Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 646
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55457 Üzenet linkje2008-03-27 11:26:28  Válasz a #55001. hsz-ra

# 647
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55460 Üzenet linkje2008-03-27 11:59:36 

Köszi Kónyu, ezt az oldalt eddig még nem találtam meg, most megnéztem, nagyon tetszik! Szuper oldal, bár kár hogy a gyalogtúrák csak felsorolás szinten vannak fent, és pontos útvonal nincs. De így is nagyon jó, már ha csak a képeket nézzük is. Azt hiszem ha a barátom is meglátja majd ezt az oldalt, vinni akarja majd a bicajokat is, megrögzött MTB-os. icon_smile.gif
# 648
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55575 Üzenet linkje2008-03-28 14:16:37 

Kedves Thassos rajongók!

Nem sok hiányzott, hogy az idén Thassos mellett döntsünk, de ami késik, nem múlik… icon_razz.gif Ha csak lehet, egyénileg foglalok szállást, de Thassos esetében – bár sok szimpatikus ajánlatot találtam – (ahogy atosz mondaná) megint megtaláltam a „fekete lyuk”-at. icon_rolleyes.gif Limenasban (Thassos town) az un. városi strandnál szerettem volna szállást találni a régi kikötõ mellett; akármit, de leginkább stúdiót vagy apartmant. Még utca szerint is rákerestem, s sajnos semmilyen nyelven sem találtam semmit… icon_cry.gif icon_redface.gif Pedig ott van egy szuper házsor amint azt a mindenféle térképek mutatják, , s nem hiszem, hogy ez mind múzeum. icon_rolleyes.gif Na jó, taverna van ott, ezt már tudom, de nagy könnyelmûség lenne a görögök részérõl, ha kiadó akármi éppen itt nem lenne. icon_evil.gif Tud-e valaki segíteni valami információval, mielõtt majd meggondolatlan lépéseket teszek, s odamegyek foglalás nélkül (persze most már csak jövõre)!? icon_wink.gif icon_razz.gif

# 649
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55579 Üzenet linkje2008-03-28 14:35:33 

Kedves h.apci! Jól emlékszem az általad leírt házakra, ezek mind lakóházak.
A strandtól a város felé vana régi kikötõ, valamivel ez mögött terül el a romkert és mellette áll az Agios Nikolaos templom. A kis templommal szemközt több apartman is van, ezek mind. 3-4 percnyi sétára a strandtól és úgyszintén a városmagtól. Mi ezek egyikébe voltunk a néhai Bella-tours irodán keresztül. De nekem nagyon szimpi a szállás, ahol Miáék voltak anno, úgy emlékszem, megadta itt a címét. Az a városmaggal egy magasságban, de hátrébb feküdt, a strandtól már messzebb, de privát szállást volt és nagyon szép képeket láttam róla. Ha esetleg érdekel, rákérdezek nála.

# 650
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55588 Üzenet linkje2008-03-28 15:24:42 

Szia Andi!

Köszi; olvastam mia leírását (bár a szállás nevére nem emlékszem)... icon_razz.gif Én is találtam több szimpatikus szállást, nem ez a gond; ott a parton keresek! icon_wink.gif Azt nem hiszem el, hogy a strandra nézõ rengeteg ház mind csak lakás... icon_evil.gif Ez nem lenne életszerû... icon_rolleyes.gif Azt is olvastam - éppen Tõled (is), hogy milyen a strand... Szóval, majdnem mindent tudok, csak a lényeget nem (mert nekem mindíg más a lényeg icon_rolleyes.gif ). icon_lol.gif

# 651
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55591 Üzenet linkje2008-03-28 15:29:36 

H.apci, én nem néztem be a strandon lévõ házakba, hogy mi micsoda, de nekem valóban úgy tûntek, hogy mind lakóház. Thassoson nem olyan régóta indult be a turizmus. Magyarországról pl. csak 2002-ben...Szerintem az ott álló házak már régen ott vannak és lakottak. A turizmus beindulásával kezdtek el a hátrébb esõbb részekre is építkezni. Persze nekem is elképzelhetetlen, hogy az ott lakók nem adnak ki legalább egy-egy szobát. Biztosan kiadnak, csak nem biztos, hogy rajta vannak a neten. De az az egy biztos, elhiheted nekem, hogy ott, a strand mentén nem volt kifejezettem apartamnáz jellegû építmény.
# 652
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55594 Üzenet linkje2008-03-28 15:39:17  Válasz a #55591. hsz-ra Előzmény #55591

Elhiszem én, Andi, hogy ez így volt, csak azt nem akarom elhinni, hogy most is így van... icon_wink.gif Meg lennék döbbenve, ha valaki találna a neten ide szóló ajánlatot. icon_eek.gif Amúgy egész Thassos-on nem túl sok szálláshely van a neten; van még mit pótolni, persze másutt is... icon_razz.gif Hátha járt arra valaki mostanában nyitott szemmel... icon_confused.gif icon_lol.gif
# 653
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55649 Üzenet linkje2008-03-28 21:25:48 

Én úgy gondolom, hogy sok helyen Grögországban az idõs háziak, ha ki is adnak egy szobát, nem igen van netük, inkább csak kiírják a házra "room" vagy "Zimmer frei" és ezért helyben sokkal jobban lehet valamit találni.
# 654
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55696 Üzenet linkje2008-03-29 17:07:13 

Szia H.apci! Itt van egy oldal, amin elég sok thassosi szállás található, bár épp a fõvárosban egy sem, de hátha találsz olyat, ami mégis megtetszik!?
Bár lehet, hogy ismered is ezt az oldalt. icon_smile.gif

http://www.thassos-sziget.hu/a_sziget_foldrajza.html

# 655
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55699 Üzenet linkje2008-03-29 17:57:59 

Aranyos vagy Anikó!

De hát Ágnes régi bútordarab, ki ne ismerné a weblapját... icon_wink.gif icon_lol.gif Szóba került már a személye itt a Fórumon is... Sokan imádják, s vannak, akik nem (hogy finom legyek). icon_rolleyes.gif Õ a titkos kártyalap nekem; a legvégén fogok nála rákérdezni, hacsak meg nem elõz, mert olvassa ám néha a fórumokat, vagy inkább a lánya... icon_confused.gif icon_lol.gif

# 656
Urbia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
243 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55702 Üzenet linkje2008-03-29 18:17:04  Válasz a #55699. hsz-ra Előzmény #55699

H.Apci!
Az Andinak igaza van a házakat illetõen, szinte minden partmenti ház lakóház, v. étterem, butik stb. Nagyon kevés ami esetleg kiadó. Mi Skala Potamia-ban voltunk, saját szervezésben, 24 ajánlatot kértem, ebbõl 21 jelzett vissza, de teljesen felesleges volt az igyekezet, mert lepkehálóval fogták a nyaralókat (fõszezonban), ott bõven lehetett válogatni, partmenti, vagy ófalusi apartmanok, medencés v. teljesen egyszerû között. Az említett oldalra pedig tényleg figyelni kell, kicsit borsos árakat ír.....

# 657
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55711 Üzenet linkje2008-03-29 19:18:42 

Szia urbia!

Igen, én is így gondoltam... Amikor készültem erre az útra a télen (csak hát a végén inkább körutazás lett belõle), akkor is már hajlottam rá, hogy Kavallában (vagy mellette) megszállva, a várost is megnézve, reggel korán lehetne a szigetre érkezni, s estig válogatni a szálláshelyekben (szeptemberben), s akkor nincs zsákbamacska... icon_wink.gif icon_razz.gif

# 658
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55731 Üzenet linkje2008-03-29 21:41:11  Válasz a #55699. hsz-ra Előzmény #55699

Szivesen H.apci! Gondoltam, hogy ismered az oldalt, én is nézegettem már tavaly is, amikor Thassos is szóba került.
Az árakat illetõen egyetértek Urbiával, de azért találtam közötte olyan szállást, ahol ellettem volna pár hétig.

Viszont lehet, hogy tényleg megérné helyben keresgélni szállást, ha ilyen sok lehetõség van, ahogy Urbia mondja! icon_lol.gif

Én is szeretnék még ide is eljutni több idõre. Idén egy napra mindenképp átmegyünk, de szerintem több napot is megér,a fotókat nézegetve! icon_lol.gif

# 659
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55733 Üzenet linkje2008-03-29 22:10:04  Re:

busaianiko írta:
...találtam közötte olyan szállást, ahol ellettem volna pár hétig...

Hát igen... icon_confused.gif Talán ez az utolsó ilyen jellegû körutazásunk; már kicsit strapás nekünk. Inkább a nyugis, pihenõs, kirándulgatós, de semmiképp nem kapkodós utak következnek, ha... icon_rolleyes.gif Ehhez viszont egy hét nem elég. Hosszabb idõnél meg már mi is szívesebben megyünk apartmanba, ahol viszont nagyon nem mindegy, hogy hogy néz ki, milyen a kialakítása. De errõl Te többet tudnál mesélni... icon_razz.gif Én válogatós vagyok az elhelyezkedést és a parkolást illetõen is, ezért jobb azt látni. (Bocs' az offért, de pl. Paralián megnyugtattak elõre, hogy bárhol lehet parkolni a szálloda körül, csak azt nem mondták, hogy soha nincs hely. icon_evil.gif) Ritka, ha a neten elég információ szedhetõ össze, de azért elõfordul... icon_wink.gif Tetszik Thassos; nekem megér egy nyaralást... icon_razz.gif

# 660
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55773 Üzenet linkje2008-03-30 20:27:17  Válasz a #55733. hsz-ra Előzmény #55733

Igazad van H.apci! Nagyon nem mindegy, hogy milyen az apartman, végül is egy kicsit mégiscsak ott "lakik" az ember nyaralás alatt.
A parkolásal eddig még szerencsénk volt, mindig tudtunk vagy az udvarban, vagy a ház elõtt parkolni, szerintem is jobb látni az autót.
Körúton még nem voltunk, bár én nagyon szeretnék, legalább három hétre nekiindulni, és rengeteg helyet bejárni.
De szeretem a kirándulós nyaralásokat is.
Amire nem vágyom még most, az a parton tunyulós, csak napozós üdülés! De ki tudja? Lehet, hogy pár év múlva meg már csak ilyenre vágyom majd!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 43 44 45 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu