és jól megfogalmaztad egy kezdõ Eviásnnak a mondanivalódat.Jártam én is ott és valahogy én is hasolóakat írtam volna mint te.Két hétig voltam ,de a fõ momentumok megvoltak a válaszodban.A kedves kérdezõnek nem egészen így kellett volna reagálni az önzetlen segítségre! Na meg még mellé azok az arnyos emotikonok...Egy moderátornak meg alapvetõ dolga ,hogy moderálja magát és ha fajul a helyzet akkor másokat is.Nemde?Nekem ez a szubjektív véleményem!Ha az illetõ meg az alapvetõ dolgokban tájékozott akkor minek kérdez?! Evidens! icon_smile.gif

Üdv: Atosz

# 95
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41976 Üzenet linkje2007-08-19 14:35:09  Re:

Kukucs írta:

Szia Kukucs!

Elnézést, ha kicsit negatívnak tûnik amit írtam, nem akartalak megbántani. Én csak élményeket, érdekességeket és egyéb hasonló dolgokat szeretnék tudni a szigetrõl... Írtam, hogy sokkal felkapottabb helyekrõl száz oldalakat tudnak regélni... Szóval bocs, ha megbántottalak, nem akartalak icon_wink.gif

Amúgy amint látom, csak hülyén jöttek ki a dolgok! ELNÉZÉST icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif Fáziscsúszás!!!
Én az elsõ hozzászólásodra reagáltam! Mire a második, leíró üzeneted feltetted, már írtam az enyémet és nem láthattam, a leírásodat!

És most látom ki tudom törölni utólag is icon_smile.gif !

# 96
Stargate68
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44423 Üzenet linkje2007-09-11 14:14:49  Válasz a #41976. hsz-ra Előzmény #41976

Sziasztok !

Mi aug.14-21-e között a sziget déli részén Marmariban voltunk, egyénileg elõre lefoglalt szállással, kocsival.
Szóval Halkidától 120 km. az még sportos vezetéssel is 2 óra...
Ott...
Vadregényes táj az tuti !
Ez mind nagyon jó, meg az is hogy turista csak elvétve van (néhány olaszt láttunk), meghogy a strandon volt hogy velünk együtt (mi 3 voltunk) nyolcan voltunk... Volt hely...
De a jóvól kb. ennyi jutott.
Ahogy haladtunk dél felé (Hobó is énekelte...) gyanús volt az a kb.
500-1000 közötti szélkerék...
Szóval, AZT nem véletlenül rakták oda...
Olyan 80 km/ó szél fúj, hol errõl, hol arról...
Látnivaló ott nem sok van, de komppal át lehet menni (Marmari-Rafina)
Athénba (80 euró oda-vissza) és lehet kirándulni (korinthosz meg a többi).
Egynek jó volt, de nem megyünk oda mostanába....
Kérdezzetek ha akartok !
Stargate

# 97
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#44437 Üzenet linkje2007-09-11 14:45:36  Válasz a #44423. hsz-ra Előzmény #44423

Szia!

Tavaly szeptemberben Jox is hamarabb jött el jóval Marmariból a rossz idõjárás miatt. Ezek szerint nem csak peche volt, hanem Evia déli része ilyen erõsen szeles. Én csak az északi részén jártam a szigetnek (Pefki, Edipsos, Limni, Halkis), de ott nem volt szél szerencsére, igaz egy napig úgy szakadt az esõ, hogy patakká vált a hegyrõl levezetõ út.

# 98
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#48835 Üzenet linkje2007-11-21 14:52:03  Válasz a #44437. hsz-ra Előzmény #44437

Nem volt rossz idõ, csak nagyon erõs szél fújt. Fõleg emiatt és a nagyon rossz minõségú odavezetõ út miatt mentünk tovább (mert emiatt kiránulni sem nagyon lehet), 2 nap után.
Odafelé Halkidából mentünk, tovább pedig komppal Rafinába.

Marmari egyébként szép hely.

# 99
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#48949 Üzenet linkje2007-11-26 16:08:22 

Halkida

A valaha nagyhatalmú antik Chalkisznak mára nyoma veszett. A szárazföldrõl az Evriposz-szoros fölött átívelõ 40 méteres hídon áthaladva érkezünk a modern, forgalmas, nagyvárosias településre. A szûk tengerszorosban mindmáig ismeretlen fizikai okokból naponta 8-10-szer is változik a szemmel is látható sebes sodrású tengeri áramlat iránya. A hagyomány szerint, Kr. e. 322-ben Chalkiszban hunyt el Arisztotelész. A nagy gondolkodó kétségbeesésében a szoros vizéba vetette magát, mert képtelen volt a talányos jelenség okát megmagyarázni.

A régi negyed (Kásztró) a városközpontban terül el. Néhány bizánci, velencei és török kori mûemlék látható itt. Bizánci az Ájiá Paraszkevi-bazilika, amely a 6. századból származik és a 12. században gótikus katolikus egyházzá alakították át. A velencei idõkbõl származik a jelenleg börtönként mûködõ kormányzói palota. Török kori a városra nézõ, magas dombon épült 17. századi Karababa-erõd, egy boltíves vízvezeték szakasza, és a Bizánci Múzeumnak berendezett mecset, valamint az elötte álló márvány ivókút.
A Régészeti Múzeumban sok látnivaló van. Itt állították ki az eretreiái és a kárisztoszi ásatások során elõkerült legszebb darabokat.

# 100
Kukucs
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#48951 Üzenet linkje2007-11-26 17:52:39  Válasz a #48949. hsz-ra Előzmény #48949

Szia Valcsi, szuper ez a kép! Te készítetted? Mibõl? Repülõ nem jár el ennyire közel felette. Ez az új híd, nem a 40 méteres amirõl írsz. Jártál az idén Chalkidán? Szia, Ágni, eviagreece.com
# 101
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#48961 Üzenet linkje2007-11-27 09:34:40  Válasz a #48951. hsz-ra Előzmény #48951

Szia Kukucs!

Nem én készítettem, a netrõl linkeltem. Régen voltam Evián, mert annyi sok szép hely van Görögországban, hogy megpróbálom legalább egy kis részét megnézni, ezért általában mindíg máshová utazom.

# 102
Gama
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#49421 Üzenet linkje2007-12-10 21:25:22 

evian voltunk ez év július, augusztusban, amarinthoszon, chalkidátol délfelé cca 30 km, nagyon tetszett, bejártuk a fél szigetet. sokat gondolok rá vissza.
# 103
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#49439 Üzenet linkje2007-12-11 12:44:32  Válasz a #49421. hsz-ra Előzmény #49421

Gama! Írtam neked a Parga topicban. Én viszont Eviáról szeretnék kérdezni, mert többek között ez a sziget is szerepel valamikor nyaralásom tervei között.

Ti egyénileg voltatok? Szállást hogy foglaltatok? Úgy általában az útról nincs valahol leírásod, esetleg fotóid?
Megköszönném, ha kicsit több infóhoz juttatnál ezekkel kapcsolatban. icon_lol.gif

# 104
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#49440 Üzenet linkje2007-12-11 12:46:59 

Mit szeretnél tudni at útról?
Mehetsz hídon (2 hídon is), vagy komppal több helyrõl is.
Szállást talász a Hellasz.hu Szállásajánlójában is.

Mi a délirészen jártunk 2006-ban. Halkidánál mentünk át a kishídon (aztán a nagyhídon is...) és onnan le délre, Marmariba.

# 105
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#49442 Üzenet linkje2007-12-11 15:08:53  Válasz a #49440. hsz-ra Előzmény #49440

Köszi Jox! A megközelítést már én is tudom, utánanéztem még tavaly, de konkrét élménybeszámolót, hogy kinek mi a tapasztalata csak egyet olvastam még, az se volt túl pozitív.
Ha jól emlékszem neked se nyerte el nagyon a tetszésedet, igaz?

Azért kérdeztem Gamát, mert Õ jó érzéssel emlékszik, és így érdekelne az Õ véleménye is.

De Te is mutathatsz fotókat, ha lesz rá lehetõséged!! Köszi elõre is. icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Evia
<   1 2 3 ... 6 7 8 ... 28 29 30   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu