Sziasztok!
Parga rajongók közé tartozom ezért itt a korfui oldalon még új vagyok, Miskolciutas NAGYON köszi a Grand Tours tippet, messze leverte az összes iroda kínálatát, és árát. Nehéz volt olyan irodát találni, ahol foglalkoznak olyan emberrekkel akik egyénileg utaznak.
Segítség aki autóval megy: kompdíj 60 eur/autó 13 eur/fõ oda-vissza
szeretnék ,kérdezni töletek egy két infot egy apartmanról,mert nem tudok olvasni rola semmit.
az apartman neve: MARIELLA sadariban, korfún. .aki tud róla valamit kérem irjon s irja meg azt is melyik oldalon találta köszönöm nektek.
Sziasztok! Tud nekem valaki felvilágositást adni a Sidariban található Zeusz apartmanról? Ha valaki járt már ott legyen szives ossza meg velem a tapasztalatát! Elõre is köszönöm!
Az apartmant nem ismerem, de Sidariban nyaraltam már. Fiataloknak való hangos, bulizós nyaralóhely, mely drágább a többi Korfun található üdülõtõl. Nagyon sok az angol, ennek következtében angol kajákat kapsz, egymást érik a karaoké bárok és egyéb éjszakai szórakozóhelyek. A tengerpartja klassz homokos és a víz kimondottan lassan mélyül. Kisgyermekkel ideális ide menni (szállást a fõúttól távolabb kell választani).
Ajajjj!Akkor mi jól beválasztottunk?Sidari Mariella apartmannal?Annyit tudunk róla hogy a fõ utcán található, 100m-re a tengertõl...Ezek szerint sokat nem fogunk éjjel pihenni?
Köszi kvalcsi és debi81! Tavaj már voltam Sidariban nyaralni a Gela-ban. Azzal nagyon elégedett voltam, de a Zeuszról semmit nem tudok, nem is rémlik, hogy hol lehet. A fõutca tényleg zajos, füldogót vigyél magaddal, ha akarsz aludni éjjel. Ha bármilyen kérdésed lenne szivesen segitek, ha tudok.
Mi is voltunk már Sidariban, a Hawaii apartmanban. Nem a központban van, hanem a Canal d'Amour-on (jóval) túl. Olyan érzésünk volt, mintha ez lenne a falu vége - mi nagyon élveztük. Volt 1-2 apartman és néhány étterem körülöttünk (mellettünk jobbra csak egy helyi, pici házikó), de (vagy éppen ezért) elég nyugisan és csendesen teltek az éjszakák. Ez az épület is a fõút mellett áll, de itt ez nem volt zavaró.
(Tudom, nem nagy segítség, inkább csak egy vélemény.)
Bizony nagy valószínûséggel nem tudtok pihenni éjszaka, ha a fõutcán van a szállás, hacsak nem visztek tényleg füldugót, mint Lyzuska ajánlotta. Még éjjel 2-3 órakor is olyan hangosan szól a zene szinte minden bárban, hogy képtelenség pihenni annak aki a fõúton lakik. A másik megoldás, éjjel Ti is mulattok és napközben alszotok a parton.
Olvasgatom a hozzászólásokat Sidari-val kapcsolatban, kezdek egy picit elkeseredni, mert mi gyerekekkel mennénk, és nem épp az éjszakai zsinattól várjuk, hogy feldobja a nyaralást. Ha esetleg valaki tud a Nikos Pool Apartmanról, vagy esetleg emlékszik Sidari melyik részén van, nagyon megköszönném az info-t róla.
(A Grand Tours oldalán azt írták róla, hogy Sidari csendes helyén fekszik, hát volt olyan utazási iroda, csak kérdés a központhoz hasonlítva csendes, vagy valóban az.)
Urbia,
ne keseredj el! Ugyan én nem tudom, hol van az általad említett apartman, de bízzunk benne, hogy valóban csendes helyen. Ha a központhoz képest csendes, szerintem már az is jó. (Bár tényleg jó lenne tudni, hogy pontosan hol van a szállás.)
Ahogy írtam, mi nyugis helyen voltunk, de 1-2 estén a szemben lévõ apartmanban megszálló kedves honfitársaink csináltak cirkuszt részegen (hangoskodtak, üvöltöztek, üvöltették a zenét valami "jó kis" "magnóból"). A válasz (a rendereintés) a görög bártulajdonos hangos zenéje volt - egy rövid ideig. Az legalább tetszett.
Ne idegeskedj, miért ne lenne csendes helyen, ha kifejezetten ezt írják? Sidarinak csak a fõutcája ilyen hangos, a többi része teljesen "normális". Persze ott is kifoghatsz olyan vendégeket akik nem tudják, hogy éjszaka van aki aludni szeretne, de ez bárhol elõfordulhat. Nekünk nem volt szerencsénk, mert a fõutcában volt az apartmanunk, igaz, kilátással a Canal d'Amour szélsõ szikláira, de a sok zene miatt nem lehett aludni.
Geot!
Sajnos mi is futottunk egy "szégyellem, hogy magyar vagyok"csoportba Sartiba. Tavaly és elõtte célirányosan kerestem olyan helyet ahol kevés a honfitárs, így Thassoson és Parga-ban is nagyon szerencsések voltunk...
Most a remény maradt meg, hogy rendes szomszédaink lesznek, csendes környéken.
Urbia,
ezek szerint jól emlékeztem, hogy a te thassosi képeidet is néztem már. Tetszettek, gondolkodunk a szigeten mi is (csak nem idén).
De ez itt nagyon OFF, úgyhogy:
Korfura mennyi idõre mentek? Mit terveztek, merre kirándultok?