Ha nem akkor mehetünk Románia felé. Az jó is volna, mert végig uniós. Csak az a baj, hogy az utak olyanok mint nálunk a 43-as. Keskeny út nagy forgalom, tele rossz fejû kamionsofõrök által vezetett tizennyolckerekûvel. Jó, ha élve megússza az ember az utat!! Nem túl jó kilátások.
Szevasz Szacsi!
Valószinûleg régen voltál Romániában és Bulgáriában. Hihetetlen a különbség. Nagyon sok utat építetek príma minõségben abban a térségben. Lehet, hogy a pluszkilométer dacára jobb már arra menni.
sziasztok,
most már kezdek én is félni a Szerbián való átutazástól, és nekem csak bõ 2 hónapom van az indulásig... ráadásul egyedül... remélem addig jelentkezik valaki, aki szintén kocsival készül Görögország felé.
Gondoljátok, hogy Románia felé jobb a helyzet? ott sem valami fényes a közbiztonság.. és legalább annyira utálnak minket, mint a szerbek..
Gondoljátok, hogy Románia felé jobb a helyzet? ott sem valami fényes a közbiztonság...
Többször jártam arra, legutóbb tavaly augusztusban. Semmivel nem rosszabb a közbiztonság (az utakon), mint nálunk. Ellenszenv csak a politika szintjén tapasztalható... Trükkös megállítás ott is elõfordul, még Bulgáriában is, ugyanúgy mint nálunk, de csak a frekventált útvonalakon. Sok az útépítés, kevés az autópálya... Akármerre megy valaki Románián, Bulgárián keresztül Görögország felé, jelentõs kerülõ és idõveszteség. Reményeim szerint a szerb zûrzavar az autópálya átmenõ forgalmát nem fogja érinteni...
Sziasztok!
Engem is foglalkoztat ez a helyzet ami most van Szerbiában. Eddig sem nagyon kedveltek bennünket most meg pláne. Bízom benne, hogy nyárig rendezõdik a dolog de, hogy milyen irányba azt nem tudni. Most biztos nem mennék arra. Ezért jobb ha nem 1 kocsival megy az ember.
Remélem nem kell az utat lemondani vagy éppen más utat nézni mert az sem sokkal kellemesebb.
Szerintem, mint Josza2 írta, hogy nem túl rosszak az utak Románia felé, akkor attól sem kell megijedni. Nappal szerintem nem lehet túl nagy gáz. Én csak a kamionosoktól tartok. Deszken lakom a 43-as út mentén, és kb 2 km Szeged, de minden nap az életemre törnek mire bejutok a városba!! Ha ez van több száz km hosszon, akkor az elég fárasztó (és lefárasztó).
Szerintem a világ legveszélyesebb állata a török kamionos.
Ha ilyennel találkozol számolhatsz minden aljasságra. Ha keresztezed az útját képes gátlástalanul letarolni, ha nem vagy résen, bár sokszor az is kevés.
Nem csak a török, hanem mióta megtapasztalhattuk, hogy az uniós "barátaink" a román és bulgár sofõrök is legalább olyan állatok mint a török. Csak be kell nézni a fülkébe és egybõl elborzadsz!! A minap történt egy eset, (persze mindennap történik itt valami) hogy egy halandó be akart kanyarodni szabályosan balra. Ezt tudomásul is vette mögötte 4-5 autó, de a hatodik és a hetedik ezt nem akarta meglátni és fékezés nélkül belezúgtak az elõttük állókba. Persze román vagy bulgár (már nem emlékszem) kamionosok voltak. Mint a billiárdasztalon, úgy szétrepült a társaság. Most épp nem halt meg senki, de ez csak véletlen volt! Na nem is akarom a horrort tovább folytatni.