Mit vigyünk magunkkal?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 601
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58211 Üzenet linkje2008-04-25 21:06:52 

Nekünk nincs ilyen negatív tapasztalatunk.
Persze mi csak északon voltunk Makrigialos, Katerini, Paralia, Olympos környékén (Skiathoson meg sört ittunk). Ugyan nem csapvizet ittunk, bár a kávét abból készítettük. Azon a környéken nem kell tartani a csapvíztõl. Még a fogunkat is abban mostuk (ugyanis, ha nem iszod, de abban mosol fogat, hát akkor is fennállhat ...)

Persze mi nagyon merészek voltunk, mert a frissen fejt és csak lehûtött tejet is forralatlanul ittuk meg (nem tudatlanságból). Régen is így ittuk falun a nagyszüleimnél nyaralva, valószínûleg immunisak vagyunk.

Az Olympost megkerülve bele-bele kostóltunk az úton található forrásokba (Tembinél nem, mert a folyó sem volt tiszta) és a Meteóráktól (Kalambaka) néhány km-re Grevena irányába egy nagyon finom és hûs forrásból ittunk (jól emlékszem, mert itt mentem bele megálláskor egy nagy kátyúba, ami miatt most tavasszal jött elõ a szálszakadás a gumicserénél), aztán körbe az olympos körül is voltak források, de langyos volt a víze, így ihatatlan volt. Nem csoda, hisz 47°C volt.
Az Olymposon, felfelé félúton is langyi volt egy forrás, de ami Prioniánál található az fenséges ízû és hideg víz. Azt nagyon ajánlom mindenkinek, mert olyat nem ihat sok helyen.

Fontos az óvatosság, de azt látom, hogy a "tájékoztatásban" is elõre tört az üzlet icon_sad.gif

Tehát mit is viszünk?
Természetesen egy csomag (akár már felbontott) fertõtlenítõ kendõt, hiszen 1-2 hétig csak mi fogjuk összefogdosni a dolgokat, másokét meg elõtte letöröljük.
És úgy élünk mint itthon, azaz elsõ a kézmosás! ...

# 602
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58249 Üzenet linkje2008-04-26 11:12:20  Re:

, ****az ottani infrastruktúra kiépítettsége ; szinvonala még a helyiek igényeit sem elégíti ki a kívánt mértékben ...
Számolni kell az egyre gyakoribb és hosszabb " hõhullámokkal " és hatásaival****

Az igaz, hogy jobb felni mint megijedni, de azert annyira nem pocsek az itteni infrastruktura, hogy a helyiek igenyeit sem elegitene ki... teljesen egyetertek azzal hogy az egyre hosszabb hohullamok okozhatnak gondot az elelmiszerek tarolasa szempontjabol is, ezert kell vigyazni azzal mit es hogyan eszunk. Aki nincs szokva hozza annak akar egy atlagosnal olajosabb etel is okozhat problemat, igy celszeru kicsit kiboviteni az uti gyogyszertarunkat. Ezt mar biztos lerituk sokszor de fontos, hogy legyen szunyogriszatonk es rovarcsipesre valo krem is ( a kis drakulak almatlanna tudjak tenni az ejszakat), ja es nam art a tengerben viselheto szandal sem igy el tudjuk kerulni pl., hogy tengeri sunbe lepjunk...[/quote]

# 603
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Cilla
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
358 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58256 Üzenet linkje2008-04-26 12:42:41 

Sziasztok!
Nekünk még Görögországban soha sehol (kb. 15 nyaralás) nem volt az ivóvízzel problémánk, itthon viszont már nem tudom meginni (kiderült hogy túlérzékeny vagyok a klórra). Úgy mondják, ott más a víz keménysége, és ez van akinek gondot okoz, de nem fertõzött. Kagylótól viszont Spanyolországban lettünk már nagyon betegek, pedig szállodában ettünk! Késõbb az utazás kiállításon láttam egy eü.s standot, ahol nagy betûkkel hirdették, hogy a Földközi-tenger kagylóinak 60 %-a icon_eek.gif !!! hepatitissel fertõzött! Ez még akkor is sok, ha csak a fele igaz! Úgyhogy saját tapasztalatom alapján a kagylót szeretõknek csak ajánlani tudom, hogy oltassák be magukat!

# 604
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58260 Üzenet linkje2008-04-26 13:32:23 

cilla írta:
..Úgyhogy saját tapasztalatom alapján a kagylót szeretõknek csak ajánlani tudom, hogy oltassák be magukat!

Ne rioagass, légy szíves; kagylóvacsorával szeretnék kezdeni Kakadu ajánlása szerint Makrigialosban! icon_eek.gif Errõl (és az oltásról általában) már volt itt szó egy éve is... icon_rolleyes.gif A kagyló esetében akkor kiderült, hogy ha rendesen megfõzik, vagy sütik, még ha fertõzött volt is, ártalmatlan lesz, tehát csak nyersen, félig fõzve-sütve veszélyes! Akkor kitárgyaltuk a hepatitisz változatait is... A lényeg: semmi komoly vész, de elsõ a tisztaság, és az óvatosság (nem össze-vissza enni-inni bárhol mindent)... Az oltás nem árt, de szerintem nélkülözhetõ, bár ezzel akkor sem értett egyet mindenki... icon_cry.gif

# 605
Antero
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
630 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58262 Üzenet linkje2008-04-26 13:51:07 

h.apci írta:
cilla írta:
..Úgyhogy saját tapasztalatom alapján a kagylót szeretõknek csak ajánlani tudom, hogy oltassák be magukat!

Ne rioagass, légy szíves; kagylóvacsorával szeretnék kezdeni Kakadu ajánlása szerint Makrigialosban! icon_eek.gif Errõl (és az oltásról általában) már volt itt szó egy éve is... icon_rolleyes.gif A kagyló esetében akkor kiderült, hogy ha rendesen megfõzik, vagy sütik, még ha fertõzött volt is, ártalmatlan lesz, tehát csak nyersen, félig fõzve-sütve veszélyes! Akkor kitárgyaltuk a hepatitisz változatait is... A lényeg: semmi komoly vész, de elsõ a tisztaság, és az óvatosság (nem össze-vissza enni-inni bárhol mindent)... Az oltás nem árt, de szerintem nélkülözhetõ, bár ezzel akkor sem értett egyet mindenki... icon_cry.gif

h.apci !

Igazad van ! Az a baj , hogy nincs arra garancia , hogy pl. a pincér " tiszta kézzel terítsen ....stb.-ezek a kis undok ágensek

mindenhol ott vannak !

Szerintem , aki tervezi , hogy viszza-visszajár Hellashonba jobbanjár , ha beoltatja magát ; - nekem azóta nem volt

gondom icon_exclaim.gif

# 606
Eve.
Aktív fórumos
Aktív fórumos
61 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58264 Üzenet linkje2008-04-26 13:52:02  Válasz a #58260. hsz-ra Előzmény #58260

Az oltásra visszatérve, ha gondoljátok utánanézek, mert gyerekkórházban dolgozom és minden évben megkapjuk az ajánlott oltásokat országok szerint. icon_wink.gif

Én még a WC-ülökére is szoktam vinni papírt amit a dm-ben tudok beszerezni, nem drága és útközben nagy hasznát vesszük(szerbia). icon_smile.gif

# 607
Cilla
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
358 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58266 Üzenet linkje2008-04-26 14:04:22  Válasz a #58260. hsz-ra Előzmény #58260

Nem akarlak riogatni, de a férjem többekkel egyszerre kb. 15 éve kapott hepatitist, olyat, amit egy kamionos hozott be Szaúdarábiából (ezt úgy nyomozták ki amíg a László Kórházban volt, mert elõször nem is tudták megállapítani, hogy melyiket kapta meg), és azt mondták, hogy a fertõzés a fogorvostól indult szét, de nem a fogorvos volt a hibás, mert a hepatitis vírus nem mindig pusztul el a sterilizálásnál, magasabb hõfokot is túlélhet. Én nem értek hozzá, nem is akarok riogatni, nekem ezt mondták a kórházban. Talán betéved egy hozzáértõ, aki errõl többet tud.
Én pedig Spanyolországban egy kagylós paellás evészet után lettem rosszul, de mivel ez búcsúvacsora volt, sokáig nem kötöttem össze a nyaralásommal a hetekig tartó állandó rosszullétet, és mire (hetek múlva icon_redface.gif ) elmentem orvoshoz, már csak a nyomait tudták kimutatni.
(Egyébként azért nem gondoltam erre, mert messze nem voltam olyan rosszul, mint a férjem anno.)

# 608
Erici
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58273 Üzenet linkje2008-04-26 14:34:11 

A Hepatitis A- t lehet megkapni rossz higiéniai körülmények miatt. Az összes többi vér és testváladékok által terjed.
Egyébként a védõoltásról: Mikor megszülettem a nagymamim a fertõzõn feküdt valamilyen hepatitis miatt, úgyhogy egybõl oltva lettem, valamint Hepatitis B elleni védõoltást kaptam már. Nekem egy mezei vírus okozott májgyulladást, amitõl másnak a hasa megy 2 napig. Magyarországon ugyanannyi esélyed van rá, hogy megkapd a Hepatitis A-t, mint Görögben. (Ez az én véleményem)

# 609
Erici
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58275 Üzenet linkje2008-04-26 14:38:34 

Úgy emlékszem tavaly már ezt leírtam.
# 610
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58287 Üzenet linkje2008-04-26 17:14:08 

Lehet, hogy már elhangzott (akkor ismétlek), de van egy dolog, amit szintén vinni kell:

Zacsik a használt WC papíroknak.

Ugye milyen guszta? icon_eek.gif icon_wink.gif

# 611
TPisti
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
111 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58288 Üzenet linkje2008-04-26 18:03:30 

Kétségtelenül fontos dolog a szemetes zacskó, de szerintem bevásárláskor ellátnak annyival, hogy nekünk még került haza is bebõle!
Ettõl függetlenül egy guriga közepes méretû szemetes zacskót mindég viszünk mi is.

# 612
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58296 Üzenet linkje2008-04-26 19:39:01  Válasz a #58288. hsz-ra Előzmény #58288

Igazad van. Ha csak egy üveg ásványvizet veszel akkor is kapsz zacsit, méghozzá jó erõset.
Még annyit szólnék a témához, hogy mi minden alkalommal viszünk magunkkal egy kis müanyag üvegben Domestost és a beköltözést azzal kezdjük, hogy a mosogatót, az edényeket és a fürdõt mindig lefertõtlenitjük. Inni ásványvizet szoktunk, de fõzéshez nyugodtan lehet használni a csapvizet.

# 613
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58308 Üzenet linkje2008-04-26 22:22:46 

Tudom ez nem a reklám helye, de, nagyon ajánlom mindekinek, gyerek felnõtt, az aloe first spray-t, napégés, csipés, meduza, minden sérülés esetén kiváló gyogyir. Minden sebre fõleg napégésre prima, nekünk bevált.
# 614
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58326 Üzenet linkje2008-04-27 07:49:50 

Gudli!!!!

Bocsi hogy belemakogok,de van domestosos kendõ is a boltokban és akkor nem kell attól tartani hogy kidõl a kocsiba.Üdv

# 615
Debi81
Aktív fórumos
Aktív fórumos
377 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#58329 Üzenet linkje2008-04-27 08:28:22 

Szia Timba!
Ez az aloe first spray gyógyszertárban kapható?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 40 41 42 ... 58 59 60   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu