Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 2116
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Krami

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65930 Üzenet linkje2008-06-10 12:56:55  Válasz a #65926. hsz-ra

Köszi a választ. Nem Pest irányából megyek, így nem nagyon érdemes felmennem a pályára. Erre a kis szakaszra így nem lenne értelme matricát váltani.
# 2117
Wilson

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
37 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65931 Üzenet linkje2008-06-10 13:21:16  Válasz a #65930. hsz-ra Előzmény #65930

Értem. Nos, én kizártnak tartom, hogy kötelezõen rá kell hajtani a pályára, ha át akarsz menni a határon.

Közben megnéztem az "utvonalterv.hu"-t: a térkép azt mutatja, hogy Röszke városa után a régi 5-ös betorkollik az autópályába és onnan megy a határ felé. Az AKA Rt tájékoztatása szerint ez a szakasz díjmentes (Szeged után a határig). [/img]

# 2118
Wilson

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
37 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65932 Üzenet linkje2008-06-10 13:24:09  Válasz a #65931. hsz-ra Előzmény #65931

[img]www.aka.hu/magyar/8_Arak/pic/M5-Szeged_free.gif[/img]
# 2119
Geot

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65933 Üzenet linkje2008-06-10 13:28:19 

Nem tudom, miért nem jelenítette meg Wilson képét, de megpróbálom én is betenni. Remélem, sikerül:

Legutóbb geot szerkesztette (2008-06-10 13:30:02), összesen 1 alkalommal
# 2120
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ratio

Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65934 Üzenet linkje2008-06-10 13:29:14  Re:

krami írta:
GPS-szel próbáltam az útvonalamat megtervezni, és a magyar szakaszon csak úgy engedi megközelíteni a röszkei határátkelõt, ha beállítom a fizetõs autópálya paramétert. Létezik, hogy csak az autópályán lehet eljutni a határhoz ?
...

Bocsika, hogy itt, de itt volt a kérdés és a topichoz is tartozik, meg a GPS-eshez is.

A térképed (sok más esetben is tévedhet - ezért kell egy nagyobb út esetén ellenörizni és menet közben is figyelni) csalóka icon_smile.gif - én nagyon szeretem, még akkor is, ha ott is van út, ahol nincs és fordítva.

A megadott szakaszt valóban fizetõsnek mutatja, de ez nem igaz icon_smile.gif
Ha csak Szeged és a az autópálya közvetlen határ elõtti részére kattogsz, akkor, ha nem fizetõsre vagy állítva, is simán megy (az AKA szerinti), viszont, ha átkattansz a határon, akkor már fizetõsnek mondja (a szerb oldal fizetõs, de az így nem igaz, mert az meg kapus rendszer, de õ az egészet annak veszi)

Ezért átvándorolsz az autópályás honlapra és mit látsz? Ott is fizetõs.
Autópálya
Mire átugrassz az AKA honlapjára és ezt találod: (lap alján)
AKA
Amely szerint Szeged és a határ közt ingyenes.

Próbáld ki a kattogásaimat icon_smile.gif

Na, mire leírtam már özönlöttek a válaszok icon_smile.gif

# 2121
Wilson

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
37 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65937 Üzenet linkje2008-06-10 14:10:23  Válasz a #65934. hsz-ra Előzmény #65934

Ratio

Ráklikkeltem a weblapodra, szenzációs!!! Iszonyat munkád lehet benne, gratulálok!

# 2122
Ratio

Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65946 Üzenet linkje2008-06-10 15:31:47  Válasz a #65937. hsz-ra Előzmény #65937

icon_smile.gif icon_biggrin.gif Köszönöm (pedig én csak amolyan fapados vagyok)
OFF
Remélem ez is segít néhány családnak.
Idén lesz egy nagy info csomag majd, ha hazajöttünk icon_smile.gif
ON

# 2123
Borcsi

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65964 Üzenet linkje2008-06-10 18:16:36 

Elnézést a megjegyzésért,de muszály beleszólnom.Kakadu,és H.apci a hangnemetek kis nagyképûséget sugároz.A segítség nem kötelezõ és jó esetben önzetlen.Hál,istennek sokan vannak itt akik segítõkészek és nem morognak.Én is új vagyok, az elsõ utunk lesz görögbe és hálás vagyok minden segitségért!!!Sajnos mindent vissza olvasni nekem sincs idõm,mivel dolgozom családanya és nagymama is vagyok.Arról nem is beszélve, most gyakorlom a számítógépezést, azt sem tudom hogy kell például a hozzászólások közepe tájára vissza menni!Kérlek ne szóljatok meg másokat!Köszönöm hogy elmondhattam a véleményemet!Köszönöm az eddigi segítséget,és szeretném én is tovább adni a tapasztalataimat,persze ha van aki igényt tart rá.
# 2124
Krami

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65969 Üzenet linkje2008-06-10 19:11:48 

Köszönöm a sok hasznos hozzászólást !
Lenne még egy kérdésem. Ha Szerbiában a pályán nem tudok pontos összeget fizetni Euroban, milyen pénznemben adnak vissza?

Köszi
Krami

# 2125
H.apci

Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65970 Üzenet linkje2008-06-10 19:21:33 

h.apci írta:
...Kakadu stílusán lehet vitatkozni - meg az enyémen is, hiszen kaptam már érte eleget a pofámra, de azon nem, hogy itt van SZABÁLYZAT A FÓRUM HASZNÁLATÁHOZ és Fórum etikett és én ennek gondos tanulmányozását ajánlom...

A sokadik OFF!

Kedves borcsi!

Nem, nem muszáj beleszólni, de ha mégis, hát elõtte nem árt figyelmesen olvasni. A lényeget itt olvashatod újra. Ennek a stílusát lehet vitatni, de a tartalmát nem! Elég szégyen, hogy a "régi" tagoknak kell erre figyelmeztetni az újakat, s még van moderátor, aki ezzel nem ért egyet. Ígérhetem, hogy többet nem teszem; tegye mindenki a dolgát, már ezért is nagy kár volt, belátom. Ha majd egyszer lesz hozzá elég idõd és kedved, s visszaolvasol egy keveset, vagy még jobb, ha többet, talán nem fogod kétségbe vonni az önzetlen segítõkészségem és Kakaduét sem. Neked meg sok örömet a számítógéphez; hamar bele fogsz jönni! Én is vén fejjel kezdtem! icon_wink.gif icon_razz.gif

# 2126
Civic78

Aktív fórumos
Aktív fórumos
168 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65983 Üzenet linkje2008-06-10 20:33:44 

A 2123. hozzászólásnál látható a kép!
A sötétebb kék autópálya szakasz nem fiztõs személygk-nak M43 csonkjától kifelé, ez minden nagyvárosi ekerülõnél így van: M35 Debrecen, M5 Szeged, Kecskemét, M3 Nyíregyháza stb. én példul Debrecenbõl megyek le a 47-esen utána, 47 Szeged bevezetõ Shell kút tankolás, be Szegedre és ki az 55-ösön - itt is van még Shell kút csak a baloldalon - rá az M5-re és írány a határ. Majd a NISI ÖMW-nél teletankolom...
De nem vagyok Shell õrült, csak a MOL-t nem favorizálom...

# 2127
Civic78

Aktív fórumos
Aktív fórumos
168 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#65984 Üzenet linkje2008-06-10 20:36:48 

Ja és még Szeged Debrecen felõl még nm elkerülhetõ, 5-ös és a 47 közt csak most fog épülni az M43, az se lesz ott fizetõs...
# 2128
Wilson

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
37 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66001 Üzenet linkje2008-06-10 23:00:13  Válasz a #65969. hsz-ra Előzmény #65969

Krami

Szerintem nem érdemes a szerb "kapusok"-kal esetleg vitába keveredni, alkudozni meg utána rossz érzésekkel meg kövér gázzal távozni. A határon lehet kb. 5 perc alatt dinárt váltani (a forintot nem szeretik, eurót szoktunk váltani), mi mindig azzal fizetünk, elõre ki van készítve, nyomjuk a "kapus" kezébe és már megyünk is.

# 2129
HJudit

Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66130 Üzenet linkje2008-06-11 19:36:16 

Remélem, elmúlik hamar a rossz hangulat és senkiben nem maradnak tüskék. Sem az új csatlakozókban, sem a régiekben. Ahogy Petros utalt rá, itt a lényeg Görögország szeretete, ez hívta létre - gondolom - a fórumot is. Ebben is a középutat kellene megtalálni, és persze tényleg érdemes visszaolvasni, higyjétek el!
Most kezdenek az idei utazók visszaszállingózni, lassan megírják a tapasztalataikat de szerintem nincs sok különbség a tavaly nyár végi és az idei tavaszi útviszonyok, fakabátos hozzáállás között...

# 2130
Kakadu

Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66134 Üzenet linkje2008-06-11 19:54:52  Válasz a #65964. hsz-ra Előzmény #65964

Off:
az életben mindenütt vannak írt és íratlan szabályok; ezeket nagyrészt sok ember közös tapasztalata hozta létre, ez igaz minden fórumra is.
Mindenütt írt és íratlan szabály hogy illik visszaolvasni (legalább 4-5 oldalt) mielõtt új kérdést teszünk fel pontosan azért, hogy tekintettel legyünk másokra akiknak talán unalmas, ha kétnaponta köszön vissza ugyan az a kérdés, hiszen valószinüleg nem nekünk jutott eszünkbe elösszõr a problem.
Lehet, hogy a fogalmazásom nem a legudvaroasabb formában íródott, akkor sory.
Petros reakciója viszont finoman szólva is nevetséges egy moderátortól; hiszen a szabályok betartatása a feladata.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 141 142 143 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu