szia, csak Tálas Pálnétól kaptam egy rövidet még reggel. hegancsa@citromail.hu-ra küldted? (esetleg ha wordben elmented és csatolt file-ként küldöd, akkor nem kell újraírni. ezt még reggel akartam mondani. késõ most? bocsi
Igen, már többen nyaraltak ott, bár õket már régen láttam itt a hellaszon. De hátha bekukkantanak. Addig is, ha visszaolvasol a topikban, sok értékes és hasznos információt találhatsz. Megéri.
Konkrét kérdéseid vannak?
Én csak átutazóban, illetve kirándulni jártam Paleokastritsán, de nem tudom, mire vagy kíváncsi.
Dombos területen fekszik, klassz öblei vannak, melyek közül kettõ homos, a többi kavicsos. A szállások a domboldalon vannak általában, ezért a tenger sok esetben csak lépcsõn vagy lejtõn közelíthetõ meg.
Érdemes elmenni motorcsónakkal megnézni a 3 barlagot. Hihetetlen színekben pompázik a tenger. A hegy tetején lévõ kolostort is nézd meg, mert nem csak a kilátás fantasztikus, érdekes a múzeuma is, és még vásárolhatsz a szerzetesek által készített termékekbõl is.
Egyetértek Valcsival! Szerintem is gyönyörû (fõleg felülrõl nézve), bár nekem kicsit zsúfoltnak tûnt.
Mi befizettünk egy kisebb hajókirándulásra, kb. fél-háromnegyed órás volt, elvittek minket a barlangokhoz. Vállalkozó szellemû emberek akár vízibiciklivel is nekiindulhatnak. Mi nem akartunk.
Többféle programra is be lehet fizetni a helyieknél - pl. elviszik a jónépet egy eldugott öbölbe, ahol nincs annyi turista.
A hegyen lévõ kolostor érdekes és különleges, csak érdemes ismerni a nyitva tartását. A kilátás onnan pedig pazar.
Konkrét kérdések nélkül ennyit tudtam mondani.
Tényleg érdemes visszaolvasni a topikban. Azért (is) van.
szia, nekem fent pár sorral feljebb voltak konkrét kérdéseim. Esetleg tudsz belõlük valamire választ. Mi a Messonghi Beach Hotelbe utazunk 4 nap múlva. Még péntek estig nézegetem a válaszokat. hálás lennék még infókért.
üdv
hegancsa
csak egy fél mondat maradt le. Az, hogy mi a ki sbolt mögött voltunk a három emeletes épületben. Egyébként a Nagy Sziget körútban benne van Paleokastritsa, ezen belül is az említett kolostor. Itt a hajó kirándulást pluszban kellett fizetni, talán 7 E volt fejenként és kb. fél órás volt. Megérte, mert gyönyörû volt a tenger.
Autókölcsönzésrõl nem tudok információval szolgálni, de másban megpróbálok. Én (egy másik fórumon) úgy olvastam, hogy Korfun nem igazán lehet bankkártyával fizetni. Persze a nagyobb boltokban, fõvárosi üzletekben biztosan elfogadják (gondolom, nem tudom), de helyi kisközértben vagy tavernákban már nem biztos. Mi mindig készpénzzel fizettünk, nincs másmilyen tapasztalatom, úgyhogy nem merek mást mondani. Maradjunk abban, hogy nem tudom.
De hátha lesz valaki, aki már próbálta.
Tavaly Paleón a 30 perces hajókirándulás 8€ volt fejenként. Lehet, hogy azóta emelkedett az ár.