Ahogy már említettem, szerintem a Balkán nagyon gyönyörû! Bár én hegy és tengerpart párti vagyok. Az alföldek, síkságok valahogy nem jönek be. És ha nem ilyen "szerencsétlen" országok jönnek létre a vén Európa déli részén - és itt természetesen nem a Görögökre gondolok - simán egyrangú lenne a Kárpátokkal vagy éppen az Alpokkal...
Igaz nincs sok, több ezer méteres hegycsúcsa, be biztos rengeteg szép üdülõhelyet lehetne kialakítani...
sziasztok,
nálunk az éjjelnappali utazás jött be, csak hogy bonyolítsam a dolgot. szóval úgy értem ezt, hogy este korán lefekszünk aludni miután minden be van pakolva, szendvicsek elkészítve, stb. mondjuk 8kor irány az ágy, és hajnalban indulunk úgy, hogy reggel fél6-6-körül érjünk a szerb határra. így azokat a részeket világosban tesszük meg (valóban csodálatos szerbia déli része és macedónia is), és már délután szalonikiben ihatjuk az elsõ frappét.
Amikor mi autóval terveztük az uta, akkor mi is az gondoltuk ki, hogy hajnali 4-fél 5 körül legyünk a szerb határon és világosban tesszük meg ezt az utat. Így, ha minden jól megy akkor 12-14 óra körül érnénk Görögországba.
Na vegre mar csak par nap es mehetek.csutortokon indulok,kecskemet-szerbia-macedonia fele athenba,majd onnan komp rodoszra.Ha megerkeztem leirom mizujsag a szerbeknel,ha nem irnek megoltek
voltam par papirom miatt a gorog nagykovetsegen,a konzul mondta ok multheten voltak thesszalonikiben 10 ora alatt odaertek.veluk nem szarakodtak a szerbek,de ok gorog utlevellel nyomultak.azt mondta vigyek par cigit es nem lesz gaz:)
Tenyleg ha valaki megy pont aznap azon az uton irhatna ide v a roberto-77freemail.hu ra,mert en is egyedul megyek csak,ha tobben mennenk hatha nem sz.........nak minket.utitarsnak is johet.
A kompjegyet is megvettem eleg jo aron van a www.greekferries.com oldalon.50 euro a szemely,100 a kocsi kb + kezelesi koltseg de az nem sok.
Ha meg esetleg tudna addig szolgalni vmi uj hirrel v jart arra az elmult idoszakban miota koszovo kivalt azt is szivesen meghallgatnam.
sziasztok,
friss infó: ismerõsöm járt Görögországban múlt héten, Szerbia-Macedónia felé mentek kocsival, senkit nem ért attrocitás az úton, a határokon simán átjutottak, egyedül Szerbiában volt valahol nagyobb torlódás, mert csinálják az utat ezért csak egy sáv járható, sok a sebességkorlátozás, így 12 óra helyett 18 óra alatt értek ki.
2x állították meg õket rendõrök a szerb szakaszon, akkor volt egy kis pakolászás, más semmi. Hazafelé csak a magyar! határõrök kekeckedtek velük! hmm..
Holnap este többet tudok...
Sziasztok!
Mi is régebben úgy mentünk, hogy nappal utaztunk át Szerbián, de azért tértünk át az éjszakai utazásra, mert általában reggel-délelõtt lehet elfoglalni a szállást. Így pont akkorra érünk oda. Amikor nappal mentünk, akkor pedig a kocsiban töltöttük az éjszakát és a fél délelõttöt (vagy a kocsi mellett a homokban matracon, amit persze a gyerekek nagyon élveztek!!), de az majdnem olyan fárasztó volt mint az út.
Szia roberto-77
Ha hazajöttél várjuk a beszámolót. És gratulálok ehhez az úthoz mert nem semmi autóval Rodosra!!! igaz komp is van közte.
Jó utat neked!
Az éjszakai utazást én is jobban támogatom, nem tûz a nap egész úton be a kocsiba, nincs az a nagy meleg, hiába van klíma, a gyerek miatt úgysem lehet jégvermet csinálni a kocsiból.
Másrészrõl - tapasztalatból tudom - a gyerekekkel az éjszakai úton sokkal kevesebb gond van, mert vacsi után alvás és nem nyügõsködnek, nem kérdezik meg minden 10 percben, hogy mikor érünk már oda. Bármennyire is szép a táj, egy idõ után mi felnõttek is beleununk (szerintem) hátmég a gyerekek.
Egyébként az utvonallal kapcsolatban biztató jel, az amit a hétvégén a tv-ben láttam ill. hallottam, hogy a török, bulgár stb. vendégmunkások is szerbián keresztül utaztak vissza. Mint tudjuk bulgária is elismerte Koszovó függetlenségét. Itt csak arra gondolok, hogy ha õk elindultak és nem érte õket atrocitás - márpedig nagyon nem érhette, mert akkor arról valamilyen úton módon tudnánk - akkor mi is nyugodt szívvel elindulhatunk. Persze van az emberben egy kis félsz, és bizonytalanság, de a végeredmény mindenkit kárpotolni fog. Én legalábbis ezt kívánom mindenkinek.
Mi is Sartiba, mi is akkor. Tatabányától 15 km-re lakunk, egy faluban. Melyik apartmanban lesztek?
Nem tudom mennyire lehet a konvojos utazást hosszú távon tartani, de egy telefonos-segítõs kapcsolatra mindenképpen mi is beneveznénk, ha befogadtok. Mi most megyünk 4x autóval, Sartira 2x-ra.