Toroni
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 196
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55160 Üzenet linkje2008-03-23 10:50:38 

zsuzsi írta:
hol van pontosan ez a híres térképbolt, azt mondják, nagyon jó... Majd kiderül

Kedves Zsuzsi!
Az említett térképbolt a "Térkép-király" Budapesten a Margit körúton a Margit-híd budai hídfõjénél van.
Üdv.:Josza

# 197
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55166 Üzenet linkje2008-03-23 11:43:22 

josza2 írta:
...Az említett térképbolt a "Térkép-király" Budapesten a Margit körúton a Margit-híd budai hídfõjénél van...

...meg a 1065 Budapest, Bajcsy-Zs. út 23. alatt, no meg létezik online is. icon_wink.gif

# 198
édes
1000. Fórum tag
1000. Fórum tag
273 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55257 Üzenet linkje2008-03-24 19:07:16 

Szia Zsuzsi !
A Sithon irodájában-Sarti-vannak szórólap szerû ismertetõk.Ezek hátoldalán van a félszigetrõl részletes térkép.Ha esetleg nem mennétek Sartiba Alex-az id.vezetõ-szokott vinni Toroniba ilyen lapokat a tervezett fakultativ kirándulások miatt.

# 199
Zsu79
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55258 Üzenet linkje2008-03-24 19:43:04 

Sziasztok!

Igazán aranyosak vagytok, hogy ennyien foglalkoztok a hülyeségeimmel icon_rolleyes.gif icon_wink.gif ...
Mindenképp be akarok szerezni egy térképet, úgyhogy nagyon szépen köszönöm az infókat icon_lol.gif .

Szép napot icon_wink.gif

# 200
Zsu79
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55595 Üzenet linkje2008-03-28 15:40:00 

Üdv mindenkinek!

Látom, nagy munkában vagytok, senki nincs a fórum közelében icon_confused.gif ...
Sokat olvasok és nézegetem a képeket, hogy fel tudjunk készülni erre a nyaralásra icon_rolleyes.gif . Az elsõ nyaralásunkkor, ami Nei Pori volt, nem igen tudtuk, mire számítsunk, sok minden kimaradt, amit sikerült a második alkalommal pótolni icon_lol.gif .
Lenne megint pár kérdésem...
Mi az Apollon apartmanba megyünk. Láttam róla képeket, az eddig tapasztaltakhoz képest nagyon bíztató icon_lol.gif . Van esetleg valaki, aki meg tudná osztani velem a tapasztalatait az Apollonnal kapcsolatban?! icon_lol.gif .
A másik kérdésem pedig az, hogy lehet-e vinni a partra értékeket? Itt pl. fényképezõre vagy kamerára gondoltam. Nem hiszem, hogy lopnának, de azért gondoltam, megkérdezem, voltak-e rossz tapasztalataitok ezzel kapcsolatban?! icon_confused.gif
Köszi a válaszokat, megyek, nézelõdök még icon_wink.gif

Szép napot mindenkinek icon_lol.gif

# 201
Cilla
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
358 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55628 Üzenet linkje2008-03-28 19:40:03 

zsuzsi írta:

lehet-e vinni a partra értékeket? Itt pl. fényképezõre vagy kamerára gondoltam. Nem hiszem, hogy lopnának, de azért gondoltam, megkérdezem, voltak-e rossz tapasztalataitok ezzel kapcsolatban?! icon_confused.gif

Nekünk soha nem volt még rossz tapasztalatunk (csak a Balatonon - három strandolás = három lopás icon_sad.gif ), pedig Görögországban sokszor hagytunk kamerát, fényképezõgépet a parton, sõt már diszkóban is hagytam az asztalon a sötétben, nem nyúltak soha semmihez. Hacsak nem találkozol egy enyveskezû "külföldivel" akkor biztonságban vannak a holmik. Mi '97 óta szinte mindig Görögországban nyaralunk, azóta sajnos gyakoribbak lettek az ilyen történetek, de soha nem a görögök voltak, hanem kedves nyaralótársaink. De szerintem ezek is inkább a nyüzsisebb helyeken fordulnak elõ!

# 202
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55630 Üzenet linkje2008-03-28 19:50:04  Válasz a #55628. hsz-ra Előzmény #55628

Szia Zsuzsi!
Én 94-ben voltam elõször Görögországban, és mondhatom az óta, sem tudok semmi rosszat mondani. Vittem már én is fényképezõt, és kamerát is a partra, persze nem feltûnõ helyen hagytam, és nem volt gond. Persze ha sok a magyar (nem akarok senkit megbántani), azért vigyázni kell.
Bár van egy negatív élményünk, mert Paralián 2006-ban a legrosszabb strand papucsunkat lopták el, és sejtettük is ki volt, véletlenül, kis hazánk fia. icon_confused.gif

# 203
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55674 Üzenet linkje2008-03-29 08:04:24  Válasz a #55595. hsz-ra Előzmény #55595

Mi a fényképezõgépen kívül szinte semmi értéket nem viszünk a partra. Toroniban a 2. napon a parton leszúrva hagytuk a napernyõnket, maj a második hét végén hazavittük. A kutya hozzá sem nyúlt. Igaz, ott tényleg alig hallasz görög szavakon kívül mást, ami számomra nagy elõnye Toroninak. Ahol az Apollon szállásai vannak, ott meg pláne nyugi van. Ha visszamegyünk - és remélem, még sikerül - , akkor csak velük, vagy Toroninak arra a részére.
# 204
Tuskó Hopkins
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55679 Üzenet linkje2008-03-29 11:59:11 

A görögök nem lopnak fõleg az ilyen kisebb falvakba mert ha megtennék és kiderülne qrva nagy szégyen lenne nekik. Nem úgy mint nálunk:( (bocs)
# 205
Broadsword
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55718 Üzenet linkje2008-03-29 20:36:24  Válasz a #55595. hsz-ra Előzmény #55595

Szia Zsuzsi!

Az Apollon apartman egy nagyon aranyos és szép apartman 80m-re a tengertõl Elég új is, szerintem a nyaralók igényeit kielégíti. Szép, egyszerûen de ízlésesen berendezett szobák vannak. A földszintiben nincs légkondi de az emeletiekben igen. Mi tavaly voltunk Toroniban és nekünk nagyon tetszett a nyugalom, hogy nincs tömeg, tiszta a tenger.
A parton bármit lent hagyhatsz, senki nem nyúl hozzá.
Ha van kérdésed, szívesen válaszolok,ha tudok.
Szia,Jutka

# 206
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55737 Üzenet linkje2008-03-29 23:38:08  Válasz a #55595. hsz-ra Előzmény #55595

Helló Zsuzsi!
Talán tudok segiteni neked. Tavaly szeptemberben az Apollonnal voltunk Toroniban. Minden rendben volt. Az idén is velük utazunk. Nagyon korrektek. Toroni tényleg nyugis hely. A part 3 km hosszu és nagyon változatos. A homoskostól a kavicsoson át a sziklásig minden megtalálható. Érdemes végigjárni. Mi szinte minden nap más-más partszakaszon strandoltunk. A szálláshoz legközelebb esõ partszakasz nekünk legkevésbé jött be. Nagyon kavicsos volt. Belementél a vizbe és bokáig süllyedtél a kavicsba. Na meg a part tisztasága is hagyott némi kivánnivalót maga után. De fönt a szikláknál nagyon jó puha homokos volt. A tenger alja az összetömörödött aprószemü homoktól olyan volt mint a beton. Biztos talaj volt a lábad alatt. Javaslom, tegyetek egy kis kirándulást - ugy gyalogosan - a hegyekben. Higgyétek el megéri! A közbiztonság jó. Emiatt ne aggódjatok. A görögök vallásosságából adódóan nem lopnak. Mi a Vangelisben szálltunk meg, de az Apollon által bérelt 3-4 apartman egy tulajdonosé. A szállások szépek, tiszták. A fürdõben volt zuhanyfüggöny - amit eddig nem igen tapasztaltam. A szobákban tv és légkondi - amiért nem kellett külön dijat fizetni. A konyhai rész is jól felszeret. Hütõ, villanyrezsó, páraelszivó. Nem akadozott a melegviz ellátás sem. Mivel a település kicsi, csak néhány üzlet van, igy aztán kihasználják monopol helyzetüket - az árak kicsit magasabbak, mint máshol. Hazafelé jövet felszedik Toroniban az utasokat és átviszik Sartiba. Ott aztván van ugy 4-5 órátok. Itt aztán rengeteg üzlet van. Ha suvenirt akartok venni, inkább vegyétek itt, mert sokkal olcsóbb.
Valóban nagyon nyugis hely. Ha pihenésre vágysz, ez kiválóan alkalmas. Sokan nem kedvelik, talán éppen emiatt - tulságosan is nyugisnak találják. Ha kiváncsi vagy még valamire szivesen állok rendelkezésedre.

# 207
Zsu79
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55862 Üzenet linkje2008-03-31 23:21:42  Válasz a #55718. hsz-ra Előzmény #55718

Szia!

Nagyon jól hangzik, amit az apartmanról írtál icon_rolleyes.gif . Amilyen "szerencsénk" van, tuti, hogy földszinti szobát kapunk, de a ventillátor is több, mint a semmi icon_lol.gif . Te sem vásároltál ajándékokat Toroniban? Tényleg ennyivel drágább? icon_confused.gif

# 208
Zsu79
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55863 Üzenet linkje2008-03-31 23:22:58 

bocsánat, ez a hozzászólás "broadsword"-nak szólt icon_redface.gif
# 209
Zsu79
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55865 Üzenet linkje2008-03-31 23:30:05 

Szia Gudli!

Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataid, sokat segítetek itt a fórumon...
Az utazási irodában mondták, hogy négy apartman van egy telken, egy tulaj, így mind a négy apartman hasonló felszereltségû és állapotú. Eddig nem igen volt rá panasz. Annyit mondott, hogy kettõ apartman van közvetlen a part mellett, kettõ pedig ezek mögött. Remélem mi a közelebbiben leszünk, szeretnék szép naplementét látni icon_lol.gif . Nei Poriban pont az Olympos mögött nyugodott le a nap, nem volt alkalmam az oly sokat látott gyönyörû színekben pompázó naplementét látni icon_confused.gif . Hát nagyon kíváncsian várjuk már, milyen lesz, ez lesz a harmadik nyaralásunk Görögországban, és most megyünk elõször Toroniba... icon_smile.gif .
Ti mikor utaztok, és hova mentek nyaralni? icon_biggrin.gif

# 210
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55948 Üzenet linkje2008-04-01 18:28:00  Válasz a #125. hsz-ra Előzmény #125

Szia maarti!
Mi tavaly szeptemberben voltunk Toronin. Szerintem minden szempontból nagyon ideális hely a nyaraláshos. Csend és nyugalom, ami leginkább jellemzi. Éjjel lehet pihenni, tényleg nem zajos. A part nem zsúfolt. 3 km hosszú partszakaszon mindent megtalálsz a homokostól a kavicsoson át a sziklásig. Érdemes végigjárni. Biztosan találtok olyan partszakaszt, ami leginkább megfelel. Szerintem nagyon idális kisgyermekes családoknak és idõsebbeknek, akik nem bulizni vágynak, hanem tényleg pihenni. Nekem nagyon tetszett, hogy itt sok a pálmafa. Ha tesztek egy kis kirándulást a közeli hegyekbe, rengeteg olajfát és olajligetet láthattok. Az ófaluban van egy kis kápolna. Eléggé eldugott helyen, de érdemes felkutatni. Itt alig van néhány üzelet, amibõl az következik, hogy az árak kissé magasabbak, mint máshol. Viszont itt is van elég sok étterem, taverna. Enni lehet bárhol. Az Apollonnal voltunk és a Vangelis-ben szálltunk meg. Szépen berendezett, tiszta volt. Minden szobában volt tv, páraelszivó, légkondi (amely használatáért nem kellett külön dijat fizetni). A fürdõszobában volt zuhanyfüggöny, amit eddig nem igen tapasztaltam Görögországban. Sõt eü.papirt is biztositottak.
A melegviz ellátással nem volt probléma. A nap minden szakában tudtuk használni. A földszinten étterem és recepció volt. A pincérek nagyon kedvesek, segitõkészek voltak. Szerintem ez egy jó választás. Ha van valami kérdésed irj és én válaszolok.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 13 14 15 ... 44 45 46   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu