Miért épp Görögország?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
Hozzászóló Üzenet
# 166
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60493 Üzenet linkje2008-05-14 21:57:12 

Nekem már (csak) 104 icon_lol.gif
# 167
Dian77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
363 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60645 Üzenet linkje2008-05-15 21:38:47  Válasz a #60493. hsz-ra Előzmény #60493

icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif Nei Porit én is imádom.
# 168
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60662 Üzenet linkje2008-05-15 23:17:29 

Az út hosszú kifelé menet, fõleg, hogy majd 1 év várakozás elõzi meg. De minden elmúló nap és megtett kilóméter egyre közelebb hozza azt az napot, látványt, érzést, amitõl a fintorgás mosollyá, az izgágaság izgalommá, a feszültség nyugalommá, a felnõtt érdektelenség gyermeki rácsodálkozássá változik át.
A visszaút még hosszabb, mert minden megtett kilóméterrel biztosabbá válik, hogy majd 1 évet kell még várnom, míg újra ott lehetek...

nekem ezt jut eszembe, ha megkérdezik: miért éppen Görögországra ? icon_smile.gif

# 169
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60666 Üzenet linkje2008-05-15 23:58:50 

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ ez nagyon jó volt:)
# 170
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60681 Üzenet linkje2008-05-16 09:12:27 

BRobert!

Egy költõ veszett el benned! icon_smile.gif Szavakba foglatad mindazt amit érzünk !

# 171
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60832 Üzenet linkje2008-05-17 08:14:09 

Köszönöm icon_smile.gif
# 172
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60965 Üzenet linkje2008-05-17 17:01:23  Válasz a #60662. hsz-ra Előzmény #60662

Köszi BRobert! A szivembõl szóltál, nagyon jól megfogalmaztad, amit érzünk Görögországba menet, és onnan jövet! icon_lol.gif icon_lol.gif
# 173
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60972 Üzenet linkje2008-05-17 18:29:47 

Két éve a Peloponeszoszon egy barlangot készültünk meglátogatni és a parkolóban egy ott élõ hölgy a magyar rendszám láttán boldogan köszönt ránk és közölte hogy két hét múlva megy Budapestre és ott is marad egy hónapig.
Én is elmondtam - némileg fancsali képpel -, hogy két hét múlva én is megyek Bp-re, de sajnos csaknem egy évig ott is maradok.

# 174
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#61000 Üzenet linkje2008-05-17 22:56:30 

Hosszú e-mailes kimaradás után, tegnap véletlenszerûen azt írta a barátnõm nekem, hogy nincs olyan nap, hogy ne gondolna Görögországra. Azt írta, honvágya van oda és megszakad a szíve, hogy nem mehet (bocs, ha olvasod ezt, hogy idéztelek). Valahogy szíven ütött, mert éppen ezeket az érzéseket készültem megírni neki én is.

Engem meg napok óta kínoz, folytogat a vágy Görörgországba, hogy azt hiszem, hogy belepusztulok, néha már "hallucinálok" ottani illatokat és hangokat, mert annyira odaképzelem magam. Most rádöbbentem, hogy akármilyen helyeket is akarok látni, nem zárhatom ki Görögotszágot az életembõl, mert egyszerûen nem bírom ki.
A Napsütötte Toszkána c. könyv jár egyfolytában az agyamban, és arról álmodozom, hogy de jó lenne, ha lenne Hellaszban egy kis házikóm, ahova mindig visszatérhetek, ahol citromfák és leanderek lennének a kertben, ahol mindg szólnának a kabócák, ahol otthon lenne a lelkem.
Mndegy, hogy az Toszkánáról szól, lényeg a benne leírt érzések a táj iránt.

# 175
Nrenata
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
45 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#61007 Üzenet linkje2008-05-17 23:06:41  Válasz a #61000. hsz-ra Előzmény #61000

Szia,

teljesen egyetértek veled, mi még csak 3 éve voltunk elöször Görögországban, és elmondhatom , hogy azzonal beleszerettünk. Azóta minden évben voltunk, Sarti, Polichrono, Nei Pori sorrendben. Idén Pargába megyünk kettecskén , 5 nap múlva icon_biggrin.gif , és az augusztus utolsó 2 hetét Zantén , Tsiliviben töltjük a bö családdal együtt. Tavaly mikor haza érkeztünk, már hazaérkezésünk után 1 héttel azt kerestem, hova megyünk idén, így leltem Pargára. Azóta is azon agyalunk, hogy a nyugdíjas éveinket majd egy kedves kis tengerparti házikóban szeretnénk leélni ....

# 176
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#61020 Üzenet linkje2008-05-17 23:27:23 

A tíz görög nyaralásom során összesen 17 hetet töltöttem el Hellászban. Ez már több, mint egy negyed év!! Ebbõl 9 hete a párommal, és még mindg nem sikerült megfertõznöm õt, nem érti, mit vagyok úgy oda. Valahogy meg kell bolondítanom õt is...
# 177
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#61069 Üzenet linkje2008-05-18 08:32:25 

Miért?

Mert a lányom ajánlotta: Nem fogsz csalódni!

És valóban, mert...

... a szerény feltételek is megfelelnek, ha az ár ehhez igazodik, sõt azt szeretem (tehát nem érezném jobban magam egy teljes ellátással, méreg drágán, esetleg még szabályozva is)

... szeretem a nyugalmat, és azt meg is találtuk.

... nem szeretem a tömeget, és ezt is megtaláltuk (amikor haza jöttünk, kimentünk a mindegymelyikstrandra, rettenetes volt az emberek egymást lökdösték)

... más kultúra (csodálatos zene, és dalok, még a könnyûzenei mûfajban is). Bekapcsolod a rádiót, keresés és már szól is a jellegzetes görög elõadásmód. Ma már jobban tetszik görög nyelven ugyan az a szám, mint angolul.

... más gasztronómia (nyam-nyam), a készételek és az alapanyagok is.

... még elérhetõ autóval (nem végtelen messze van), fantasztikus gurulni a görög utakon és közben hallgatni a görög dalokat.

... nem fogy ki a látnivaló; persze, mert még csak harmadszor megyünk; azonban még mindig ugyan oda.

... és a sok kicsi apró emlékképek

De van, aki épp ellenkezõ dolgokat ír és õ is megtalálja azokat icon_smile.gif

# 178
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#61070 Üzenet linkje2008-05-18 08:42:44 

Hú ez igen!!!

Én is azért választottam G.országot az idén mert a Horvárokból nagyon elegem lett(nagy a nyüzsi)..Én egy holtelben dolgozom egész évben és azért választom az apartmant mert az kötetlen és felszabadúltabb az ember...Nem szeretek órát hordani,és azt figyelni hogy 10-ig reggeli vacsizni meg soha nem vacsiznék mert nem mennék fel a strandról vagy nem érnék haza a kirándulásból..Hát most röviden ennyi ,de ha valami eszembe jutna akkor írok még ha ez nem zavar titeket icon_lol.gif icon_rolleyes.gif

# 179
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#61082 Üzenet linkje2008-05-18 10:06:18 

A párom "még csak" 2-szer volt Görögországban és igaz, hogy volt amik lenyûgözték (pl.: Athén, Meteorák), de még nem fertözödött meg igazán.
Idén új helyekre is viszem (Skiatos, Olümposz) és remélem, hogy most végre Õ is megkapja azt a "vírust", amit csak az ottlét tud igazán enyhíteni icon_smile.gif

# 180
Lityi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
294 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#61083 Üzenet linkje2008-05-18 11:08:50 

Sziasztok! Én azért választottam Görögországot,mert tavaly a volt fõnököm ott nyaralt (õ is elõször)és az a szeretet ahogy beszélt róla teljesen megfertõzött.Akkor kijelentettem otthon csak Görögországba akarok menni nyaralni .Miest megjöttek az idei évi katalógusok az irodákba már szaladtam is.Hetekig lógtam a fórumokon és amiket írtatok Görögországról az teljesen lenyûgözött a képekrõl nem is beszélve.Nekem Sartin akadt meg a tekintetem és oda is fizettem be.Utazásig még van 31 nap.Azt a türelmetlen várakozást nem is tudom megfogalmazni amit érzek pedig már elmúltam 30 is.A férjem nem érti miért vagyok így besózva és miért lógok naponta többször is "rajtatok".KI fogtok nevetni de már a jövõ nyarat is tervezem persze azt is Görögbe,most Thasszosz néztem ki.Mindenkinek jó nyaralást és sok szép élmény kívánok!!!!!!!!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 11 12 13 14 15 16   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu