Komolyan mondom, hogy elgondolkodtam azon, hogy a miniszterelnöki fizuért elvállalnám-e, azt amit Te csinálsz! Sajnos minden embernek nem lehet a kedvében járni! Az, hogy van néhány ember, aki nem tudja a kevés jót is megtaláléni a pillanatnyi helyzetben, õket csak sajnálni lehet! Én is voltam "kutyaszorírítóban", de inkább humorosan fogtam fel a dolgokat, szerintem így én jártam jobban, nem húztam fel magam, sõt levezettem a gondokat! Jót kacagtunk rajta! Nem akarok kötekedni,mde sajnálom azokat, akik nem a szépet látják, hanem elvesznek az olyan részletekben, amik említésre sem méltók! bryam
Tudomásom szerint 10 vagy 20 % önrész van a stornóbiztositásban.A befizetett összegbõlllplvasd el a szerzõdési feltételeket!Biztos,hogy pár ezer forintnál több nem lehet a károd.Ezért van a sztornó!
Részlet, a Neckermann Utazási feltétteleibõl....kiemeltem a kérdésre vonatkozó részeket:
4.1. Az utas az utazási szerzõdéstõl az utazás megkezdése elõtt bármikor elállhat. Az elállást írásban kell az utazási irodával az utazás részvételi számára hivatkozással közölni. Az elállási nyilatkozat akkor válik hatályossá, ha arról a címzett tudomást szerzett. Elállásnak minõsül az is, ha az utas - elõzetes nyilatkozattétel nélkül - nem kezdi meg utazását (ún. no show). Ilyen esetben az utazás megkezdésének az idõpontja tekintendõ elállási idõpontnak.
4.2. Ha az utas nem a saját érdekkörében felmerült okból áll el, akkor az 5.2. pontban meghatározott jogok illetik meg. Nem minõsül az utas saját érdekkörében felmerülõ okból történõ elállásnak, ha azért áll el, mert az úti cél vagy az ahhoz vezetõ útvonal olyan területet érint, ahová az utazást a Külügyminisztérium nem ajánlja.
4.3. Ha az utas nem a 4.2. pontban meghatározott okból áll el, köteles a NUR költségeit, kárát a részvételi díj százalékában, a 4.3.1. és 4.3.2. pont szerint meghatározott átalányösszegben megtéríteni.
4.3.1. A térítés mértéke – hacsak a 4.3.2. pont másként nem rendelkezik:
repülõs különjáratok (charter), ún. csoportos IT (átalánydíjas, menetrend szerinti járatok) esetén személyenként:
az utazás megkezdése elõtti
30. napig a részvételi díj 10 %-a,
29-20 nappal a részvételi díj 25 %-a,
19-10 nappal a részvételi díj 50 %-a,
9-4 nappal a részvételi díj 65 %-a,
3. naptól az utazás megkezdésének napjáig illetve az utazás meg nem kezdése esetén a részvételi díj 85 %-a.
4.3.2. Bizonyos utazási szolgáltatásoknál elõfordulhat, hogy a költségtérítés mértéke a 4.3.1. pontban írottaktól eltér, melyrõl további információval az Ön utazási irodája szolgál.
Szia!
Két hónappal az indulás elõtt tuti nem kell semmi orvosi igazolás és semmi egyéb papír. Mi is mondtunk már vissza utat, buktunk valami 1500ft-körüli összeget. Bementem az itteni irodába (ahol befizettük az utat) és simán lemondtam.
Igen, BRobert, én is ezt olvastam, a 10%-os önrész vonatkozik ránk. Ennek a 10%-nak a 80%-át fizeti a biztosító, 20% az önrészünk. Le kell mondani írásban az utazást és bemenni az irodába, hogy átadhassanak minden szükséges papírt és tudnivalót, hogy a biztosítóval intézhesd tovább a dolgot, és - kedves Kristi, sajna - várhatóan kell majd az orvosi igazolás a biztosítónak.
Jelenleg itt tartok, de a héten mindent pontosan igyekszem megtudni a lemondással kapcsolatban, hogy készen várjam a fejleményeket, hogy el tudunk-e utazni vagy sem. Egyébként nagyon odavagyunk, de ezt sejtitek!
Az azért egy kicsit megnyugtat, hogy egyenlõre nagyon készségesen állt a kérdéshez a Neckermann, remélem, hogy ez így is marad...
Látom elég sokan utaztak már a Grand Tourssal.
Mi a véleményetek róla? Milyenek a tapasztalatok?
Mi szept 1-tõl szeretnénk utazni velük Paráliára, de nem tudunk róluk semmit. Minden érdekel! Addig nem akarjuk lefoglalni, amíg nem tudunk valami infót.
Köszi elõre is.
Én idén már harmadszor megyek nyaralni a Grand Tours-szal. Mi meg voltunk elégedve velük.
Kétszer voltam Parálián és az idén Zakynthos szigetére utazunk velük.
A buszsofõrök rendesek. 3-4 óránként volt pihi. Azt kaptuk apartman terén amit a képek mutattak. A kinti idegenvezetõk mindig segítõkészek voltak, velük sem volt soha probléma. A Caravel tulajához, Panoshoz is lehet bármikor fordulni segítségért (beszél magyarul).
Többször voltunk a Granddal,Paralián is.Szerintem teljes nyugalommal mehetsz velük-most jut eszembe,idén is velük megyünk,csak Zantéra-,Paralia azegyik specialitásuk.Szépek a házaik,én a Panos házába mennék,mert ott Panos és családja azonnal tud segiteni,bármi van.Bár még nem nagyon volt "bármi",szerencsére.
Miért bizonytalankodsz,milyen tekintetben vannak kétségeid?Vagy már volt valami gondod valakivel?
Sziasztok mi is a Grand Toursal utazunk Marmarasra. Csak jókat olvastam róluk .Remélem így is lessz. A saját oldalukon is van fórum ott pl a kinti idegenvezetõk szivesen válaszolnak minden kérdésre ez nagyon klassz. Az Aeloussal kapcsolatban én is azt mondanám nem egy nagyon jó szervezõ /eddig itt kaptuk a legsilányabb szállást / de végülis kibirható volt. Akit még profinak mondanék az az Apollon. De a Dias zeussal sem volt gondunk.
Én 2003-ban nyaraltam Velük Vrasnán a Rózsa házban. Ennek az aljában található a kinti partneriroda is.
Nem lett volna semmi gondom velük, ha az igazat írják a prospektusban az apartmanról. Állításuk szerint tengerre néznek, ami egyáltalán nem igaz. Az utca másik oldalán lévõ házat látod az erkélyrõl. Az sem fedi a valóságot, hogy 50 m-re van a tengerpart. Ez valójában kb. 100-150 méter lehet, 3 utcával beljebb a partnál. Mikor ezt szóvátettem a következõ évben rendezett utazási kiállításon, akkor még nekik áll feljebb.
Kkalafuz! Teljesen egyetértek a többiekkel. Mi Spanyolországba utaztunk a Grand Toursal. Nagyon elégedettek voltunk velük. Igaz a kétnapos út iszonyúan megviselt de a hely kárpótolt ezért. Jó volt a szervezés, profik voltak a sofõrök és kitûnõ volt az apartman is.