Sziasztok!
Egyáltalán nem azért, mert itt élek, de:
a tengerpartot valóban lehetne minden nap takarítani, ez a helyi polgármester hibája. Valóban felvehetne pár embert, akik minden reggel végigszaladhatnának, és takaríthatnának. Azonban, ha az ideérkezõ turisták egy kicsit igényesebbek lennének, nem hagynák a parton a csikkeket, az üvegeket, a sörös, illetve üdítõs dobozokat, az óvszeres dobozokat ....stb., nem lenne szükség a takarításra. Én járok egy ap.-ba váltáskor takarítani, ide magyar vendégeket fogadnak. Meséljek? A 2. váltásomnál a lábasban benne hagyva - nem igazán értettem a miértjét - a megfõzõtt tengeri sünök, az egyéb tengeri herkentyûk. Már több napja benne rohadhatott, mert ahogy kinyitottam a szoba ajtaját, már bûzlött. A sörös dobozok szétdobálva, egy kisebb tengerpartnyi homok behordva, az illemhely öszzehányva...stb. Gusztustalanabb részletekkel is szolgálhatnék, de nem hiszem, hogy nyomdafestéket tûrõ lenne. Esténként pedig egy butikban is dolgozok, ahová beesik a kulturált magyar, és közli, milyen sz.r minden, a napszemüvegek gagyik (nem tudom otthon a piacon esetleg talál olcsón, hivatalosan bevizsgált, minõsített napszemüvegeket?), biztos nem uv szûrõsek, majd amikor finoman hozzászólok, hogy ezek is csak annyira uv szûrõsek, mint az otthoni piaciak, és ennyiért ezt nem hiszem, hogy elvárhatja, és minõsített napszemüveget szerintem szaküzletben kell keresni, közli, hogy tulajdonképp neki nem is fontos az uv szûrõ, csak úgy mondta. Valamint amikor a másik kulturált magyar térdre esik egy szupermarket elõtt és üvöltve, fennhangon megkérdezi az arra sétálóktól, hogy - idézem- "kitegyeeeeeem?", mert már annyira matt részeg. Amikor a kulturált magyar beesik a pulthoz, és a következõ stílusban rendel:
"adj egy B52-t, de gyorsban ám, mert szomjazom, és neked arról kell gondoskodnod, hogy én gyorsan érezzem magam jól, persze, ha gondolod ezzel testileg is hozzájárulhatsz.", valamint "adj egy szendvicset, rakj bele mindent, de csak 1Eurót akarok fizetni" ....stb. Az a szerencse, hogy a görögök nem értik, amiket beszélnek a turisták. Nem feltétlenül védeni szeretném õket, köztük élek, tudom milyenek, nekik is vannak hibáik, de ki tudna ennyi rosszindulatú, a kultúra szót nem ismerõ emberre egész nyáron mosolyogni. Mégis megpróbálják. A takarításra kitérve: nagyon sok helyre magyar lányokat vesznek fel takarítani, tehát, ha negatív élményetek van az ap. tisztaságával kapcsolatban, az valószínûleg ismét csak minket magyarokat minõsít. Horvátországra kitérve: az uncsihugim ott nyaralt, ha jól emlékszem 2 évvel ezelõtt. Kb. a második napon feltörték a HOTEL szobájukat, ellopták mindenüket, a rendõrségen bár tettek feljelentést, azt mondták nekik - finoman szólva -, hogy ha befogják a szájukat, csendben vonulhatnak haza Magyarországra. Ismét hozzátenném, hogy pontosan tudom milyenek a görögök - vagyis nem tudom pontosan, mert télen én is negatív hangon nyilatkoztam más fórumokon, és sokszor általánosítottam, amit nem szabad -, vagyis egy kicsivel jobban tudom, mint esetleg azok, akik nyaralni jönnek két hétre, de negatív tapasztalatok bárhol érhetnek titeket. Itt is vannak gyönyörû ap.-ok, hotelek: Apollon Hotel, George Hotel. Igényesek, tiszták. Csak hát itt megkérik az igényesség árát. Ha pedig olcsón szeretnénk nyaralni, hát fenn áll a veszélye annak, hogy sok lesz a negatív élmény.
Pizzeriaként én még mindig a Relaxot tudom ajánlani jó szívvel mindenkinek, ahol szintén mindenki jófej, és kedves.
Azoknak pedig, akik még csak ezután jönnek Sartira: kívánom, hogy sok-sok pozitív élménnyel gazdagodjanak, és ne féljenek ide érkezni. Nagyon sokan sok-sok éve visszajárnak ide.
Narancspart pedig valóban sokszor koszos, és sok a nudista. Azonban ez a koszosság is a turizmusnak köszönhetõ. Szezon elõtt gyönyörû!!!
|