Belföldi kedvenc helyeink
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 76
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51844 Üzenet linkje2008-01-28 17:39:58 

Hát nekem napokon belül megint Bogács! Egyszerûen nem tudjuk megunni, így az év elején és az õsz elején mindig ide utazunk a barátainkkal. Bár felvetettük, hogy most újítani kellene, de egyszerûen bevált, imádjuk. Persze a kellemes társaság és az ismerõs borospincék lendítenek a dolgon................. icon_wink.gif icon_lol.gif
A múlt évben az osztályomat is oda vittem kirándulni, ill. egy közeli kis faluba. Most azt mondják menjünk vissza az idén is. Csak ne másszunk meg annyi hegyet! icon_wink.gif icon_lol.gif

# 77
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Snake
Aktív fórumos
Aktív fórumos
79 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51845 Üzenet linkje2008-01-28 17:43:58 

rebeka kuld az osztalyt ide igoumenitsara,van mit maszni,csak hat en borzaszto lusta vagyok ha-ha
# 78
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51847 Üzenet linkje2008-01-28 19:36:49  Válasz a #51836. hsz-ra Előzmény #51836

Nekem is a kedvenc városom,csak ne lenne olyan messze.....Baranyából az autópálya még egy ideig álom marad... icon_wink.gif
# 79
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51848 Üzenet linkje2008-01-28 19:40:27  Válasz a #51844. hsz-ra Előzmény #51844

Szia Rebeka!
Hát igen Bogács is az a térség...arrafelé minden hely szuper,de azért a gyerekeket majd idén kevésbé kínozd a sok gyaloglással icon_lol.gif icon_lol.gif
Most pedig majd érezzétek jól magatokat a barátokkal icon_biggrin.gif

# 80
Kristin1
Törzstag
Törzstag
501 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51855 Üzenet linkje2008-01-28 20:31:10 

Mi Sopronba szeretnénk menni március végén 3-4 napra, csak még eléggé képlékeny a dolog. Nekem nagyon tetszik így képekrõl Sopron, és sok látnivaló van ott, és a környéken.
# 81
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51858 Üzenet linkje2008-01-28 20:54:40  Válasz a #51855. hsz-ra Előzmény #51855

Kristin csak menjetek,Sopron is egy fantasztikus város,a hûség városa.
Az egyedülálló tûztorony,a városháza a levéltárral,a Storno ház a Fõ téren van,olyan mint egy kis palota,a templomok is szépek,a várkerületrõl nem is beszélve.Bécsbe mindenképp érdemes átrucanni,a környék is tele van látnivalóval:A Fertõ-Hanság nemzeti park,a Fertõdi kastély,a tó,Nagycenk....jó lesz,jó választás icon_smile.gif

# 82
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#52140 Üzenet linkje2008-02-03 14:35:18 

Kiadtak 1 ingyenes naptárt,Magyarország itthon otthon van:Vízben jók vagyunk címmel.1 naptár utazási tippekkel,program ajánlatokkal.Az is fel va sorolva hogy melyik hónapban melyik tájegységben vannak szálláskedvezmények pl:február hónapban Észak-Alföldön.Azt is megtudhatjuk hogy február 11-17-ig lesz a VIII.Debreceni maskarádé.
Vagy február22-én a II.Nyírbátori reneszánsz farsangi felvonulás,és február 23-24-én Szatmárcsekén a X.Nemzetközi Cinkefõzõ Verseny(gasztronómiai rendezvény)libafogó versennyel,és érdekes programokkal.

A naptáron még szerepel minden hónapban 1 tudnivaló,az e havinál ez található:Az ország legmelegebb gyógyforrása Cserkeszõlõn tör a felszinre. icon_smile.gif

# 83
Erici
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#52170 Üzenet linkje2008-02-04 16:43:33 

Húsvétkor ismét Egerbe megyünk. Tavaly õsszel nagyon megtetszett a Hotel Eger&Park. Visszük a gyerkõcöket is. 3 éjszaka 34500 Ft/fõ+IFA. Benne van félpanzió, fürdõköpeny, borkóstolás, városnézés, élménymedence, ilyen-olyan szauna, kabin stb. A*** részbe megyünk. icon_biggrin.gif
# 84
Csincsi44
Aktív fórumos
Aktív fórumos
235 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#52171 Üzenet linkje2008-02-04 17:35:23 

Sopronban a "bolond" Taródi várat sem szabad kihagyni! Szerintem bámulatos. Nem messze tõle pedig van egy hõsi temetõ, amirõl az utikönyvek mélyen hallgatnak, nekünk egy helyi bácsi mesélte, hogyha felmegyünk a várhoz nézzük meg azt is. Érdemes volt.
# 85
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#52176 Üzenet linkje2008-02-04 18:29:41  Válasz a #52170. hsz-ra Előzmény #52170

De jó nektek Erici icon_rolleyes.gif icon_biggrin.gif
# 86
Erici
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#52190 Üzenet linkje2008-02-04 20:11:32 

Szia Mono! Remélem, hogy most sem fogunk csalódni.
# 87
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#52232 Üzenet linkje2008-02-05 07:59:29  Válasz a #52190. hsz-ra Előzmény #52190

Biztos lehetsz benne hogy nem,szerintem Egerbe nem lehet csalódni icon_smile.gif
A Kopcsik Marcipániába mindenképp menjetek el,ha még nem voltatok icon_smile.gif

# 88
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#52237 Üzenet linkje2008-02-05 08:35:57 

Na két kollégámat/jó barátomat sikerült rábeszélni, hogy vegyenek bringát, így rengeteg helyre elkerekezünk az idén! Legalábbis ez az elképzelés, aztán meglátjuk, meddig tart a lelkesedés icon_smile.gif
Az a terv, hogy vonattal elvisszük a bringákat ide-oda és ott bejárjuk a tájat... Majd beszámolok olyan helyekrõl, amik megfogtak... Sok szép hely van itthon amit gyalogosan, vagy kétkeréken lehet csak megközelíteni...
Hát majd meglátjuk! Már csak a tavasz jöjjön meg hozzá! icon_rolleyes.gif

icon_idea.gif Ja és persze várok ötleteket, útvonalajánlásokat! icon_wink.gif
Köszi!

# 89
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#52245 Üzenet linkje2008-02-05 09:42:30  Válasz a #52237. hsz-ra Előzmény #52237

Szia Petros!

A kedvesemmel mi is nagy biciklirajongók és -használók vagyunk, úgyhogy én is örülni fogok az ötleteknek, útvonalajánlásoknak.
Viszont a vonatozás annyira nem tartozik a kedvenc idõtöltéseink közé... Sokszor jobban megéri feltenni/betenni az autóba a bringákat, eljutni a kívánt helyre, onnan pedig kétkerékre pattanni.

Addig is egy ajánlás: körbetekerni a Velencei-tavat
Itt egy bringatúra leírása. Mi nem követtük szó szerint, csak nagyjából, de így is jó volt!

# 90
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#52248 Üzenet linkje2008-02-05 10:14:37  Re:

geot írta:
Szia Petros!

A kedvesemmel mi is nagy biciklirajongók és -használók vagyunk, úgyhogy én is örülni fogok az ötleteknek, útvonalajánlásoknak.
Viszont a vonatozás annyira nem tartozik a kedvenc idõtöltéseink közé... Sokszor jobban megéri feltenni/betenni az autóba a bringákat, eljutni a kívánt helyre, onnan pedig kétkerékre pattanni.

Addig is egy ajánlás: körbetekerni a Velencei-tavat
Itt egy bringatúra leírása. Mi nem követtük szó szerint, csak nagyjából, de így is jó volt!

Köszi Geot!

Hát a vonatozás nekünk sem jön be igazán, de csak nem-nagy autóink vannak (P206 és FPunto) ezekbe nehezen fér be még egy bringa is. A másik, hogy 3-an vagyunk, így ha még egy kombi kocsiba a bringákat be is tudjuk tenni, abba csak 2 ember fér... és egy plusz kocsi a maradék egynek... Aztán szóba került, hogy a kocsi tetején szállítanánk, de ha nem rögzíted rendesen... meg ott is 3 bicikli...
Még gondoltunk utánfutóra is, de ahhoz vonóhorgot kéne valakinek felszerelni és a nagy veszélye, ha egy erõben leállítjuk, esélyes, hogy mire kerekezésbõl visszaérünk, az utánfutó nincs ott...
Tehát körbe jártuk a dolgot rendesen és a vonat az egyetlen kivitelezhetõ megoldás... egyelõre...

A Velencei-tó meg alap! Mivel fehérváriak vagyunk, a tókerülés az edzés! Azt egy pár óra alatt még meló után is körbejárjuk... icon_smile.gif

De akkor az infócserében benne vagyok (útvonalak, tapasztalatok)...icon_wink.gif

Úgy gondolom, nyitok egy topikot, mivel azt hiszem egyre felkapottabb a kerékpáros turizmus itthon is! Nyugaton a csecsemõtõl az aggastyánig mindenki bringázik. Ezeket a jó dolgokat sokkal érdemesebb átvenni icon_razz.gif
Na és persze Görögországban is meg lehet ejteni az aktív piheneés eme változatát!

Legutóbb petros szerkesztette (2008-02-05 10:41:16), összesen 1 alkalommal
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 5 6 7 ... 14 15 16   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu