Igen, az 55-60 km, szerpentines út, van aki szereti (pl én), de van aki nem.
Különben Gevena-Ioannina Metsovo felé 107 km, körbe pedig -amit Busaianikó is említett 168 km, viszont az feltehetõleg valóban gyorsabb.
Az eredeti kérdéseddel kapcsolatban jutott eszembe; Szegedtõl Metsovo 965 km ha Titov Veles-nél elkanyarodtok Prilep -Bitola-Kozani felé és úgy Grevena- Metsovo. Metsovóban viszont rengeteg a szálláshely, hiszen az Görögország legnagyobb síparadicsoma; ott tényleg nem lehet gond találni tranzit szállást
Azt hiszem a szerpentint fogom választani, mert imádom a hegyek közt kanyargó utakat. Még annyit szeretnék megkérdezni, hogy ehhez az úthoz be kell e menni Grevenába, vagy közvetlenül az autópályából ágazik el. Bocsi a sok kérdésért, kicsit izgulok, még sosem voltam autóval, de már nagyon várom.
A város elõtt kell balra kanyarodni, elég jól ki van táblázva.
De ha túlmentek akkor sincs nagy gond, a városból is ki van táblázva. A grevenai fõutcán különben több helyen is isteni gíroszt, suvlakit sütnek.
Köszi, csak azt nem értem miért balra, mikor az utat jobbra jelöli, azt hiszem már nem vagyok képben, de ha ki van táblázva metsovo akkor megtalálom. Tiszta gagyik ezek a térképek, már kettõt is vettem, de nem egyeznek.
Azért balra, mert ez tulképpen egy Grevenát balra elkerülõ út.
Amikor letérsz az autópályáról balra nagyívben kanyarodsz rá a régi útra és kb egy km után egy lámpás keresztezõdésben megint balra Metsovo felé.
Kakadu, és mi a véleményed az E-90 es rõl ami szintén Ioanninába vezet, kicsit biztos hosszabb, de ahogy nézegetem elég szép magas hegyek vannak arra is. Viszont a 15-ös út is érdekes lehet ami a meteorák felé megy. Az E-90 esen még magasabbak a hegyek mint a metsovo felé vezetõ úton. Legszívesebben mindegyiken mennék))
Az végig a völgyekben megy, egyszer tényleg érdemes lenne nekem is kipróbálnom, de az idén kompozunk, tehát most kimarad.
A Meteorák felõl is nagyon szép az út Metsovo felé és a hétvégén nem is túl zsúfolt, ráadásul Kalamaka kiváló tranzitszálás is lehet.
A völgyekben vezetõ út is gyönyörûszép! És azért hegyekben is visz az út arrafelé is. Két helyen pl. tavaly még hegyomlást is volt "szerencsénk" látni. Még javában dolgoztak a gépek, amikor ott jártunk.
Szerencse, hogy nem elõbb értünk oda!!
Már nagyon várom, odafelé a Kranea- Milia- Metsovo utat választom, mert van ott valami tóféleség is ami biztos szép lehet. Bár az is lehet, hogy nem fogom látni az útról.