Ha jól tudom, a görög β az ógörög nyelvben volt "b" (amit matek órán is bétának mondtunk), az újgörög nyelvben viszont már [víta]-ként nevezik és v-nek ejtik, úgyhogy ha egészen szakszerûek akarunk lenni, akkor Λέσβος-t v-vel ejtjük.
Szia Atosz!
Nekem írtad? Bocsika, de nem lapoztam vissza, azt hittem az elõzõ oldalra már nem írtak többet, csak geot beírását láttam. Azért Afrikátólparázunk ám, nem hiszem, hogy elég bátrak vagyunk hozzá. Egyelõre még semmit semtudunk, sem Lesvosról, sem másról, de abban biztos lehetsz, hogy idõben megosztom veletk, ha valami jó szállást találtam stb...
Maradjunk "tagtársak" abban,hogy jövõre irány Lesvos/ha még birjuk anyagilag/ és minden odajövõ addig keres, kutat="mata t a hari"
Fogcsikorgatva, még akkor is ha csak két fogunk van...
To be,or not to be...Mindenki maga tudja hány van...
Nem látlak nyüzsögni a Hellaszon.A szó nemes értelmében írom, mielõtt durcás lennél... Úgy veszem észre sok a fórum,de mégis kevés.(??) Ezt kérdést rossz topikba tettem fel,egy kis off...és nem hittem szememnek még Csuteket is láttam.Õ senem sûrû.... Úgy "magyarúl".
De evvel most én is így vagyok.
Szia Atosz!
Köszi érdeklõdésed, minden nap olvasok mindent, csak nem mindenhez tudok vagy akrok hozzászólni Szóval nem vesztem el, bár ma éppen el akartak tenni lábalól még azt is túléltem. Lesvos továbbra is cél jövõre. Ezügyben egészen biztosan elkezdünk úgy év vége felé komolyabban értekezni.
Andi
Ez off,amúgy meg leírtam a blogba, csak egy fogászati merénylet volt, de nekem felért egy gyilkossági kísérlettel szóval semi komoly. Bocs a többiektõl, befejezem az offolást.
Sziasztok, megjöttünk! Elõször is: tervezgessétek csak a jövõ évi utat, mert Lesvos gyönyörû! Még nem túl turistás, még látni bácsit szamaragolni a falvakban, s nem csak az idegenek kedvéért, és még találni kihalt öblöket. Molivos pedig a legszebb görög város, amit valaha is láttam, pedig már tizenvalahány éve járjuk az országot ill. a szigeteket.
Fogok írni hosszabb beszámolót, ahogy ígértem jegyzeteltem, családom nem kis derültségére. Bár az is igaz, hogy számunkra ez a hely lett a MEG NEM TALÁLT HELYEK szigete. Nem nagyon táblázzák ki a látványosságokat. Na jó, a monostorokon meg a templomokon kívül.
De ez arra jó legalább, hogy van még miért visszamenni! Addigra ti is bejárjátok majd, s összeadjuk a tapasztalatokat, s már nem lesz Lesvos fehér folt a magyar turisták térképén!
Szóval elõbb-utóbb lesz hosszabb összefoglaló is, amint az idõm engedi, de ha valakinek konkrét kérdése van, mert most fog utazni, szívesen válaszolok!
Minden érdekel minket Mesélj!
És képeket is kérünk légysziiiiiii
Engem konkrétan érdekelne,hogy árban milyen a sziget?A tenger,és a partok milyenek?A vízben mennyire volt élõvilág?Béreltetek valamiyen jármûvet?Ha igen mit és mennyiért?
Mi az ami a legjobban tetszett,és mi a legkevésbé?Ételek milyenek?Ettetek valami helyit?
Üdvözlünk itthon.Végre megérkezett az a személy, akit mi pár Lesvosra vágyó "gúvadt" szemekkel,információra éhezve várunk
Ahogy bevezetted a dolgokat most már "hajtunk" mint a Mira-víz... Mostantól minden leirásodon lógunk,mint a makákók a fán.De hülyeséget félretéve tényleg nagyon várjuk majd a leírásodat a lesvosi élményeidrõl!!
Szia Tischner!
Nekem is elkezdett zakatolni a szívem, hogy megérkezett az elsõ vérbeli hírnökünk! Mint Kristi is írta, engem is minden érdekel. Beleértve, hogy autóbérlés mennyibe kerül, divat-e, azaz van-e elég autókölcsönzõ? Valóban nagyon drága sziget-e?
Ami leginkább érdekel, hogy a valóságban a méreteit tényleg olyan nagynak érezted, mint a térkép sejteti? Elég-e két hét, minden zugát bejárni? Milyenek az utak, vanak-e egyáltalán mindenhol utak? Mennyire ütközik nehézségekbe, ha a "lepke" egyik szárnyának csücskén laksz, a másik szárnyara elmenni - nagyon hosszúvá teszik-e az utat az esetleges rossz utak vagy szerpentinek a sziget egyik felébõl a másikba?????
Ahogy elnézem kedves moderátorunk,mindjárt,mindent és melegibe szeretne tudni.Egyszere:aggy Uram de rögtön!
Szerintem ha szép lassan leírod majd az élményeid,az utazást,az árakat,az ottani körülményeket,meg úgy általában a szerinted legfontosabbakat mi annak is nagyon fogunk örülni és nem rögtön elsõ szám elsõ személybe kérdezek,holott azt én is megtehetném,de moderálom magam.Várjuk a szigetrõl a leírásodat ha már kipihentétek magatokat.