A félreértések elkerülése végett, én nem ijezgetésnek szántam, hanem egyfajta megelõzésnek. Ne mint szolgalelkek nyújtsuk oda az útlevelet azonnal, hanem elõbb kérdezzünk. Utólag így talán még kevesebb igazságtalan büntetéssel megúsztuk volna mi is. De az tuti, hogy a témát körbejárom, és ha legközelebb ilyen un., kreált büntetést kapnék, már bizony a konzul telószáma a telefonomban lesz.
Ha azt mondod, hogy bank kártyád van, akkor beküld a vársoba nálunk Skopje került szóba, és bemész a bankba befizetett a büntit, majd a nyugtával vissza mész a rendõrhöz. Ha éppen ott már nem lesz, akkor egész Macedóniába õt keresheted, hogy visszaadja az útlevelet. Nos az nem lesz jobb szerintem.
Kriszta: ez szerintem ijesztgetés. velünk eljátszották kb szórul szóra ugyanezt a bolgárok és a szlovákok is anno. mindenhol megvan az alja.
megelõzés meg.. .ezt nem nagyon lehet megelõzni. a bolgár rendõr konkrétan ránk fogta a fegyverét. úgy hessegetett vissza a kocsiba amikor kiszálltam. kicsit voltam csak beszarva.
Alapszabály, hogy addig nem szabad kiszállni a kocsiból amíg nem kéri, vagy nem szólít fel.
Nekik kockázati tényezõ ha kiszállsz, vagy táskában kesztyûtartóban kezdesz el matatni.
Ha mégis kell akkor elõbb jelezd neki hogy ott vannak az iratok, másképp félreértheti.
Egyébként nálunk is ez lenne a szabály.
Egyébként mindenhol vannak rendes emberek. Engem 2006-ban bolgár rendõrök mértek be 60-as táblánál 90-el.
Megálltam nézegette az útlevelet, kérdezte hova megyek, aztán elengedett bünti nélkül, és még figyelmeztetett is, hogy a határig még 5 trafipax van. Mindez éjjel 11-kor volt.
Szia ha jól értelmeztem ti most voltatok autóval Korfun. Azt szeretném megkérdezni, hogy mekkora szakasz van készen az autópályából a Thessaloniki és Iqoumenista között és hogy érdemes-e kerülni Larissa felé? A kompok milyen idõközönként járnak? Valamint minden tapasztalatot szívesen veszek pl.: rendõrök, határon szívózás stb. Köszike!
A szerb határõrök szoktak szólni érte ha olyan kedvük van. Mármint a H betûért.
Egyébként a határ közelében biztosan kaptok a benzinkutakon, természetesen a magyar oldalon.
Ott meg szerintem sokan úgyis megállnak még tankolni.
Elvileg kötelezõ. Jóval a határ után kérte tõlünk egy rendõr, miután nem volt, szig.szalagból formáztunk egy H-t, és felragasztottuk... Rendes volt: nem büntetett meg.
29-én hajnalban értünk haza Korfuról (Sidari). Odafelé Platamonasban megszálltunk. Másnap indultunk tovább, elég kemény volt a hegyi szakasz, a meteoráktól. Visszafelé E90-es Grevena útvonalon jöttünk, szerintem sokkal jobb. Igumenitsa komptól 9-kor indultunk, hajnal 3-ra értünk Kecskemétre. Elég jó idõt futottunk, ebbõl a 18 órából volt 4 óra pihenés, beugrottunk makrigalosba kajálni. A kompok 7,30-tól indulnak, arra nem emlékszem, hogy este meddig. Az autó 33 eu, 7eu/fõ. Szívózás nem volt a határon, Macedón rendõrnek fizettem 20 eu. Õ azt állította, hogy 60-as táblánál 90-nel mentem. 45 eu mondott, elvette az útlevelem és menjek be Skopje-ba és fizessem be. (szokásos duma) Lealkudtam 20 eu-ra. Igazából nem lehet evvel mit kezdeni, 3. görög utam volt, most volt elõszõr, hogy benyeltem egy 20-ast. Röviden ennyi, ha van kérdésed szivesen válaszolok.