Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 2296
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Döme

Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70062 Üzenet linkje2008-07-06 20:13:06 

Úgy látszik ez valamiféle új módszerré kezd válni, akkor már tényleg egyszerübb kiváltani a nk-i jogsit... Csak arra vagyok kíváncsi, hogy akkor mit fognak még kérni ?! Valahol olvastam valamiféle hullazsák említésérõl is. (ha jól tudom ez csak teherautónál kell...)
# 2297
Igorboris

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70065 Üzenet linkje2008-07-06 20:34:13  Válasz a #63913. hsz-ra Előzmény #63913

szevasztok még 5 nap és indulás. akkor összehozzuk az indulást ?
# 2298
Angelios

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70081 Üzenet linkje2008-07-06 21:39:20 

Üdv mindenkinek, ma értünk haza Lefkadáról autóval, nekünk minden határon könnyû volt az átlépés, kivéve pont a magyaron, ott felettébb bunkó volt a határellenõrzés.
# 2299
Kriszta35

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70109 Üzenet linkje2008-07-07 07:00:47  Válasz a #70081. hsz-ra Előzmény #70081

Szia Angelios!

Sajnos ezt mi is tapasztaltuk, hogy ideérünk szép hazánkhoz, és egy kis ember, akinek hatalmat adnak, hogy tud viselkedni a honfitársával szemben. Tõlünk kérdezte, hogy hol voltunk, mennyi ideig voltunk oda, olyan gyülõlettel, hogy kiakadtunk. Fel kellett nyitni a csomatartót, túrkált benne, majd a két alvó gyerek mellett is benézett a kocsiba, hogy ugyan mit rejtegetünk, a plüs állatkák mellett, és a takaró alatt. Görögország is shengeni határ, és egyszerûen beintenek az országba, szinte azt lehet érezni, na végre hogy itt vagy.

Kisvacak!

Én a Külügyminésztériumtõl ebben az ügyben nem látok semmi jót. Göncz Kinga még magát se tudja megvédeni Ficoéktól, akkor bennünket hogy tudna Macedón rendõrök túlkapásaitól, vagy a határõrök szemétségeitõl.

Én Ratióval értek egyett, angol nyelvû tájékoztató a nemzetközi jogsíról, és akkor talán nem kell fizetni. A rendõr meg úgy is beleköt abba amibe csak akar ha pénzt akar. Én még azt mondom, a konzul telefonszámát mindenki vigye el magával, sose lehet tudni, esetleg nem lesz rá szükség. Sajnos elszemtelenedtek a rendõrök kint, ezt el kell fogadni.
A szezon végén azért lehet levelet írni a Külügybe, úgy hogy akit sérelemért szépen leírja, és egy ember összegezve beküldi nekik.
Csak akkorra sajnos utazó hellasztársaink már nem lesznek itt a fórumon, és jövõre kezdõdik minden elõrõl.

Még az igazsághoz hozzátartozik, hogy 2005 óta elõször jártunk így, talán ezért háborodtam fel rajta annyira. Mi elõtte Olaszországba jártunk, és ott soha nem láttam rendõrt útközben.

# 2300
Smajda

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70132 Üzenet linkje2008-07-07 10:00:46 

Sziasztok!!

Mi pénteken indulunk autóval Nei Poriba, és bevallom a beszámolók után egy kicsit tartok a Macedonoktol. Én is utána néztem annak, hogy Macedonia is azon országok között szerepel, ahol NEM kell a nemzetközi jogosítvány, de ahogy elnézem megéri kiváltani itthon. (inkább kiváltom 1500 ft illetékért, minthogy a Macedon rendõr családi kasszáját gyarapítsam) Csak attól félek, hogyha igazán akar ugyis talál valamit..

# 2301
Kostyi

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70133 Üzenet linkje2008-07-07 10:09:12 

Most küldtem emailt a Macedon nagykövetségre amiben információt kértem a nemzetközi jogsival kapcsolatban.A válasz levelüket kértem szerb nyelven is, amenyiben megkapom megosztom veletek is
# 2302
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox

Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70135 Üzenet linkje2008-07-07 10:13:22 

smajda írta:
Sziasztok!!
Mi pénteken indulunk autóval Nei Poriba, és bevallom a beszámolók után egy kicsit tartok a Macedonoktol. Én is utána néztem annak, hogy Macedonia is azon országok között szerepel, ahol NEM kell a nemzetközi jogosítvány, de ahogy elnézem megéri kiváltani itthon. (inkább kiváltom 1500 ft illetékért, minthogy a Macedon rendõr családi kasszáját gyarapítsam) Csak attól félek, hogyha igazán akar ugyis talál valamit..

Ez minden évben téma, azoknak újdonság, akik most kapcsolódtak be a témába.
Aki több éve utazik, nem nagyon lepõdik meg ezeken a dolgokon, inkább csak azon, hogy ezekszerint még mindíg változatlan a helyzet...

Kiválthatod a nemzetközijogsit, de nem az a lényeg, hanem a pénz szerzés, szóval ha akar, akkor talál más "hiányosságot", legalábbis ami szerinte az.

# 2303
Smajda

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70137 Üzenet linkje2008-07-07 10:25:24  Válasz a #70135. hsz-ra Előzmény #70135

Ezt én is így gondolom.. Ha akar ugyis talál olyat amibe bele tud kötni, csak azért, hogy egyre több euró tömje a zsebét icon_twisted.gif
# 2304
Yvett

Aktív fórumos
Aktív fórumos
130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70141 Üzenet linkje2008-07-07 10:38:57 

Kostyi írta:
Most küldtem emailt a Macedon nagykövetségre amiben információt kértem a nemzetközi jogsival kapcsolatban.A válasz levelüket kértem szerb nyelven is, amenyiben megkapom megosztom veletek is

Szia!

Erre igazán kíváncsi vagyok!!! Nagyon érdekel mit írnak.

# 2305
Gabrilosz

Aktív fórumos
Aktív fórumos
281 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70142 Üzenet linkje2008-07-07 10:39:42  Válasz a #70137. hsz-ra Előzmény #70137

Az még rendben is lenne, de legalább "normális" összegeket kérnének max 5-10 euró, de ne mindjárt 200-ról kezdjék már azért. Tõlem 200 eurót nem fog látni egyik sem, inkább visszafordulok.
# 2306
Jox

Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70143 Üzenet linkje2008-07-07 10:41:07  Válasz a #70142. hsz-ra Előzmény #70142

Gondolom azért kérnek elõsször nagy összeget, hogy a kevesebbet rögtön elfogadd...
# 2307
Yvett

Aktív fórumos
Aktív fórumos
130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70145 Üzenet linkje2008-07-07 10:47:32 

Sziasztok!

Engem is nagyon fel tudnak dühíteni az ilyen tulkapások... eddig azt hiszem szerencsénk volt, bár épp Görögországba még nem mentünk kocsival. Viszont mikor Horvátországba mentünk, mindenki mondta, hogy ne vigyünk ki semmilyen élelmiszert, mert így meg úgy kipakolják a kocsit és milyen szemetek stb.... Hát két kocsival mentünk, a barátaink végigparázták az utat (eldugtak szalámit, sajtot stb.) Nekünk a hûtõtáskában volt, és a kutya nem nézte meg.

Szerintem ez olyan, hogy ha valakinek rossz élménye van (természetesen) megosztja a többiekkel. De ez nem jelenti, hogy minden macedón határõr és rendõr ilyen lenne. Csak valahogy mi magyarok fogékonyabbak vagyunk a rossz hírekre.... Vagy lehet, hogy én bízom jobban az emberekben? Naív lennék? Hát legyek. Bár én jobb szeretem az optimistát.. icon_smile.gif

Egy biztos: örülök, hogy ezeket is leírják akik így jártak, kicsit rá lehet készülni, de azért szerintem nem érdemes végigparázni az utat. icon_biggrin.gif

Ja! Tudja valaki a macedón magyar konzul számát? icon_lol.gif

Ma voltam az okmányirodába, két igazolványkép, és 1800Ft a nemzetközi jogsi. És azt mondták, ha gyerekkel megyek elõre vesznek icon_lol.gif Azért vannak cuki emberek nem?

Yvett

# 2308
Jox

Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70146 Üzenet linkje2008-07-07 10:49:30 

Talán írni kellene az érintett konzulátusnak egy emailt, amiben leírjuk a tapasztaltakat és a levél aljára beírjuk az emailcímeinket.
# 2309
Yvett

Aktív fórumos
Aktív fórumos
130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70148 Üzenet linkje2008-07-07 10:53:25 

Jox írta:
Talán írni kellene az érintett konzulátusnak egy emailt, amiben leírjuk a tapasztaltakat és a levél aljára beírjuk az emailcímeinket.

Persze, az ember bízik a magyar konzulokban, de lehet, hogy több esélyünk van ha abban bízunk, hogy nem fogunk ki korrupt macedón rendõrt icon_smile.gif

Ennek ellenére egyet értek. És minél többen annál jobb, hiszen egy fecske nem csinál nyarat.

# 2310
Jox

Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70151 Üzenet linkje2008-07-07 10:57:29 

Yvett írta:

Persze, az ember bízik a magyar konzulokban, de lehet, hogy több esélyünk van ha abban bízunk, hogy nem fogunk ki korrupt macedón rendõrt icon_smile.gif

Ennek ellenére egyet értek. És minél többen annál jobb, hiszen egy fecske nem csinál nyarat.

Szerinted melyik konzul ovassa ezt a fórumot vagy bármelyik másik hasonlót? Lehet, hogy nem is tudnak semmit ezekrõl a dolgokról.
Az egy másik kérdés, tudnak e valamit pozitív változást csinálni...

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 153 154 155 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu