Én nem merném Zakynthoson ott hagyni az utcán a robogót, fõleg Laganasban. Sajnos Zantén közel sem olyan jó a közbiztonság, mint Görögország többi részén. Nekünk ugyan nem volt semmi problémánk (Tsilivitõl 3 km-re laktunk), de olvastam pár beszámolót kellemetlen élményekrõl. Volt akit éjszaka raboltak ki miközben aludt, a nyitott erkélyajtón keresztül ment be a tolvaj.
Nem tudom, hogy jó helyen teszem fel a kérdésemet.
Szóval ma barangoltam a világhálón és találtam itt ott olyan információt, hogy jobban teszik ha beoltatják magukat hepatitisz ellen azok akik Görögországba mennek. Most egy csöppet bepánikoltam.
Nem ez lesz az elsõ utam, de akkor is. Az eddigi utak során nem volt semmi problémám. Remélem a jövõben sem lesz!
Valaki tud errõl valamit Zakynthos esetében? Vagy csak feleslegesen pánikolok. Kell ide védõoltás?
Szia Kvalcsi!
Köszönöm szépen a választ!
Ugy terveztük hogy robogót bérlünk és ugy járjuk be a szigetet,de ha valahova bemegyünk vagy épp a strandon vagyunk én se nagyon merném otthagyni!
Visszaolvastam kicsit, úgyhogy hozzátennék az elõzõekhez néhány gondolatot...
1. Szerintem semmivel sem rosszabb itt a közbiztonság, mint ahol eddig jártunk: nekünk nem volt rossz tapasztalatunk... Laganast kivéve én simán parkolnék robogóval a strandok mellett, ahol megállok fürdeni, illetve a falvakban és Zante városban a kutya se nyúlna hozzá a robogóhoz! Más kérdés viszont, hogy szerintem a robogó nem alkalmas a sziget bejárására, mert még a kocsinak is kihívást okozott a sok meredek emelkedõ, lejtõ s hajtûkanyar, úgyhogy szerintem autót béreljetek: sokkal biztonságosabb és kényelmesebb. Ez a sziget nem Korfu, hogy mindenhová elég egy jó kis robogó: itt komoly terep van jó sok helyen!!!
2. Oltás nem kell!
Csak jól meg kell nézni, hogy hol és mit esztek, csakúgy mint itthon. Ha annyira körültekintõek vagytok, mint általában, akkor nem lesz semmi baj!
Hát erre manapság válaszolni a legnehezebb.Ez idõ tájt már Zantén jó idõ,nyaraláshoz megfelelõ idõ szokott lenni.De hangsúlyozom,hogy szokott lenni.Ezt levegõ és tenger hõmérsékletben elõre megmondani meggondolatlanság különösen a mai szélsõséges idõjárás miatt.A reszkírt vagy felvállalod,vagy sem.Gondolom egy meteorológus is csak tippet merne adni az ideáigi átlagok alapján.
Eredetileg késõbbi idõpontban mentünk volna de tegnap beszéltünk az utazási irodával és sajna az már betelt, így marad a
7-14-i hét csak most para van az idõ miatt. Máshová meg nem akarünk menni, Renesis vagy semmi! ))
Szerintem nagyon jó a helyválasztásotok,mint ahogy ezt már ajánlottam is nektek priviben.Az, hogy az idõjárás kegyeibe fogad benneteket vagy sem,hát az lutri. De sok szerencsét nektek, mert az mindenhez kell az életben!
A Renesiben pedig nem fogtok csalódni,csak úgy kérjétek ahogy írtam.
A lényeg,hogy mentek
Mi ezért szoktuk már január közepetáján lefoglalni az utat,mert mi is jártunk már úgy,hogy utazáskiállításon akartuk befizetni az utat és már nem volt abban az ap. hely amit kinéztünk