Ez a pici falucska kikötõjével és hosszú strandjával megmagyarázhatatlanul vonzza a fiatal túristák áradatát.
Egy kacskaringós út vezet ide Kántanoson át Palaiochórából..
Láttam gyönyörû képeket Balosról, csak azt nem tudom merre van?
Ha minden igaz Ierapetrához közel negyedórányira lesz a szállásunk. Innen merre lenne ez a hely? Állítólag hasonló Elafonisihez, de nagyon félelmetes út vezet oda. Olvastam egy útibeszámolóban, hogy aki oda akart menni visszafordult félúton, mert nem akart infarktust kapni.
Hát én eléggé félek az ilyen nagy szerpentinektõl, le sem merek nézni ilyenkor a mélységbe, inkább a másik oldalt nézem.
Attól félek, hogy az Ierapetrába vezetõ út is ilyen. Ahogy a térképen látom Herakliontól Agios Nikolasig vezet a fõút, és onnan Ierapetráig milyen? Ugye hegyi út vezet le a déli partra? Vajon mennyire kacskaringós, és milyen magas?
Azonkívül még az érdekelne, hogy a Líbiai tenger partján szerinted júliusban már nagyon nagy a hõség?
Lehet, hogy inkább egy kicsit feljebb kellene szállást választani?
Sissi, Malia pár fokkal vajon hûvösebb lenne?
Szia!
A "Balos beach" Kréta északnyugatri részén, a Gramvoussza félszigeten, Gramvoussza szigetnél van.
Ez a hely Lerapetrától eléggé messze van, de végül is egy egynapos programnak megfelel.
Krétán nagyon sok szerpentines út van, sõt, az északi fõút kivételével szinte minden út ilyen.
Szerintem Krétán a "legdurvább" szerpentinek a Szamaria szurdok felé és Kato Zakrosz környékén vannak.
Iraklionból Lerapetrába több útvonalon is el lehet jutni, de egyik sem olyan, ami nagyon félelmetes lenne.
Kréta középsõ részén 4 nagy hegy húzódik, így mindenféleképp hegyek közt kell menni, ha a déli részre akarsz eljutni. Az itt haladó utak mind szerpentinesek.
Igen, szerintem júniusban elég nagy a hõség a Libiai tengernél mert a sziget déli részén kevésbé érezhetõ a Meltemi. Lerapetrán pedig a homok is fekete...
Ha már nem bírod a hõséget Lerapetrán, akkor fel kell menni egy kicsit a hegyekbe, ott álltalában jóval hûvösebb van. És az a csend...
Köszönöm a térképet és a gyönyörû képet, tényleg lélegzetelállító hely!
És mi a helyzet a Chrissi szigettel? Arról is szép képeket láttam. Tényleg lehet ott sok kagylót gyûjteni? Mit tudsz mondani Ierapetra városkáról? Lehet ott esténként sétálgatni? Milyen ott az infrastruktúra? Milyen kirándulásokat ajánlanál ezen a környéken, lehet találni néptelen sekély vízû strandokat a környéken? Nem szeretjük az üdülõgyár stílusú km-eken keresztül napágy és napernyõs variációt. Inkább a kihalt, vagy nagyon ritka népsûrûségû partokat kedveljük, ahol lehet "bogarászni" a vízben, szép köveket, kagylókat gyûjteni, nincs visongás csak a hullámok morajlásának hangja. Szerinted érdemes erre a részre menni nyaralni, vagy inkább a "Nagy sziget" más részén keressek szállást?
Kihalltnak nem mondanám Lerapetrát, ez egy város, ha nem is túl nagy.
Kirándulások lehetnek a "környéken" pl: Kato Zakros, Agios Nikolaos, Knossos, Iraklion, Matala, Lassithi fensík, Sithia, Vai, stb.
Szerintem Kréta nyugati része zöldebb és szebb.
Szálláshelynek megfelel Lerapetra is, de aki csak egy! krétai utat tervez, annak inkább a sziget középsõ része a jobb választás, mert onnan könnyebben bejárható az egész sziget.
Köszi a képet és a választ!
Mivel már egyszer két hétig nyaraltunk Nyugat_Krétán, azért gondoltuk a déli részt felfedezni most.
Te voltál már a Chrissi szigeten? Érdemes oda átmenni?
Aprilis 21-en egy hetre Kretara, Heraklionba akarok menni, ahol szallasom mar van. A 2 - Budapestrol Gorogorszagba jaratokat indito - fapados legitarsag(Wizzair, SkyEurope) legkorabban csak juniustol arusit jegyeket. Az a nehany utazasi iroda es repulojegyet ertekesito ceg(Neckermann, Aeroviva, Ibusz, stb.), akiket megkerestem kozel 100 ezer forintot ker egy Budapest-Heraklion-Budapest utert, amit sokallok. Van valakinek otlete, hogy hol talalok egy retur jegyet a fenti utvonalra olcsobban?
Csak kíváncsiságból utánanéztem:
Ha Münchenbõl repülnél (mert én most ott vagyok), ápr. 21-28. a Condorral 338 Euro lenne, az Air Berlinnel ápr. 22-29.: 594 Euro...Szoval nagyon drágák a jegyek.
Én még azt javasolnám neked, hogy keress valahogy osztrák fapados légitársaságot a neten, mert ha ott találsz olcsó jegyet, akkor még simán elmehetsz Bécsbe, hogy onnan repülj.
Sok sikert!
Félelmetesek ezek a sziklák, de ugyanakkor vonz a látvány, jó lenne erre kirándulni! Hogy tudnánk ierapetrából eljutni ide?
A legegyszerûbben úgy, hogy bérelsz autót vagy mocit, azután a térképen megkeresed Plakiast és írány...
Plakias Rethimno allat a déli parton van.
A Kotsifos szurdok Plakias közelében, attól északra, Agios Ioannis és Sellia közt húzódik.
Augusztusban Krétára szeretnénk menni nyaralni. Most úgy tûnik, hogy Stalis vagy Agia Pelagia lesz az utazás célpontja. Megtudná mondani valaki, hogy itt hullámzás szempontjából vannak nyugodtabb strandok, vagy készüljünk fel erre.
Ja és még egy kérdés, hogy hirtelen méllyül e a víz vagy épp forditva nagyon sekély.