Törökország
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 61
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#59560 Üzenet linkje2008-05-06 22:33:32 

Szia Valcsika!

Remélem meggyógyultál?!
Mi is így vagyunk az idén, mi is all inclusive ellátásra fizettünk be, mi is inkább pihenni szeretnénk.
Útikönyveket már én is beszereztem.
Természetesen beszámolok az utazásról.

# 62
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#59576 Üzenet linkje2008-05-07 07:25:07 

Szia Valcsika!

Alanyától Manavgat kb 60 km-re van. Ez nem nagy távolság.
Mi mindenképpen bérelünk autót , állítólag napi 24-30 euróért lehet bérelni.
El akartunk menni Pamukkale-ba megnézni a hõforrást, nagyon szép és hatalmas, sokkal nagyobb, mint az egerszalóki, de több, mint 300 km, úgyhogy ez még képlékeny, kérdés a család hajlandó-e ennyit autókázni?
Én a vezetést bevállalom, de lehet nem lesz belõle semmi.
Erre a kis falura kíváncsi vagyok, ha többet tudsz róla írd meg légy szíves.
Ennyire korán még soha nem voltam nyaralni, de ez az idõpont volt jó mindenkinek. Remélem nem lesz nagyon hideg a tenger.
Nem akarom elkiabálni, de minden jól megy, akkor szept elejére betervezünk még egy egyhetes utat Kosra , de ez még messze van és nem biztos, hogy a munka elenged.

# 63
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#59610 Üzenet linkje2008-05-07 10:42:31  Válasz a #59576. hsz-ra Előzmény #59576

Szia Ferrari!

Köszi, sajnos még nem vagyok teljesen rendben, de augusztus még messze van.

Alanyáról röviden. (forrás: Spirál könyvek, Török tengerpart)
Alanya 11 km hosszú homokos tengerpartját egy óriási, 250 méter magas, középkori (XIII. század) fellegvárral megkoronázott sziklaszirt osztja két széles öbölre. A fellegvár 7 km hosszú falrendszere a hegyoldalban kanyarog egészen a vízpartig. A 150 toronnyal együtt tökéletes biztonságot adott a benne tartózkodó polgárok és a helyõrség számára. A kanonai székhelyet, az Ic Kalet (belsõ vár) a hegy csúcsára a szeldzsuk uralkodó, Aláeddin Keykubad építtette 1226-ban. Lélegzetelállító kilátás nyílik a lõrésekkel ellátott oromzatról.
A fellegvárhoz 5 km hosszú kanyargós, meredek kaptató visz fel, de mehetünk taxival vagy dolussal is, vagy a Damlatas Caddesin fekvõ túristainformációtól induló busszal is feljuthatunk. Ezek óránként, egészkor indulnak.

Szánjunk idõt arra, hogy az Ic Kale árnyékában fekvõ, fehérre meszelt épületekbõl álló kis falu, EHMEDÍYE szûk sikátoraiban sétálgassunk, mielõtt lemennénk a fellegvár egykori polgárai által lakott részen keresztül. A vár alatti meredekebb területeken lerombolt szeldzsuk épületek láthatók, míg a vízparthoz közel gerendavázas oszmán lakóházakkal találkozunk, sokukban még ma is laknak. Az út meredek, de sok csinos kis kávézó van mellette.

# 64
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66578 Üzenet linkje2008-06-15 10:58:42 

Dim Cayi

10 km-re keleti irányban Alanyától, árnyas fák alatt lehet sétálni, betérni egy vendéglõbe (lokanta) , ezek fateraszaikat a patak fölé építették, vagy meg lehet tekinteni egy cseppkõbarlangot a patak fölött. Alanyából dolmussal elérhetõ.
Valcsika!

Errõl beszélt Kriszta.
Ez az "úszó-étterem" nekünk is tervbe van véve.

# 65
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66579 Üzenet linkje2008-06-15 11:00:37 

Valcsika!

Melyik szállodába mentek?
Nekünk is Konakliban lesz a szállodánk ( Hotel Mirador ).

# 66
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66717 Üzenet linkje2008-06-16 12:17:45  Válasz a #66579. hsz-ra Előzmény #66579

Szia Ircsi!

Mi a Caretta Beach Hotelben leszünk és a TUI-Gulet utazási irodával megyünk augusztus 20-tól szeptember 03-ig.

Kérlek írj majd egy beszámolót, hogy mit érdemes tényleg megnézni.

Néztem én is az idõjárást, nem fogsz fázni az biztos, sõt a tenger is jó meleg már azon a környéken. Nagyon kellemes nyaralást kívánok Nektek!

# 67
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66719 Üzenet linkje2008-06-16 12:19:41  Válasz a #66578. hsz-ra Előzmény #66578

Van egy DVD-m a Török tengerpartról, abban láttam én is ezt a helyet és mi is tervbe vettük. Nagyon hangulatosnak tûnik.
# 68
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66884 Üzenet linkje2008-06-17 11:28:45 

Amennyiben szembe jön velem a Caretta Beach Hotel körbenézek, hogy milyen?
Az útiterv már nagyjából megvan. Mi autót fogunk bérelni és a környék látnivalóit megnézzük.
beszámolót nem biztos, hogy írok, az itt a Hellasz-on nem biztos, hogy megállja a helyét max, ha blogot írok.
Azt mindenképpen megírom Neked, hogy mit érdemes megnézni szerintem.
Remélem nem fogok nagyon mellé, hiszen Görögországban is nagyjából ugyanazok a helyek tetszettek, mint Neked. icon_wink.gif

# 69
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66886 Üzenet linkje2008-06-17 11:49:13 

Ami nekem itt szimpatikus, hogy reggel érkezünk 8 óra 10 perckor ( ha igaz )
és vissza pedig 16 óra 10 perckor indul a gép. Mág visszainduláskor is van egy fél napunk. icon_lol.gif

# 70
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66895 Üzenet linkje2008-06-17 12:50:49  Válasz a #66884. hsz-ra Előzmény #66884

Szia Ircsi!

Amennyiben belebotlassz a Caretta Beach Hotelbe akkor örülnék neki, ha megírnád a véleményedet róla. Képeket láttam a hotelrõl, de azok azért csalókák is lehetnek. Közvetlen a tengerparton van Konakliban.

Valószínû, hogy mi is fogunk bérelni kocsit 2-3 napra, és azzal nézünk körbe a környéken. 8-an megyünk, egy autóra való ember csak akar kirándulni azért az all mellett.

Elég az nekem, ha megírod majd azokat a helyeket, amiket feltétlen meg kell nézni. Biztos, hogy nekem is tetszeni fog.

Köszi elõre is!

# 71
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66896 Üzenet linkje2008-06-17 12:56:55  Válasz a #66886. hsz-ra Előzmény #66886

Nekünk csak este 6-kor fog indulni a repülõ, vissza pedig este 10,30-kor emlékeim szerint. Jobban örültem volna, ha nekünk is délelõtt megy a gép, de nem zavar nagyon, hiszen az utolsó napom viszont majdnem egész.

Nagyon jó utat, szép idõt és szuper nyaralást kívánok! icon_biggrin.gif

# 72
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66966 Üzenet linkje2008-06-17 20:05:30 

Annyit beszélnék bele,hogy Alanyában voltunk mi is 2005-ben-csúcsszuper pihenés volt!A szállodákról csal felsõfokban lehet beszélni.Mi voltunk sz utolsõk,akiket a transzferbusz kitett,igy végignéztük az összes szállodát.Mit mondjak,ájulás szinten voltak!

Amit feltétlenül próbáljatok ki,az elsõ napokban a török fürdõzés.Azért ajánlatos az elsõ napokban,mert a szaunázás,szappanos püfölés,masszirozás sbt teljesen leszedi a legfelsõ bõrréteget az emberrõl.És ha már szépen lebarnultál,hát azt már sajnálod,ugye...
Szóval egyrész testet-lelket üditõ nagyszerû dolog,másrészt roppant érdekes,kissé showszerû,ahogy a habos párnahuzatfélével,aztán a cirokfélével püfölt...aztán jó félórát massziroztak-fiúkat lányok.lányokat fiúk-de az utolsó lábujjizmodat is.Közben csipegettünk,iszogattunk,beszélgettünk,végtalen jó élmény volt!!!

Pamukkále gyõnyörû!!!!!!!!
De baromi messze van!!!!!

# 73
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66996 Üzenet linkje2008-06-17 23:10:28 

Valcsika!

Nagyon szépen köszönöm. Az idõ állítólag szupi 37 fok körül lesz.
A többirõl mi gondoskodunk.

# 74
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66997 Üzenet linkje2008-06-17 23:11:34 

Szia Miskolciutas!

Köszi az infókat.
Pamukkale-val nagyon szemezgetek...csak ne lenne olyan messze.

# 75
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#66998 Üzenet linkje2008-06-17 23:13:56 

Még 30 óra és felszáll velünk a gép (remélhetõleg ) !
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu