Taxizni azt lehet,de vigyázz velük.Nagy csókák a görög "Mercedes" Taxisok.
Mint írtam van busz közlekedés.Kvalcsi szerint, ezek szerint, tûrhetõ,de este már nem igen fogsz találni, ha egyátalán megérkezik...Sostisba.Néha olyan mint a lottó,nem sokszor nyersz... Minden részvétem a tietek.
Igazándiból csak ehhez az Askos parkhoz kellene valami szárazföldi közlekedés (ez valahol az északi részen van a kék barlangoktól nem messze) a többi kirándulás úgy is hajós lesz. Annyira késõn nem is lehet busz a gyerkõc miatt.
Köszi a segítséget Mindenkinek!
Ha Taxizol, a hely bemondása után rögtön kérdezd meg az árat is!!!Mert ha netán kiszállás elõtt teszed csak,lehet hogy olyan számot mond amitõl rögtön lemész spárgába.Roppant észnél kell ezeknél lenni,persze tisztelet a kivételnek és nem általánosítok,de hallottam egy két esetet amitõl kirázott a hideg. Ez érvényes mindenhol Görögországban.Ez a Blue Caves ez pedig a sziget másik, északi csúcsán van, jó nagy távolság ha ahhoz közel van ez a park.
#547192008-03-17 18:31:11 “Askos Stone Park”
Hátha valakit érdekel - ha már szóba került, amit itt-ott felleltem:
„The Askos Stone Park is located at the north side of Zakynthos, one kilometer from the port of St. Nicholas at Volimes (this is where we take the ferry-boat to Kephalonia island and hire small boats to the Blue Caves and the Shipwreck).” „I know the only way to get there is by car.” „Der Eintrittspreis ist 7,50 Euro.”
Látod H.apci rendesvolt és feltette ezt a zantei térképet és itt láthatod,hogy biz elléggé messze van Ag.Sostistól ez a gyerek
park.Ez oda vissza már taxival nem lenne egy olcsóság annyi bizonyos.Valami buszjáratot kell keresnetek,vagy stoppolni,vagy valakikkel együtt kell ide menni taxival és így megoszlik a költség.
Na pont ezért kellene nekünk a busz, mert ilyen bazi messze van, ezt az oldalt én is megtaláltam térképestül csak az nem világos hogy hogy jutunk oda. Köszönet H.apcinak! A taxi is kilõve úgy néz ki, no mindegy a Tokiói vasúthálózat után ez semmiség lesz, illetve hátha tud majd segíteni az idegenvezetõ (állítólag lesz).
Csak a kislányom miatt szeretnék elmenni oda, egy hajóroncs nem hiszem, hogy meghatja 2 évesen de az állatokat imádja.
Ha ebben a topicban vissza olvasol, sokminden tisztázódhat benned egy zantei,sostisi pihenésrõl.Két gyerkõccel egy kicsit nehezebb, de Sostis az olyanoknak való akik gyerekkel mennek és nyugisabb helyet akarnak.
A Renesis ap. és környéke erre ideális hely.Akik végig akarják rumbázni, szórakozni az idõt azoknak nem ideális, az biztos.Minden megvan a környékben 500m-en belûl ami szükséges lehet.Ha a szigetet és a nevezetességeket is látni akarjátok ott lesz a Smart gk.kölcsönzõ,v.befizettek egy-két fakultatívra.Melyik irodával mentek?Busszal v.repülõvel?Egyenlõre ennyit.
Tegnap visszaolvastam a fórumban és láttam, hogy Ti is meg Prüntyiék is a 7-es szobában laktatok. Ezt hol/mikor/kinél kell kérni ha mi is azt szeretnénk? Az Askos parkot meg kocsival fogjuk megoldani, utánanéztem, egy kisautó nem is olyan vészes, meg annyit szerintem buszra is kifizetnénk.
Ez a dolog a véletlenek összejátszása volt,hogy én is meg Prüntyi is ugyan azt a szobát kapta.Õk nálunk elõbb mentek oda nyaralni, mi sok héttel késõbb.Ennyi az egész,igy kaptuk meg mi is a 7-es szobát.
Még egy kérdés: a Smart Rentals helyett nem tudsz másik kölcsönzõt? Most néztem az oldalukat, 7 nap a minimum amire kölcsönözni lehet, viszont nekünk max 1-2 napra kéne csak autó.
Köszi szépen a gyors választ. Próbáltam visszakeresni, de nem mindent találtam. Pl. orvosi ellátás milyen ha ne adj Isten szükség lenne rá? A stúdiók mekkorák? vagy érdemes inkább 4 fõsbe mennünk? Mennyire felszereltek? Miket kell vinnünk? Repülõvel mennénk a Questorral- még vívódunk, hogy júni 7-tõl vagy 14-tõl menjünk...van szerinted jelentõsége?
Köszike,
Erika
nem kell védõoltás, de az oltóközpontban ( máshol voltunk és oda kellettek oltások ) elmondták, hogy a kagylók, tengeri herkentyûk 80-90%-a fertõzött hepeatitisszel bárhová is mész.... szóval ezért ajánlott.
2 oltás az egész és védett vagy szinte egész életedre.
Erika
Ez téves!Kérheted akár hány napra!Persze mennél rövidebb idõre kéred ez fordítottan arányosan derágább.Ha egy napra az a legdrágább.
Ez mindenhol így van és volt.Három napnál már kapsz kedvezményt.
Melyik dátumot válasszátok szerintem lényegtelen.Az orvosi ellátásról pedig az idegevezetõ elmond,sõt köteles elmondani mindent,de az elsõ összejövetelkor mindenki kérdezhet emiatt ne aggódj.Ha két pici gyerkõccel mentek szerintem elegendõ a kétszemélyes apartman,jobban szemelõtt lesznek... A konyha felszereltsége tûrhetõ,vízmelegítõt azt vigyetek,mert nem biztos hogy lesz.Vizet azt vegyétek,hatos kiszerelésben még ólcsóbb is.Az mindig kell.Este nem tudsz füröszteni mert az addigra kifürdik,délután kell megtenni 5-6 óráig.Friss pékárút már 7órától kapsz egy közeli marketból.Szóval semmi remaj,csak az idõ legyen jó!