Hát nekem napokon belül megint Bogács! Egyszerûen nem tudjuk megunni, így az év elején és az õsz elején mindig ide utazunk a barátainkkal. Bár felvetettük, hogy most újítani kellene, de egyszerûen bevált, imádjuk. Persze a kellemes társaság és az ismerõs borospincék lendítenek a dolgon.................
A múlt évben az osztályomat is oda vittem kirándulni, ill. egy közeli kis faluba. Most azt mondják menjünk vissza az idén is. Csak ne másszunk meg annyi hegyet!
Szia Rebeka!
Hát igen Bogács is az a térség...arrafelé minden hely szuper,de azért a gyerekeket majd idén kevésbé kínozd a sok gyaloglással
Most pedig majd érezzétek jól magatokat a barátokkal
Mi Sopronba szeretnénk menni március végén 3-4 napra, csak még eléggé képlékeny a dolog. Nekem nagyon tetszik így képekrõl Sopron, és sok látnivaló van ott, és a környéken.
Kristin csak menjetek,Sopron is egy fantasztikus város,a hûség városa.
Az egyedülálló tûztorony,a városháza a levéltárral,a Storno ház a Fõ téren van,olyan mint egy kis palota,a templomok is szépek,a várkerületrõl nem is beszélve.Bécsbe mindenképp érdemes átrucanni,a környék is tele van látnivalóval:A Fertõ-Hanság nemzeti park,a Fertõdi kastély,a tó,Nagycenk....jó lesz,jó választás
Kiadtak 1 ingyenes naptárt,Magyarország itthon otthon van:Vízben jók vagyunk címmel.1 naptár utazási tippekkel,program ajánlatokkal.Az is fel va sorolva hogy melyik hónapban melyik tájegységben vannak szálláskedvezmények pl:február hónapban Észak-Alföldön.Azt is megtudhatjuk hogy február 11-17-ig lesz a VIII.Debreceni maskarádé.
Vagy február22-én a II.Nyírbátori reneszánsz farsangi felvonulás,és február 23-24-én Szatmárcsekén a X.Nemzetközi Cinkefõzõ Verseny(gasztronómiai rendezvény)libafogó versennyel,és érdekes programokkal.
A naptáron még szerepel minden hónapban 1 tudnivaló,az e havinál ez található:Az ország legmelegebb gyógyforrása Cserkeszõlõn tör a felszinre.
Húsvétkor ismét Egerbe megyünk. Tavaly õsszel nagyon megtetszett a Hotel Eger&Park. Visszük a gyerkõcöket is. 3 éjszaka 34500 Ft/fõ+IFA. Benne van félpanzió, fürdõköpeny, borkóstolás, városnézés, élménymedence, ilyen-olyan szauna, kabin stb. A*** részbe megyünk.
Sopronban a "bolond" Taródi várat sem szabad kihagyni! Szerintem bámulatos. Nem messze tõle pedig van egy hõsi temetõ, amirõl az utikönyvek mélyen hallgatnak, nekünk egy helyi bácsi mesélte, hogyha felmegyünk a várhoz nézzük meg azt is. Érdemes volt.
Na két kollégámat/jó barátomat sikerült rábeszélni, hogy vegyenek bringát, így rengeteg helyre elkerekezünk az idén! Legalábbis ez az elképzelés, aztán meglátjuk, meddig tart a lelkesedés
Az a terv, hogy vonattal elvisszük a bringákat ide-oda és ott bejárjuk a tájat... Majd beszámolok olyan helyekrõl, amik megfogtak... Sok szép hely van itthon amit gyalogosan, vagy kétkeréken lehet csak megközelíteni...
Hát majd meglátjuk! Már csak a tavasz jöjjön meg hozzá!
Ja és persze várok ötleteket, útvonalajánlásokat!
Köszi!
A kedvesemmel mi is nagy biciklirajongók és -használók vagyunk, úgyhogy én is örülni fogok az ötleteknek, útvonalajánlásoknak.
Viszont a vonatozás annyira nem tartozik a kedvenc idõtöltéseink közé... Sokszor jobban megéri feltenni/betenni az autóba a bringákat, eljutni a kívánt helyre, onnan pedig kétkerékre pattanni.
Addig is egy ajánlás: körbetekerni a Velencei-tavat
Itt egy bringatúra leírása. Mi nem követtük szó szerint, csak nagyjából, de így is jó volt!
A kedvesemmel mi is nagy biciklirajongók és -használók vagyunk, úgyhogy én is örülni fogok az ötleteknek, útvonalajánlásoknak.
Viszont a vonatozás annyira nem tartozik a kedvenc idõtöltéseink közé... Sokszor jobban megéri feltenni/betenni az autóba a bringákat, eljutni a kívánt helyre, onnan pedig kétkerékre pattanni.
Addig is egy ajánlás: körbetekerni a Velencei-tavat
Itt egy bringatúra leírása. Mi nem követtük szó szerint, csak nagyjából, de így is jó volt!
Köszi Geot!
Hát a vonatozás nekünk sem jön be igazán, de csak nem-nagy autóink vannak (P206 és FPunto) ezekbe nehezen fér be még egy bringa is. A másik, hogy 3-an vagyunk, így ha még egy kombi kocsiba a bringákat be is tudjuk tenni, abba csak 2 ember fér... és egy plusz kocsi a maradék egynek... Aztán szóba került, hogy a kocsi tetején szállítanánk, de ha nem rögzíted rendesen... meg ott is 3 bicikli...
Még gondoltunk utánfutóra is, de ahhoz vonóhorgot kéne valakinek felszerelni és a nagy veszélye, ha egy erõben leállítjuk, esélyes, hogy mire kerekezésbõl visszaérünk, az utánfutó nincs ott...
Tehát körbe jártuk a dolgot rendesen és a vonat az egyetlen kivitelezhetõ megoldás... egyelõre...
A Velencei-tó meg alap! Mivel fehérváriak vagyunk, a tókerülés az edzés! Azt egy pár óra alatt még meló után is körbejárjuk...
De akkor az infócserében benne vagyok (útvonalak, tapasztalatok)...
Úgy gondolom, nyitok egy topikot, mivel azt hiszem egyre felkapottabb a kerékpáros turizmus itthon is! Nyugaton a csecsemõtõl az aggastyánig mindenki bringázik. Ezeket a jó dolgokat sokkal érdemesebb átvenni
Na és persze Görögországban is meg lehet ejteni az aktív piheneés eme változatát!
Legutóbb petros szerkesztette (2008-02-05 10:41:16), összesen 1 alkalommal