Ez jó dolog Cilla, én is így szoktam. Már a terveket is gyûjtögetem, fotókat, leírásokat, mindent, ami hasznos lehet, utána pedig, amikor eldõl a pontos uticél, akkor arról külön egy saját mappa és utána már csak azzal foglalkozom.
Így jól eltelik az idõ, nem igaz? A számláló úgyis elég lassan pereg itt a hellaszon is.
Egyenlõre nekem sem jut más az eszembe, dehát még hol van szeptember, addig még biztos lesz, amit megkérdeznék én is.
És nektek is, ha valami segíthet, és eszetekbe jut, én nagyon szivesen veszem. Köszi elõre is, az eddigieket is.
Szia BusaiAnikó! Olvasgatom ,hogy Stavrosba mentek az idén. Tavaly mi is Pargán voltunk. Ahhoz azért nem lehet hasonlítani. Mi az idén Neos Marmarasra megyünk. Már nyaraltunk ott kb 14 éve de most vissza megyünk. A kolléganõm nyaralt Stavroson nekik naygon tetszett. Mondjuk nekem annyira nem jön be mert ott nincsenek sziklás részek. A férjem pedig imád búvárkodni és álltalába ott tisztább a tenger. De viszont a környék az szép. Jó készülõdést kívánok mert még van idõnk bõven mi is szeptemberbe megyünk 1-10-ig. Mi nem voltunk még ilyenkor nyaralni eddig mindíg juni közepén jártunk. De ismerõseink ilyenkor szoktak menni és mindenki dicséte ezt az idõszakot is. Remélem jó lessz. Aztán jó fórumozgatást
Szia Anikó!
Most látom ,hogy Stavrosba mentek .Szerintem nagyon jó választás.Mi már úgy megyünk oda mint haza.2000-tõl még minden évben voltunk ott.Általában a2 hétbõl az egyik ott telt.Ha az apartmanból valami hiányzik nyugodtan szóljatok az irodában mert a Tanaszisz (kis Jorgosz)üzemelteti legalábbis tavaly Õ volt a fõnök és azonnal pótolják.A legjobb gyros aKoraliban van szerintem Õk nagyon profik és beszélnek magyarul söt a magyar Tv adást is fogják.Ha kirándulások is érdekelnek írj bátran sok infóm van.Sajnálom ,,,hogy az idén nem fér bele mert Korfuról nem esik még csak útba sem.Csodálkoztak is az irodában a lányok.
Ericsike! Emlékszem rád a Parga topicból. Sejtem, hogy egy teljesen más világot találok Stavroson, de már annyi jót is, rosszat is olvastam róla, hogy szerintem biztos találok olyat is, ami nagyon tetszik, és majd olyat is, ami nem annyira. Dehát ez szerintem minden helyen így van!
Tegnap egyik utifilm kazettámon találtam Stavrosról egy kb. 10 perces összeállítást, nekem tetszett, amit láttam, úgyhogy várom nagyon.
Egyébként is jobban a környék miatt választottuk ezt a helyet, mert sok minden van a közelben, amit meg szeretnénk nézni.
Úgy érzem nem fogunk csalódni!
Addig is elfogadok minden tippet, javaslatot, ötletet, ha vannak.
Én is gondolkoztam Neos Marmarason is, de az azért lentebb van, mint Stavros és végül emellett döntöttünk. De lehet, hogy oda is ellátogatunk majd! Mi szeptember 2-tõl 9-ig leszünk Stavrosban, utána még egy hét kedvenc falucskámban, Makrigialoson.
Bocsika! Neked is köszönöm az infókat. Felírtam, hogy szükség esetén eszembe jussanak.
Egyedül az nem tetszik egyenlõre, hogy nincs TV a szobában, de majd kitalálunk valamit, nem vettük észre rögtön. Esténként mi szeretjük, ha van TV, de persze nem olyan nagy baj.
Stavrosról már sok mindent átolvastam itt a topicban, amit szeretnék esetleg több fotó a falucskáról, a környékrõl, mert legtöbb fotó a tengerpartról készül, engem jobban érdekelne a falu, maga.
Esetleg ha valami kis videót lenne róla, és át tudnád küldeni, vagy valahová feltennéd, az jó lenne!
Persze csak ha megoldható!
Szeptemberig szerintem még sok minden eszembe jut majd, hisz olyan soká lesz még. Ha valami érdekel, még jelentkezem.
Kedves Anikó!
Kevesen tudják, hogy Stavros közvetlen közelében igen nagy jelentõségû mûemlék található.
Stavrostól kb.20 kilométerre Uranopolis felé Olympiade falu közelében az út melleti hegyoldalon látható Arisztotelész híres filozófus, gondolkodó és matematikus szülõháza, ami egyben elsõ iskolája is volt. Leghíresebb "diákja" maga Nagy Sándor /Alexandros/ volt aki a közelben lévõ jelenleg lakatlan szigeten lakott .
Érdemes leautózni Saronit érintve Uranopolisig egészen az Athosi kolostorköztársaság határáig. Gyönyörû az út. Maga Uranopolis pedig igen kedves nyüzsgõ kikötõváros, A kikötõben látható egy elhagyott bizánci stilusú kolostor. Az útba esõ hegyek õrizték Görögország legnagyobb ezüstbányáit. Mi ásványgyüjtõként több helyen is találtunk még ezüstércet.
Üdv: Josza
Kedves Josza! Nagyon köszönöm az infót. Így, hogy említetted már nekem is rémlik, hogy valamelyik utifilmben volt errõl szó, azt hiszem Stragira a neve?!(ha jól írtam.)
Szeretném ezt is megnézni, már elég sok mindent kigyûjtöttem, szerintem kevés lesz az az egy hét. Dehát mi mindenhol így járunk, hogy mindenhol több id kellene, mint amennyit ott töltünk.
Már olvasom a görög könyveket is errõl a tájékról, és jegyzetelek szorgalmasan.
Kedves Anikó!
Ne aggódj biztos jól fogod érezni magadat, hiszen Stavros nagyon jó hely. Tudod én is voltam Pargán, de nem szeretem Stavrost azért kevésbé. Nyolcszor voltam ott. Stavrost másért szeretjük, mint Pargát. Nem szabad hasonlítgatni egyiket a másikhoz. Finom a mákos pite és a töltött káposzta is, csak teljesen más. Aki azt mondja , hogy nem szép hely az nem mond igazat. Gyönyörû nagy hegyek veszik körül nagy zöld erdõkkel Olyanok a hegyek, mintha bársonnyal lennének borítva. Az embernek kedve volna megsimogatni õket.
A tenger itt is gyönyörû. Fürdésre inkább a Platános strandot ajánlom. A Stavros Beachtõl a kikötõ utáni rész. Gyönyörû hatalmas, homokos, lassan mélyülõ strand, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A víz itt kristálytiszta. A település kedves, szép és az emberek különösen kedvesek, imádják a magyarokat. Sok görög barátot szereztünk az évek alatt. Minden ideális a jó nyaraláshoz. Bár csak most is ott lehetnénk...!!!
Üdv:Josza
...én is voltam Pargán, de nem szeretem Stavrost azért kevésbé. Nyolcszor voltam ott. Stavrost másért szeretjük, mint Pargát. Nem szabad hasonlítgatni egyiket a másikhoz. Finom a mákos pite és a töltött káposzta is, csak teljesen más...
...a többi finomságról nem is beszélve! Már gondolkodtam rajta, hogyan is kellene megfogalmazni, amit most josza2 megtett, s ne legyen félreérthetõ. Nekünk is több kedvenc helyünk van a világban, de ezek nem hasonlíthatók össze; mindegyiket valami másért szeretjük. Én bízom benne, hogy ez Anikóéknál sem lehet gond, hiszen szeretik pl. Makrigialost, pedig az nem egy Parga...
Josza! Csatlakozom H.apcihoz én sem tudtam volna jobban megfogalmazni mindezt. Ez tényleg igaz, hogy két különbözõ helyet nem szabad összehasonlítani, hiszen nálunk itthon is vannak csodaszép helyek, és mégis mindegyik más!
Tényleg igaz, hogy nagyon szeretjük Makrigialost is például, és Pargát is, viszont mindkettõt teljesen másért.
Nekem tetszik, amiket már találtam Stavrosról. Rengeteg szép fotót, pár videót is láttam már, én érzem, hogy nem fogok benne csalódni.
Tavaly hazafelé benéztünk Makrigialosra, hisz "majdnem" útbaesett, és ami egyedül furcsa volt Parga után, a tenger szine. Az teljesen más volt, de mégis szép, úgyhogy nem éreztem, hogy ez már olyan csúnya lenne, hogy ide nem is jövök többet!
Sõt! Már alig várom, hogy az idén láthassam!
Köszönöm a biztatást, és az ötleteket is. Majd beszámolok mindenképp az élményeimrõl.
Stagirát nézzétek meg feltétlenül, nagyon jó kis hely. Mi teljesen véletlenül találtunk rá tavaly elõtt. Nagyon szép az a park, ahol Arisztotelész szobrát, meg még egy csomó érdekességet lehet látni. Van belépõ, de nem drága.