Utazás busszal
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 301
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Sissiee
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65616 Üzenet linkje2008-06-08 14:49:14  paralia

sziasztok!

idén elõször megyek Paraliára busszal, és egy kicsit parázok, hogy milyen lesz... (két éve voltam Korfun, de akkor repülõvel mentünk)

nálatok milyen volt a társaság?
nagyon hosszú volt az út?
volt valami probléma az út során?

# 302
Christee
Törzstag
Törzstag
502 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65651 Üzenet linkje2008-06-08 17:52:02 

Én az elõzõ oldalakon említettem,hogy szerencsére nem volt semmi gond!A Campus Clubbal mentünk,és 16 óra alatt értünk Paraliára!Tiszta helyeken álltunk meg (a WC dolgok miatt)!A társaság vegyes,egy idõs pár,már út elején elkezdett piálni,amitõl azért szaguk volt,de kibírható a légkondi miatt icon_biggrin.gif !Én vittem kispárnát,és meleg cuccot.
Csak visszafelé várattak meg minket pont a magyar határon icon_confused.gif !Más gond nem volt! icon_exclaim.gif

# 303
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65680 Üzenet linkje2008-06-08 20:19:00  Válasz a #65614. hsz-ra Előzmény #65614

A görög zene, minden nap megy itthon is. Nem bírom nélküle ki, a nyaralás kezdetéig. icon_lol.gif
# 304
Solyci
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65718 Üzenet linkje2008-06-08 22:01:14 

És ne felejtsük el a legnagyobb elõnyt: ha eltévedünk, lehet a buszsofõrt hibáztatni icon_smile.gif)
(nem nagyon szokott elõfordulni).

Monjduk rájöttem, h. azt is szeretem a buszos útban, h. figyelhetem nyugodtan a tájat, hangolódhatok Görögo-ra, nem kell semmire figyelnem icon_smile.gif)

# 305
Christee
Törzstag
Törzstag
502 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65744 Üzenet linkje2008-06-09 02:29:24 

Igen,ezért szeretek én is busszal menni,mert nagyon szép helyeket lehet látni út közben! icon_exclaim.gif Bár bevallom repülni csak egyszer repültem és az az érzés,hiányzik icon_exclaim.gif !Szóval mind a kettõ jó! icon_exclaim.gif icon_biggrin.gif
# 306
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66708 Üzenet linkje2008-06-16 11:21:39 

Sziasztok!

A tegnapi napon érkeztünk haza Nei Poriból és sajnos a rengeteg jó mellett, most egy negatív tapasztalatot is hozzá kell tennem icon_sad.gif
Az itt leírtak csak a Dias Zeus Travel-re vonatkoznak. Ezen utazási iroda, az idei évben a saját buszain kívül bérel buszokat a Conti-Cartól is.
Az elõ és utószezon vele járója, hogy mivel egy busz nem telik meg az egy nyaralóhelyre indulókkal, ezért gyûjtõjáratokat indítanak, ami megnöveli a várakozási és menetidõt. Ezzel természetesen az iroda spórol meg pénzt, mert olcsóbb egy nagyméretû gyûjtõjárat, mint több kisebb, ám célirányosabb busz. De az itt nyert pénzt könnyen elveszíthetik a jövõ évi foglalásokkor.
Lássuk:
Kifelé nekünk nem volt gondunk, mert a szokásos tempóban, a szokott pihenõhelyeken álltunk meg és reggel 8 körül már le is tett a busz. Azonban velünk utaztak a Korfura menõk is, így õk sajnos csak a délutáni órákban érkezhettek meg célállomásukra icon_sad.gif A Nei Poriba egy héttel korábban érkezõ még tettek egy Halkidiki kört is, így õk állítlag délután fél 5-re értek Nei Poriba.
A június 7-én hazaindulóknak azzal kellett szembenézni, hogy a busz elõbb elment Korfura az ott nyaralókért, majd lekéste visszafelé a kompot, ezért este fél 9-kor érkezett meg értük. Ehhez ugye figyelembe kell venni, hogy a szobát reggel 9-re el kell hagyni. Csomagszobát, valamint fürdési és wc használati lehetõséget csak az Giannis apatmanban biztosított a tulajdonos, az El Grecoban is volt fürdési és wc használati lehetõség, de a többi apartmanban nem. Mivel mi a Thomasba voltunk erre nem volt ott mód icon_sad.gif
Rendben a wc megoldható, mert van számos étterem, a parti zuhanyoknál leöblíthetõ a sós víz, de ez ugye mégsem egy zuhanyzás és bár csak egy-egy elszigetelt esetben tûnnek el a csomagokból dolgok, de azért a biztonságérzet nem akkora, mintha tudod, hogy el van zárva és nem férhet más hozzá észrevétlen.
A történet teljességéhez hozzátartozik, hogy szerencsénkre a rokonaim is ott nyaraltak és maradnak még 1 hete. Így hozzájuk be tudtunk cuccolni és pihenni is volt lehetõségünk majdnem az indulásig. De utastársainknak nem volt ilyen szerencséjük és ez a mi esetünkben is csak a körülmények szerencsés összejátszása.
Eljött a mi utazásunk napja. Az emeletes Conti-Caros busz hajnali fél 3-kor kirakta az újonnan érkezõket és ment tovább Korfura. Ezt jó jelnek tekintettük, fõleg, hogy a sofõr szerint délután 3-ra visszaérnek. Ebbõl 3-kor lett egy este 8 után, abból egy 11-12 között, majd hajnali 1-kor !!! meg is érkeztek. A telepített idegenvezetõ, Bea kérdésére miszerint, hogy sikerül nekik 2-szer annyi idõ alatt megtenni az utat, mint bárki másnak azt felelték „mert ez emeletes busz”.
A sofõrök arrogánsak és szépen fogalmazva, neveletlenek voltak. Mikor szóvá tettük a kérdést, közölték, hogy nekik senki ne mondja, panaszkodjon az irodánál és õk különben is már péntek óta vezetek, mi meg pihenhettünk. Az egyik utasnak, aki kicsit emeltebben kérte ki magának, azt válszolták, hogy „most mi van, hazavigyük, vagy sem?” Felszálláskor közölték, hogy a viták elkerülése végett szíveskedjünk fent helyet foglalni. Lent az õ ismerõs barátaikon kívül (2 fõ) senkit nem engedtek, és kényelmesen elhédereltek a lenti 16 széken beszélgetve, dohányozva, iszogatva, eszegetve. A többi 50 ember pedig fent préselõdõtt. icon_sad.gif
Mint kiderült, délután fél 3-kor kezdték összeszedi az utasokat Korfun és a fél 5-ös komppal jöttek át. Többször eltévedtek oda és vissza egyaránt. Amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy Nei Porból a harmadik nekifutásra sikerült kimenni az autópályára, telefonos segítséggel. Aki már járt ott az tudja, hogy a templomnál öles betûkkel ki van téve egy tábla, ami jelzi az utat. Na emellett 3-szor mentek el. Majd hajnali fél 3-kor arra ébredtem, hogy Thesszalonikibõl próbálnak kikeveredni. Azt sem tudják, hogy kerültek oda, hisz az autópálya szép ívesen elkerüli a város icon_sad.gif A szerb határ közvetlenül megálltak az egyetlen fizetõs wc-nél. Minden pihenõre 10-15 percet adtak. Belgrád után pedig meg sem álltak pihenõre Budapestig, csak kipakolni a Szegedi, Kecskeméti felszállókat és tankolni. Amikor megkérdeztem, hogy esetleg mikor kívánnak megállni, akkor közölte, hogy miért nem mentünk akkor, amikor a Szerb-Magyar határ között várakoztunk és a többiek leszálltak. Igaz, hogy volt wc, de az 50 centért nyitotta az ajtót icon_sad.gif
Szóval így sikerült vasárnap este fél 7-re megérkezni a Planetáriumhoz.
Konklúziók:
- A Dias Zeusz helyett, inkább más iroda szolgáltatását veszem igénybe, akik figyelnek a „kényelmemre” is, és a buszaik a délutáni órákban hazaindulnak.
- Nem utazunk többet elõ-, utószezonba.
- Nem utazunk busszal, fõleg ebben az idõszakban inkább vállalom, az autós, vagy repülõs közlekedés jelentette plusz költségeket.

Nem tudom, hogy lenne e értelme, bárkihez is fordulni, mert félõ, hogy csak egymásra mutogatásban végzõdne a történet icon_sad.gif Másrészt próbálom a jó oldalát nézni, hogy így volt plusz egy napunk fürdésre, sétára, még egy görög vacsorára és egybe értünk haza….de a tüske ott maradt a talpamban.
Ez egy kicsit ugyan hosszúra sikeredett, de így lett kerek a történet.

# 307
Solyci
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66713 Üzenet linkje2008-06-16 12:06:01  Válasz a #66708. hsz-ra Előzmény #66708

Sajnálom, h. az oda és vissza út egy kicsit megszomorította a nyaralás perceit.
Köszi, h. leírtad, ami történt veled, mert manapság az internet elég erõs befolyással bír, és akarva-akaratlanul az emberekre hatással van, amit olvastak. (Én pl. már nem gondolkozom, h. esetleg a Dias Zeussal menjek megint, igaz volt már velük korábban, de nem emlékszem a buszútra, h. hogyan telt)
Remélem azért jó volt a nyaralásod ennek a malõrnek a kivételével.

# 308
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66715 Üzenet linkje2008-06-16 12:15:54 

A nyaralás remek volt és odafelé nem is volt semmi probléma, a tervezett idõben értünk oda, a szobára nem kellett sokat várni és a kilátás mesés volt, a gond csak hazafelé jelentkezett.
Lehet, sõt nagyon valószínû, hogy a következõ hetekben már nem lesz ilyen gond, mivel fõszezon alatt megtelnek a buszok, így nem kell gyûjtõjáratokat szervezni.
A választásodhoz annyit, hogy amennyiben kirándulósok vagytok akkor Tolóba javasolnám vagy a saját autót, vagy az ottani bérlést, mert a látnivalók azzal közelíthetõek meg gyorsabban, egyszerûbben. Ez nekem is mástól kapott infó, mert mi is gondolkoztunk Tolón és mi kirándulósak vagyunk icon_smile.gif

# 309
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ágni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
316 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66716 Üzenet linkje2008-06-16 12:16:40  Válasz a #66708. hsz-ra Előzmény #66708

Hát én ezt nagyon felháborítónak találom. Az iroda dolgait megértem, de azt nem értem, miért nem néznek utána, a sofõrõk hogyan teljesítenek. Váltás sofõr volt? Hányan vezettek napokon keresztül egyfolytában? A fáradtságuk, meg az eszegetm-iszogatom-haverkedem-ségük nem veszélyes az utasokra nézve?
Én biztos nem hagynám annyiban, mert ha senki nem szól, ez így fog menni mindig.
Sztem föltételn beszélni kéne az irodával!

# 310
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66718 Üzenet linkje2008-06-16 12:19:22  Válasz a #66708. hsz-ra Előzmény #66708

Szia BRobert!Tavaly mi is busszal mentünk Asprovaltára az Apollonnal,semmi gond nem volt odafelé,csak hazafelé kellett az apartman elõtt jó sokáig várni a buszra,még jó,hogy volt árnyék.Persze a fiatalabbak jobban birták,bár én sem vagyok öreg,34évesen,de annyi betegségem volt már,hogy az egyik szövõdmény a lábödémásodás,képzelheted!Akkor és ott megfogadtam,soha többet busszal,annak ellenére,hogy más gond tényleg nem volt.Idén hála az égnek futja repcsire,s látod,milyen az élet?Az emlékek megszépülnek,ma is szivesen ülnék akár buszra is,csak menjünk...Szerintem egyik évben repcsizni kellene,a másikban buszozni,persze,ha megtehetnénk.Mindegyiknek van jó és rossz oldala.Remélem,a Nei Poriban eltöltött napok kárpótoltak mindenért. icon_wink.gif
# 311
Solyci
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66725 Üzenet linkje2008-06-16 13:05:37  Válasz a #66715. hsz-ra Előzmény #66715

Sajnos se kocsink, se jogsink nincs, így marad a buszozás.
Én még jól viselem, de barátomon (most fog elõször ennyit buszozni) jókat fogok nevetni, h. mennyire fogja a buszt unni icon_lol.gif icon_lol.gif

Off: Tolo szebb az tény, de sajnos az anyagi keretünk elég szûkös, így szerintem Paralia marad, és jövõre kerül sorra Tolo.

# 312
Christee
Törzstag
Törzstag
502 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66738 Üzenet linkje2008-06-16 14:58:25 

BRobert! icon_exclaim.gif Üdv itthon icon_exclaim.gif !Hát ez tényleg szomorú icon_confused.gif !De szerintem ezzel csak azt érik el,hogy majd nem fogják azt az irodát választani,pedig ugye ez nem az õ hibájuk icon_exclaim.gif !Én nem értem a sofõröket icon_eek.gif !Na mindegy!Én ezért félek az új dolgokat kipróbálni,mármint ami az utazási irodákat illeti icon_exclaim.gif !De idén megyek elõször Grand Toursal.Arról még rosszat nem hallottam! icon_exclaim.gif
# 313
Kovzsolt
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
20 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66739 Üzenet linkje2008-06-16 14:58:30 

Sziasztok! A dolgoknak van jó és rossz oldala. Mi tavaly mentünk busszal Asprovaltára. A Hõsök terérõl indult a buszunk jó 2 óra késéssel, de a sofõrõk még Magyarországon beérték a délben indulókat. Visszafelé gyüjtõjárat volt és szerencsénkre kint voltunk az út mellet mert korábban jött a busz. Elvitt minket Stavrosba az ott nyaralókért és ebédeltek a soförök. Volt másfél óránk sétáltunk, fürödtünk. Mivel korán felszálltunk a buszra (Asprovaltán) választhattunk ülõhelyett. ( nem utolsó szempont).Ezek után a busz visszament Asprovaltára a többiekért.Idén Stavrosra megyünk nyaralni és nem busszal hanem autóval. A soförök védelmében mondom a csúszás bizonyos mértékig érthetõ 1000 km-en, mikor azt nehéz kiszámolni, hogy Budapesten mennyi idõ alatt lehet keresztül menni. Persze ez nem ok arra, hogy a soförök arogánsak legyenek. Egyébként mi is a Dias-Zeus-szal utaztunk, idén is velük megyünk,csak nem busszal.
Ui. mi fõszezonban mentünk, de éjszakára mindenképpen javaslok a buszra takarót.

# 314
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66747 Üzenet linkje2008-06-16 16:32:08 

Ötödik alkalommal voltam busszal, mindig elõ-, utószezonban utaztunk, így van összehasonlítási alapom. A hiba itt is két részre bontható, szerintem. az egyik az irodájé és ott is a fuvarszervezõjé, hogy két egymástól 600 km-re lévõ nyaralóhelyet terveztek ugyan azon buszra. Így biztos volt a késõ délutáni indulás. Nei Poriból 23 visszainduló volt, ebbõl 7-et elvitt egy gyûjtõjárat. Korfuról 38 ember hoztak. Ezt meg lehetett volna oldani két kisebb busszal is, veszteség nélkül, mivel 50 %-és foglaltságnál már 0 szaldós az út. a Nei Poris buszra fel lehetett volna tenni a Paraliáraól jövõket és akkor ez is bõven 50% felett lett volna. Mivel ez nem az elsõ szezonjuk, ezért nyugodtan fel lehetne készíteni az utasokat, ha máskor nem, hát az induláskor, hogy mivel több helyre szállítanaknak, így mind az érkezésben, mind az indulásban lehetnek csúszások. Mégiscsak jobban érezné magát az ember, ha van ideje felkészülni erre is. A legtöbb ember ettõl függetlenül is elutazna busszal, de jobb érzés volna, egy pontosabb, valósabb tájékoztatás.
A másik a soföröké, akik magukat és a saját igényüket, igényteleneségüket, ostobaságukat az utasok elébe helyezték. 3-an voltak, így volt lehetõség mindegyiknek pihenni az út során. Az õket megelözõ soförök felannyi idõ alatt tették meg ugyan azon utat. Amikor ezt a munkát elfogadta, akkor tudta, hogy mire vállakozik, tehát ez sem védiheti õket icon_sad.gif
Ez természetesen nem riaszt el a buszos utazástól, de még körül tekintõbb leszek a választásnál icon_smile.gif
Szerencsére Nei Pori idén is csodálatos volt, más lényeges bosszuság nem ért minket és valószínüleg jövöre ez is tompulni fog icon_smile.gif

# 315
Solyci
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66757 Üzenet linkje2008-06-16 17:25:12 

Ebben teljesen igazad van, h. tájékoztatás kellett volna, mert akkor felkészülhettetek volna rá, és nem lett volna morgós mindenki. Szerintem ha az ember már kifizeti a pénzt az utazásra (akármennyi is az), akkor az irodának is úgy kéne viselkednie. Észre kéne venniük, h. nem õk vannak értünk, hanem mi értük!!!!!!!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 20 21 22 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu