Én is úgy hallottam, hogy szeptemberi nyaralásra Korfu már nem annyira ideális, de augusztusban még tombol a nyár. Azt azért megemlíteném itt, hogy 1998. júliusában a Benitses partján lévõ szuvenírárus bolt hõmérõje koradélután, napon 57!!!!! Celsius fokot mutatott!!!!
Andi
Mi Moraitikán voltunk 5 éve, már akkor volt automata, és sokkal jobban váltották az akkor még drachmát, amit ott vettünk fel. Egy problémánk volt vele, hogy nem olvastuk el a tudnivalókat az automatán, és úgy próbáltuk bedugdosni a kártyát mint itthon. A bökkenõ az volt, hogy pont fejtetõn kellett bedugni. Ettõl eltekintve ua. volt mint itthon.
Fizetni kártyával akkor még nem lehetett ott.
A vége lemaradt:
Ismerõsök voltak kb két éve szeptember eleje, közepe, 25 fokos átlaghõmérséklet, de az éjszakák már elég hûvösek voltak, a tenger viszont meleg. Összességében jó idõ volt, ideális annak, aki nem szereti a nagy meleget.
Sajnos már régen jártam a fórumon, és most hogy nézegettem, meg akadt a szemem Oravecz Zsolti nevén. Hozzá tényleg fordulhattok bizalommal autó és motorbérlés ügyében Benitsesben. A fõutcán található meg , közel a falu központjához. Már vagy 5 éve minden nyáron ott van ez a srác, és ráadásul még földim is. Ismerem õt.
Örülök, hogy neked is jó véleményed van Zsoltiról. Én nem ismertem, de nagyon rendes és segítõkész volt. Elmondott mindent amit csak érdemes a szigeten megnézni.
Utazott már valaki közületek busszal Korfura?milyen volt, kibírható?
nyáron szertnénk korfura menni, de repülõvel sajnos nem mehetünk, mert az megfizethetetlen..
Bella Tourssal szeretnénk menni vagy a Diassal.Utaztatok esetleg valamelyikkel?
100*koszi mindenkinek aki válaszával segít!
Igen. Én elõször repülõvel voltam, majd másodszor (anyagi okokból) busszal.
Ha a beszámolók között elolvasod a Korfu 1998 elsõ oldalát, abban olvashatsz pár mondatot errõl, mármint az utazásról. Kb. 26-28 órát utaztunk. Énelég jól bíroma buszozást, nem zavart különösképpen, de annál rosszabbul bírom a szerpentines utakat és a Pindosz hegységen ár, elég durva szerpentinek vannak. Meg macerás volt, hogy a busz nem mehetett fela kompra és ki kellett pakolnia buszból, majd Korfun átpakolni egy másik buszba...
Sziasztok! nekem egy olyan kérdésem lenne, h nemtud e vki vmi jóóó kis netes oldalt, ahol pontosan le van irva, h hogyan lehet eljutni Korfura, mondjuk Thessalonikibõl... De Katerini mégjobb lenne (de nem utazási irodával, hanem egyénileg,minden jáhmû birtoklása nélkül )keresgéltem mindenfelé, de egy normális részletes leirást sehol nem találtam.. (pontos utvonal,ár stb) gondoltam megkérdezek itt vkit, hátha ti többet tudtok!!
elõre is KÖFF! illetve, milyen kikötõkbõl indul vmilyen csónak? és télleg 1 és 3/4 óráig tart mig átér?
(Látod Estella, már most intézkedem h megtaláljalak titeket ez dicséretes ugyi?)
Keresel egy buszt, ami Igoumenitszába megy, onnan pedig komppal átmész Korfura.
Szalonikibõl valószínûleg van menetrendszerinti járat Igoumenitszába.
Pl itt keresgélhetsz: https://www.ktel.org/en/timetable.asp
Közben megnéztem az említett oldalon, van közvetlen járat Szalonikibõl Korfura.
Napi két járat van:
Reggel 7 és este fél 8-as indulással.
Ez a busz megáll Kateriniben is reggel 8-kor illetve este fél 9-kor van Kateriniben.
Korfura fél 2-kor illetve hajnali 2-kor érkezik.
De itt a teljes járat:
Thessaloniki 07:00 19:30
Katerini 08:02 20:32
Larisa 09:13 21:43
Trikala 10:06 22:36
Ioannina 12:12 00:42
Egoumenitchsa 13:37 02:07
Kerkira 13:37 02:07
viszont egyet nem értek..
hogy megy át a busz Korfura?
meg az idõpont is gyanús, mert Kerkirára meg Igoumenitsára ugyanaz van kiirva... és elvileg komppal az még 1 és 3/4óra...
és még annyi kérdésem lenne h Korfu szigeten ugye vannak vmiféle "helyijáratos" buszok, amikkel eljuthatok pölö Benitsesre?
meg irtam egy emilt a ktel-nek, hogy mennyibe kerül ez az út.. kivi vok igy mennyire jön ki, mer azis lehet h repülõvel talán elég kicsi az eltérés.. (bár erõsen kétlem, de ki tudja)