Utazás busszal
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 526
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Htrose
Aktív fórumos
Aktív fórumos
105 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70674 Üzenet linkje2008-07-09 15:06:14 

Hihetetlenek ezek a storyk!
Visszatérve a fakultatívokra a Diasnál az sem tetszett, hogy a csúszdapark együtt van Thessalonikivel, 11- re értünk a csúszdaparkhoz és fél 4-kor már indultunk haza. Elcsúszdáztunk volna még. Szerintem az egy egész napos program lenne. Fõleg ezért a pénzért.
Nem értem miért kell 5-re visszaérni , talán lejár a munkaidejük?
Ági

# 527
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70689 Üzenet linkje2008-07-09 17:04:53  Válasz a #70587. hsz-ra Előzmény #70587

Én csak egy korrekt irodát javasoltam mindenkinek mert sok jot idén nem olvastam senkiröl a tuti az tuti ez csak javalat nem más..Nekik saját a soför és saját a buszok is.Sajnos MAGYARORSZÁGON az irodák többsége BÉRLI A BUSZT ÉS A SOFÖRT és nem akkarom védeni a soföröket de az esetek 90 százalékában nem a soför a hibás ha nem az úgy mond fönökük vagy mész a SZARRAL" busz " vagy ki vagy rúgva és jön helyetted száz sajnos ez nálunk igy müködik de szerintem elég sok munka helyen.Más arrol sem a soförök tehetnek hogy a "fél világot be kell járniuk" ha nem az iroda plusz az ugy mond fönökük aki ha baj van úgy el tudnak tünni mint az Aranyóra hiába hivja szerencsétlen ugy sem éri el ha netalán eléri akkor is az a válasz "OLD MEG"és sajnos megprobálják meg oldani kisseb nagyob sikerrel.Volt példa idén elég.Szerintem "kedves utazok "én is nagyon sokat járok busszal göröghonba.Inkáb probáljunk"SEGITENI "ha tudunk és ha valakinek van egy kis müszaki érzéke vagy autoja van biztos tud segiteni "Tavaly miis defektett kaptunk én is segitettem" nem sopánkozni kell hogy most mi LESZ ha nem segiteni hogy minél elöbb az utazo elér
je a célját MURPHY ami el tud romlani az el is romlik ÉN egy utazó vagyok de megkellrobálni segiteni NEM VÁRNI A CSODÁT álltalában nem nagy problémáktörténnek .Sõt 10-20-val járnak a magyar buszok söt segit a külföldi is megkell állitani segitenek.Ez csak egy sokat járt görög utazó véleménye igy is lehet vagy várjuk a SÜLTGALAMBOT és majd lesz valami

# 528
Mina
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70698 Üzenet linkje2008-07-09 17:55:02  Válasz a #70689. hsz-ra Előzmény #70689

Persze, segíteni kell, de mégis elgondolkodtató, hogy én fizetek meg még szereljek is???
Én a sofõröket annyira nem védem. Sajnálom õket, hogy sokat kell levezetniük, meg nekik kell megoldani a felmerülõ gondokat, de azért õk is tudnak hihettelen dolgokat csinálni.
Sartisok mesélték, hogy az egyik görög benzinkútnál pihenõ után elfelejtették lecsuknia csomgtartót és potyogtak a bõröndök az úton 2km-es szakaszon végig. Nekik minden összetört, amit ajándékba vettek az otthoniaknak.
Hallottam olyat is, hogy defektet kaptak szerbia- macedón határnál és akkor vették észre, hogy olyan kereket raktak be pótkeréknek, amivel már gond volt. A keréken kidudorodások voltak, nem kerék formájú volt a gumi.

# 529
Debi81
Aktív fórumos
Aktív fórumos
377 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70701 Üzenet linkje2008-07-09 18:00:30 

Remélem a Szikra Tourssal nem szándékozik senki utazni:CSÕDBE BENT!!!!
# 530
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70703 Üzenet linkje2008-07-09 18:24:30 

debi
hol hallottad ezt?

# 531
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70704 Üzenet linkje2008-07-09 18:33:23  Válasz a #70703. hsz-ra Előzmény #70703

Most beszélnek a tényekben a csõdrõl.
# 532
Civic78
Aktív fórumos
Aktív fórumos
168 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70705 Üzenet linkje2008-07-09 18:34:24 

Sziasztok!

Olvastam a kellemetlenségeiteket a buszos utakkal kapcsolatban!
Én kétszer voltam busszal Neos Marmaras, illetve Korfu mindkétszer a Grand Tourssal. Akkor mentem elõször, így úgy voltam vele megnézem busszal..

Neos Marmaras - a sofõr mögött kettõvel ültünk, mindkét sofõr végigcigarettázta az utat, rohadt büdös volt végig, komolyan neccesebb volt, mint a debreceni Ibolya kocsma, aki ismeri tudja... Szóvátettük a sofõrnek, aki közölte, hogy neki annyi a doga, hogy elvigyen és hagyjuk békén! Egyébként õ alkalmazott az irodáná fényépe ma is a prospektusba van, egy bunkó paraszt volt, ennyit a luxusbuszról... Hívtuk miatta az irodát, visszafele hátrébb ültünk de ott is nagyon érzõdött, többen panaszodtak erre. A Bulgár határon ment a cigánykodás, a tolakodása miatt 3 órát vártunk... Egyébként nagyon gyorsan vezetett, egy szerb kamion le is vitte a tükrünket még a rossz úton az alagutak elõtt és neki volt igaza. Horváth Ferenc úrról volt szó.

Korfu - korrekt sofõrök, ugyanaz az iroda, csak rohad messze volt Bulgárián át...még.

Ezután csak autóval voltam, Thassos 2X Olymposi környéke és a Halkidiki teljesen bejárva. Idén Lefkada és Evia.

A prospektusban próbálják elriasztani az autós úttól. Nekik a busz az igazi üzlet, a száláson sokat nem nyernek, de ha 70 ember 25000 Ft-jával egyszerre elmegy velük az már nagyn ok!
Ennek a riogatásnak nem kell edõlni, többször voltam semmi gond, sebességet tartani kell! Újvidék környékén sok radar volt, kiszált a szerb rendõr ránkmért, látta hogy 79 és visszaült, nagy svájci/török terepjáró elhúzott következõ rendõr elmeszelte. Egyébként a rendõrök száma az utóbbi években nagyon lecsökkent, Bulgárával sincs semmi gond.
És autóval a szabadság ott megfizethetetlen, egy hétig Nei Porin - kis Parália neg is õrültem volna...
Mindenkinek aki teheti csak ajánlom az egyéni utat, különösen Észak Görögország nincs messze.
Árak: mondjuk Asprovalta: 15000 Ft autópálya, benzin 60000 Ft ebbe már van 800 - 1000 km kirndulás is helyben amerre menni akarsz! 75000 Ft
Busszal: két fõ 2X25 - 30000 Ft + fakutatívak mondjuk 2X40 Eu 20000 Ft, pl Meteora + Vízipark, de ki se jön ennyibõl... ez is Kb ugyanannyi!
Három fõnél pedig a busz egyenesen gazdaságtalan!!!

Gondoljátok meg, nem kell félni tõle!

# 533
Debi81
Aktív fórumos
Aktív fórumos
377 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70710 Üzenet linkje2008-07-09 18:56:02 

IGEN.
Igazad van a GRAND TOURS EGY NAGY BECSAPÁS .

# 534
Debi81
Aktív fórumos
Aktív fórumos
377 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70711 Üzenet linkje2008-07-09 18:57:00 

MÉG HOGY NYUGODT UTAZÁS....HÁT MINDEN CSAK NEM AZ!!!!
# 535
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70722 Üzenet linkje2008-07-09 19:31:29  Válasz a #70698. hsz-ra Előzmény #70698

magatokon segitetek nem másokon lehet sopákodni mondjuk macedoniába a prérin vagy megoldjuk és GOOOOOOOOOOOOOOOO
# 536
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70723 Üzenet linkje2008-07-09 19:34:58  Válasz a #70705. hsz-ra Előzmény #70705

Biztos igazad van a buszos utakkal kapcsolatban, de gyanítom, aki buszozik az nem magánszorgalomból teszi. Magamból kiindulva repülõre nincs pénzem, se autóm, se jogsim. Így azért nem igazán van választási lehetõség. Esetleg még Balaton vonattal, de valahogy Görögországot valamiért jobban szeretem (bocs azoktól, akiknek a Balcsi a szíve csücske). És mivel mi legalább 4-en megyünk, a telekocsi módszer sem mûködik.
# 537
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70724 Üzenet linkje2008-07-09 19:38:17  Válasz a #70705. hsz-ra Előzmény #70705

mit csinálsz ha lerohad az autod bulgáriában a senki földjén és azt sem tudod mihez nyúlj ez szerintetek mennyibe kerül
# 538
Civic78
Aktív fórumos
Aktív fórumos
168 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70734 Üzenet linkje2008-07-09 20:03:16 

1. indulás elõtt mindig leszervizelem a kocsit olaj, fékek, izzókészlet, porraloltó, akksi, pótkerék... ezt amúgy is érdemes, nyaralástól függetlenül, beszélünk idegen nyelven
2. netrõl leírom a konzuli számokat, legyûjtöm a nagyobb szervizek elérhetõségét, automárkának megfelelõen, viszem a VISA-mat..., ha ott lerobban, valszeg itthon is lerobbanna, a magyar szervíz árak is horrorak!
3. nem kell pánikolni
4. ha lerohad a busz alattatok, mint ahogy írták már, mit csinálsz? Legfejebb egy nappal rövidebb a nyaralásod, én meg egy napra még keresek szállást és késõbb jövök egy napal, de a te buszod a köv. turnus miatt indul vissza.
5. kb. 15 perc telik el és jön magyar autós is, külföldön sokkal toleránsabbak vagyunk egymással
6. akinek nincs kocsija, nincs jogsija, fél nyílván nem megy
7. Azért Bulgária nem Afganisztán, referencia erre Stevei, ha mond a neve neked valamit...
8. Van térkép, kivszem a mobiltelefnom
9. Azért szerinem ritka, hogy pont egy jól felkészített autó pont akkor rohad le alattad, ennyi erõvel ne gyere ki az ajtón..
10. Ha ott lerohad, akkor itthon is lerohadt volna és viheted a szervízbe...., Magyarországon is horror ára van
Utak Bulgáriában:
Kalotina - Sofia - tavaly gõzerõvel épült szerintem idén kész 50 km
Sofia fos, de át lehet rajta menni
Sofia - Kulata teljesen kész, Sofia alatt kb. 40 km autópálya, Shell és ÖMV kutak...

De nem meggyõzni akarlak, ennyi erõvel buszbaleset is lehet... fõleg egy egy unott sofõrrel..

# 539
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70741 Üzenet linkje2008-07-09 21:12:34  Válasz a #70734. hsz-ra Előzmény #70734

te fitt vagy és üde 14-20 óra vezetés után veled nem történhet soha semmi igazad van te egy superman vagy gratulálok föleg ha van melleted vagy 2gyerek akkor felteszem a kérdést hány darab busz megy göröghonba heti 150-200 abbol talán 1-el van baj csak az a gond icon_redface.gif ha az ember saját bõrén érzi ezt
# 540
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70742 Üzenet linkje2008-07-09 21:23:26  Re:

anyuci68 írta:
Idézet az Index fórumból (kónyupapa):

A buszos út a Diasnál babrás lesz, minket Stavrosnál kiraktak, aztán azt a pár embert, aki nem maradt ott, tovább taxizták Keramotira, onnan meg átcuccoltunk a kompra, de szerencsére a kikötõtõl 100 m a Popi's, addig elgurítod a cuccost.

Nem tudom, hogy ez elõszezoni sajátosság, vagy általános. Ezt nem vállalnám be.

Sziasztok!
Mi voltunk a Diassal, Thassoson, de akkor a busz átjött velünk a kompon, és a Pppis mögött állt meg. Mi nem gyalogoltunk, igaz ez 2004-ben volt.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 35 36 37 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu