Bár mi még Toloig nem mentünk kocsival, de szerintem a 24 óra reálisabb, mint a 30-32 óra. Mi minden sebességkorlátozást betartva, aránylag gyors határátkelésekkel, de Bulgárián keresztül kb 17 óra alatt értük el Thesszalonikit. Onnan nem hiszem, hogy már nagy vész történhet.
Szia Mexx! Mi már 3 alkalommal voltunk Tolóban, de csak busszal, viszont így is tudom a rendes menetidõt. Szóval mi reggel 6-kor indultunk Budapestrõl és Macedónián keresztül mentünk, több pihenõt beiktatva. A határokon is kellett 1-1 órát várakoznunk, így görög idõ szerint másnap reggel már Tolóban lettünk volna, de mivel a társiroda csak 9-kor nyit, így egy órát elidõztünk Napflionban. Ez szerintem nagyon jó idõ.
Tolóban a kikötõnél az utca végében van a Bikakis Travel, a magyar idegenvezetõ is ott szokott lenni estefelé. Mindenben szívesen segítenek. Lehet, hogy pont a Piroska (szemüveges, kis alacsony) lesz ott, nagyon aranyos, kedves csajszi. De a görög lány, Maria is aranyos, õ angolul beszél.
Mi is busszal voltunk. Az iroda azt mondta, készüljünk fel, kb. 32 órás lesz az út. De mi reggel 7-kor indultunk és minden ácsorgással együtt másnap reggel 8-ra ott voltunk Tolóban, tehát 25 óra. Szerintem saját autóval kevesebb idõ. Kitty jól járt, hogy megnézhette addig Nafpliont, mert minket csak 10 órakor vittek a szállásokhoz és addig két óra hosszát csak sétafikáltunk. Aminek mondjuk elõnye volt, hogy felmértük a terepet
Amúgy visszatérve Epidavroszra: Tolóból Nafplion felé mész és hamaosan, pár km-rel Toló után jön egy útkeresztezõdés, rendesen ki van írva a táblára Epidavrosz. Ott jobbra kell fordulnod és aztán már csak mész a dombos tájon, egyszer sem kell már lefordulni másfelé. Az utolsó nagyobb falu Epidavrosz elõtt Ligourio, és utána oda kell figyelned egy kicsit, mert Epidavroszl bizony három van. Nea Ep., Palea Ep., és Arch. Ep. Neked az utóbbira van szükséged, amihez egy barna tábla vezet, amire az lesz írva "archeological site".
Ezt lehet, hogy a másik topikba kellett volna írnom, a kirándulásokhoz, de ott nem biztos, hogy észrevetted volna.
Sziasztok!!!
Képzeljétek, azt hallottam, hogy Toloba közvetlenül is lehet szállást foglalni magyar nyelven!!! Nem kell az utazási iroda!!!
El tudjátok képzelni, hogy az utazási irodáknak menõ haszon a Ti zsebetekben marad? Mi mindenre jól jön az a kis plusz a nyaralás alatt... Akit érdekel ezen a weblapon kaphat infot! http://www.haniboy.hu/_/zene.html Szerintem ne hagyjátok ki!
Sziasztok!
Mindenkinek köszi a sok hasznos választ, bocs, hogy csak most válaszolok rájuk. Azt hiszem a nagy napig még biztosan nézegetni fogom ezt a fórumot. Sõt, már most kérdeznék is egyet: Ti kajaügyileg hogyan készültetek Görögbe?Mi ált. mindig fagyasztottat viszünk(husi, egyebek)+sok-sok tojást is. Ezekkel mi a helyzet? Lehet egyáltalán kivinni?(szerbek, macedónok)Vagy inkább ne kockáztassunk?Mondjuk lehet ez teljesen más topichoz tartozna, de egyenlõre még nem vagyok nagy szakértõje ennek....
Erzsó
Én még nem vittem ki fagyasztott húst soha, mert a mi hûtõládánk kb. 2ö ora alatt felenged, így minden kiolvadna. Én az elsõ buszos útjaim során a fél háztartást magammal vittem, manapság viszont már jóformán semmit sem viszek, egy rúd télszalámin kívül, meg pár apróságot, mert mindent meg lehet kapni ott is. Fõleg tojást nem vinnék. Tolóban pedig rengeteg szupermarket van, illetve, amit már ebben a topikban is írtam korábban: Tolo és Nafplion között van Lidl, Nafplion és Argosz között pedig Champion. Utóbbi Tesco szerû nagyáruház!!! Ne vigyél fölösleges dolgokat, jól jön a hely másnak. És kérdezz bártan tovább
Andi
Szóval akkor az nincs Szerbiában, mint pl a horvátoknál, hogy megbüntetnek, ha nyers húst vagy tojást viszel magaddal?Az nagyon szuper lenne. Mi eddig mindig elõre lefagyasztott dolgokat(pöri és egyebek) vittünk egy pár napra, addig sem kellett ott vásárolnunk. (Amiért ez lényeges, az az, hogy mi diákok vagyunk, és az itthoni bevásárlást+kaja fõzést még a szülõk állják. Amit viszont kint veszünk meg azt sajna már nem.... )Van egy -a baráti körünkben mindenkit izgató- kérdésem: tényleg nem lehet a papírt lehúzni....??+ még 1: a vizet azt csak inni nem ajánlják ugye, fõzni simán lehet vele?
Erzsó
Így érthetõ, ha diákok vagytok, egyébként semmit nem érdemes itthonról vinni, az árak nagyon hasonlóak, mint nálunk.
A papírt tényleg nem lehet lehúzni, de ez csak elõször furcsa, utána mefszokod.
Vizet inni tényleg nem ajánlatos, de fõzni fõzhetsz vele.
A papírügyre már válszolt Ferrari
A vizet nem ajánlják inni, de én már néha ittam belõle, azaz a csapvízbe dobtuk a pezsgõtablettát, és semmi bajom sem lett. Ne aggolamaskodjatok, lehet, hogy lesznem szokatlan dolgok, de Görögországból általában senki sem ezekkel a kisebb negatív élményekkel jön haza, hanem csak a szépet látva.
Andi
Elsõsorban Mexx19-nek írom, hogy mi meg szoktuk beszélni itthon, hogy nagyjából melyik nap mit ennénk, ehhez szoktunk vásárolni konzervkaját, illetve zacskós levest. Száraz szalámi mindig van velünk. Nekem szivargyújtóról üzemelõ hûtõtáskám van, így a "romlandó" dolgok (sajt, szalámi) és az italok utaznak ott. Amúgy tényleg nem érdemes nagyon sok mindent kipakolni, általában külföldön is megkapható minden. Pláne hogy van egy Lidl Tolo mellett...Magam részérõl ruhát se sokat viszek. Bízom benn, hogy a leggyakoribb viselet a fürdõnadrágom lesz. (Be szokott jönni.)