Debi!
Üdv itthon! Sajnálom, hogy ilyen vacakul sikerült a hazaút! Megdöbbentõ, hogy képesek voltak egy rossz buszt elindítani hazafelé! Az pedig, hogy nem voltak hajlandóak jegyzõkönyvet készíteni egyenesen felháborító! Nem gondoltam, hogy ennyit romlott a Grand Tours szinvonala! Mikor mi utaztunk velük még semmi probléma sem volt.
Bár azóta sok év telt el.
A kitelepített idegenvezetõk ....... hát róluk lenne nyomdafestéket nem tûrõ véleményem. Sajnos ez majdnem minden utazási irodára jellemzõ! Tisztelet a kivételnek.
4 éve Korfun a mi idegenvezetõnk is inkább a görög fiatal sofõrrel volt elfoglalva mint az utasokkal. Így utólag már csak nevetünk rajta de akkor baromi bosszantó volt. Fõleg az, hogy az a fehérmájú szöszi úgy viselkedett a gyerekekkel mintha azok odatévedt koszos korcs ebek lettek volna!
Idén saját szervezésben nézünk meg újra mindent!
Ennyit a rossz élményekrõl!
Ó Debi most olvastam végig kálváriátokat, figyelmetlenül tova lapoztam... Hát ez már így mûködik szezon elején!!! Mi várható a végére. Akkor nem csoda, hogy ennyire kibuktatok!
Sajnálom, hogy így alakult az út vége, borzalmasan hangzik ez a felfordulás és fejetlenség... de bízom benne (sõt, biztos vagyok benne), hogy Korfuval tökéletesen meg voltatok elégedve! Ugye?
Sziasztok!Hát aludni még nem tudtam:(Pedig bennt voltam a munkahelyemen, és azt mondták menjek haza aludni mert iszonyú fáradtan nézek ki.Persze nem csoda...
Korfu eszméletlen szép, egy baj volt vele:kevés volt az egy hét!Írok majd beszámolót ígérem,és válogatok képeket is lett 1075db +jó pár videófelvétel is.
A szállás egyszerû volt, de annyira nem vészes!Mariellába voltunk.Viszont csak fiataloknak,illetve bulizni vágyóknak ajánlom,mert elég zajos volt így elõszezonba is, hát még késõbb.(Egyik oldala a fõútcára, másik fele pedig egy nagy parkolóra néz.)
Igaz szóltunk az idegenvezetõnek hogy folyik a wc, illetve a mosogató szifonja.3 nap múlva a wc-t orvosolták is,de a mosogatót elfelejtették.De aztán már nem is foglalkoztunk vele mert alig voltunk igazából a szálláson.
Végig isteni jó idõ volt, sokat fürödtünk a tengerben.Átúsztuk a szerelemcsatornát is:)
Gyorsan még egy két ár ha valaki pár napon belül indulna:
-Gyros 3 E
-üdítõ 0,2 2E sör 0,5 2,3E étteremben
-kenyér 0,8E-tól
-tojás 6db 0,89 E
-autó bérlés 20 E-tól/nap
-motor (hát azt nem béreltünk de olyan 15 körül kb)
-banán,s.dinnye 2,2E/kg
-1-1,5l-es üdítõk 1,5-2E
hírtelen ennyi jutott eszembe
Az Elektra apartman:is egyszerûen berendezett volt.Utitársaink elmondása szerint sokszor nem volt víz, ami kicsit bosszantotta õket.Talán a Katerinára nem volt semmi panasz, a három közül.Csendesebb helyen is van.
Ami még nekem "fájó" volt: hogy az idegenvezetõ nem adott se térképet, se menetrendet(...se semmit)
Menetrendet aztán találtunk a fõ utcán a buszmegállóban( majd a képekhez felteszem lefényképeztük)
Térképet meg az autó kölcsönzõknél lehet szerezni.Elég jól mutat minden helyet.
Marketekrõl:A Mariella elõtti nagy parkolóval szemben./amúgy ott fogtok leszállni majd a buszról/
lehet látni Scontó market.Na ezt az egyet ajánlotta az idegenvezetõ.El is mentünk oda DE MÉG KI SEM NYITOTT!!!
De mire ti mentek biztos kinyit és olcsó lesz:)
Másik nagyobb üzlet a fõutcáról kifele az aqualand felé, az kicsit messze van egy benzinkút van vele szemben.Van az 1-2 km is:(
A part lassan mélyül homokos.A szerelemcsatornánál is!És átlátszó látni a kicsi halakat...tök jó!
Jajj még el nem felejtem:az egyik ottani utazási irodában kinevetett minket a csaj hogy õ még nem látott Korfun delfineket.
Hát mi láttunk!Búcsuzóul ugyan visszafele Igoumenitsa (a kompkikötõ) elõtt kb 20 percnyi kompozás volt még vissza.Igaz csak egy-két pillanat volt DE AZOK VOLTAK:)
Látod Bocsika belõlem biztos jó idegenvezetõ lenne:)Én nagyon szeretek segíteni bárkinek bármiben.Ha én fogadnám ott az utasokat biztos várnám õket menetrenddel,térképpel,mit hol találnak,Mit érdemes megnézni,venni.Hol érdemes enni,inni.És nem ám 1-2 óra fogadóóra.Aztán hagyjuk békén mert nem ér rá....Ilyen hozzáállással persze hogy nem ment szinte senki vele még kirándulni sem!Vagy pl.nem hiszem hogy attól menne csõdbe az utazási iroda hogyha az utasokat köszöntené egy pohárka ouzóval,metaxával,borral vagy bármivel.Látod most is ngatívumokat sorolok, dehát nem tehetek róla ez az igazság!!!!Nekem annyi ötletem lenne...nekik miért nincs?Miért jó nekik ha az ember csak egyszer utazik velük és SOHA TÖBBET?
HÚÚ már nagyon tompulok.Érzem!
Itt a fórumon is neki kellene csalogatni az embereket.Mondta is : "hát õ nem lenne képes ide irogatni"
A katerina mellett lévõ Paradise étteremben 10% kedvezmény jár.Az utolsó nap ettünk ott.Nem voltam elájulva tõlük!A 10% ellenére drága,kis adagot adtak,és nem ízlett!Egy egy fõétel(legolcsóbb)+sör+üdítõ=25E
Ezzel szemben a fõutcán 3 fogásos menüt adtak 5,9E vagy 6,5E-ért+üdítõ 2E=két fõre ha a drágább menüt kértük akkor is 17 E.És akkora adag hogy kétszer volt hogy nem bírtuk megenni a desszertet.+minden este élõzene tánccal.Mi is volt az étterem neve?Seead Freese-valami ilyesmi.