Ottani utazási irodába fizettünk be./Fõ útca-sz.csatorna felé-Három kismalac étteremnél jobbra az étterem mellett./Egy gyönyörû piros színû luxusbusszal vittek minket Paleokastritsába onnan indult a hajó.+benne volt egy ebéd .Mindez 20euró lett volna, de mivel 8-an mentünk, így alkudtunk és 18 euró lett/fõ!
A Google Earth-on megtaláltam a Zeusz apartmant. Remélem ismered ezt a programot, ha nem ird be a keresõbe és töltsd le, mert most Sidarit elég jó felbontásban mutatja. Tavaj még nem vol egyáltalán kivehetõ semmi, de most jól rá lehet közeliteni a házakra. Szóval ahogy én néztem, nem a szerelemcsatorna felé van hanem épp ellenkezõleg a fõutcátol a másik irányban. Ahogy saccolom onnét kb. 2-3 km a szerelemcsatorna. A homokos part közel van tényleg kb. 100 m-er ahogy le van irva az ismertetõben.
Tavaj a szerelemcsatornához közel laktunk a Gela-ban (kb. 150 m-re). Most majd egy kicsit gyalogolni kell ugyan, de szerintem megéri.
Ha te is megtaláltad (én kb. fél órát kerestem mire be tudtam azonositani) kérlek üzenj.
Egy jó oldala viszont van, hogy ilyen messze van az hogy nem messze van tõle a falu elején lévõ supermarket, amit elég olcsónak mondanak.
Szia Lyzuska78!
Köszönöm az ötletet.Megtaláltam a tékképet csak azt nem tudom,hogyan tájoljam be a Zeus apartmant.Ha segitenél egy kicsit akkor azt meg köszönném.
Szia Eva56!
Én az alapján indultam el keresni, hogy a katalógusban szereplõ kép alapján van két eltolt piros tetejû hát elõtte egy medence (ovális alaku felülrõl), mellette valami szürke lapos tetejû téglalappal. A parttól sincs messze ezért a part mentén kerestem (kb 100 m). Sidari jobb oldalán keresd a folyótól kb. 50 m-re (ha a parttól 100 m-re van).
Az apartman háta möggött egy szálloda lehet egy fõ épülettel és kissebb apartmanokkal. Szabályos alakzatban. Egy nagy zöld szinû furcsa formájú medencével.
Ha az egeret rárakom az apartmanunkra ezt a hosszúsági és szélességi fokot irja ki:
39 (fok) 47' 14.68" N
09 (fok) 42' 50.77" E
Sziasztok! Valaki tudna segiteni a kompmenetrendekrõl mert megkerestem ugyan de nem gondolom hogy 12 után a következõ komp 22.30 kor menne.Gondolom nem csak egy hajó társaságindit kompot fõszezonban de sajnos nem találtam többet.Azt mondják az ár is komponként változó .Valaki segitene ebben köszi .
Szia Lyzuska78!
Köszi az infot.Nagyjából be is tudtam tájolni.Én is jelentkeztem az iwiw-en a korfu2008-hoz.Remélem jó idõtök lesz.Látom nem sokára indultok.Kellemes pihenést sok élményt jó fürdözést és mindent ami jó.Ha haza jöttök akkor várom a beszámolódat.Ha meg kérhetlek nézz utána fakultatívoknak.Na persze csak akkor ha belefér az idõtökbe.Elõre is köszönöm,és minden jót kívánok.
Szia Terex74!
Túl sûrûn nem járhatnak a kompok, mert amikor mi elindultunk a busz sofõrjének legfontosabb mondanivalója az volt, hogy muszály éjfélre elérnünk a görög határt mert különben nem fogjuk elérni a kompot.(ami magyar idõ szerint 7:30-vagy 8:30-körül indult húúú erre már nem emlékszem pontosan...)
Szia Lyzuska78!
Efelejtettem megkérdezni,hogy Ti is a Dias Zeus travellal utaztok,és repülõvel?Ha repcsivel akkor mikor indul ferihegyrõl?Köszi a választ!
Éva.