Nagyra becsülöm a fáradozását az ügyben. Valóban az említett esetek nem velem estek meg, azokat a mellékletben a fórumból idéztem, s megadtam a linket is, ahol ezek találhatók. Meggyõzõdésem, hogy a problémák jelentõs része tisztelt honfitársaink hanyagságára, szabálytalankodására, a nyelvtudás hiányára, stb. vezethetõk vissza, ezért nem szeretnék általánosítani, sem alaptalanul vádaskodni.
Hapci ne haragudj, de ez a pár mondtad, az én értelmezésem szerint: a fórumon leírt események jelentõs része a mi hagyagságunkból történt, ezt írtad a levélbe. Szerintem mielõtt elküldött, ezt átkéne fogalmaznod.
Amit mi ide leírtunk az mind a rendõrök részérõl jogtalanul történet.
Ne haragudjatok, de nem teszem! Nem véletlenül meséltem el néhány bejegyzéssel korábban saját esetemet, amikor én is teljesen félreértettem a helyzetet, s már-már fel voltam háborodva. Én már sokmindent láttam különbözõ határokon, s másutt is, s hangsúlyozom, akinek nem inge, ne vegye magára, nem szeretnék ebbõl is vitát, de elképesztõ dolgokra képes néhány honfitársunk. Ebben sokminden közrejátszik: fáradtság, izgalom, idegesség, egyszerû tájékozatlanság, ha tetszik hát butaság, figyelmetlenség, nyelvtudás hiánya, s még sorolhatnám a nemzeti önérzetig bezárólag. Most mondjam, hogy hány alkalommal tudtam segíteni tisztázni a helyzetet (nem a macedón határon!). Inkánbb óvatos vagyok, mint felelõtlen, s ezt ne vegye senki zokon! De szabad a pálya: mindenki megírhatja a saját verzióját, esetét, de azt javaslom, kizárólag csak konkrétumokat, s ne véleményeket; de ezt csak javasolom.
Szeretnék tanácsot kérni, hogy tudja-e valaki, hogy az M5-ön, hol van az utolsó benzinkút a Szerb határ felé és az milyen tipusú?
Olcsóbb-e ott a 95-ös üzemanyag, mint, ha Szerbiában tankolok. Ezt azért kérdezem, mert arra felé nem vagyok valami járatos és talán így csak egyszer kell még ezen kívül Szerbia végefelé tankolnom Görögországig.
Köszi a gyors segítséget. Akkor, ha az elõre többször "átbeszélt" úton megyünk, akkor remélem semmi gond nem lesz!
Mindenkinek nyugodalmas utat kívánok!
Petya
Ezért nem kell nekem GPS, aki alapvetõen nem tud tájékozódni, ill. térkép + táblá maradjon otthon...
A hülye útvonaltervezõk is pl. Debrecenbõl a Temesvár Belgrád utat adják leggyorsabb, legrvidebbnek, akkor is a Szeged Belgrádon megyek... felesleges kóc.. aki megveszi, hogy segítsen neki, azt veri át gps...
Gratulálok én is, hogy tényleg kiállsz mindenkiért!!!!
Nagyon bízom benne, hogy nyomást gyakoroltál rájuk,és sokkal nyugodtabban lehet majd nekivágni autóval is Görögországnak!!!
Gratulálok én is, hogy tényleg kiállsz mindenkiért!!!!
Nagyon bízom benne, hogy nyomást gyakoroltál rájuk,és sokkal nyugodtabban lehet majd nekivágni autóval is Görögországnak!!!
Ez kedves tõled, de óvlak a túlzott optimizmustól. Itt legfeljebb az segíthet, ha valaki panasszal él a konzul által írt módon a macedón hatóságok jogsértése miatt nagyon világos és konkrét eseben, fõleg, ha az határátlépéskor történt, mert ott könnyebb a bizonyítás, de nagyon körültekintõnek kell lenni, mert tévedés esetén rosszul is elsülhet! Csak azért küzdök, hogy hátha kapunk valami tanácsot, ami a helyszínen hasznosítható.
Vio!Nem kell semmit sem bejelölni és az egész csak pénzszerzésért van.Ha pedig nem érted amit akarnak,akkor szépen félreállítanak és az útleveledet megtartják.Azt nem tudom,hogy nappal amikor még a konzulátus elérhetõ akkor is csinálják-e,vagy csak direkt este mikor tutira nem vállalod be,hogy reggelig ott álldogálsz a határon.Puszi
Hapci!
Nagyon jó, hogy van készséged és energiád a levelezésre, mert az emberek (meg a Hellaszosok) többsége csak reklamálni és felháborodni tud, odáig nem jutunk el, hogy lépjünk is.
Hivatalos szerveknek (szerbeknek:)) meg jó, ha érzékeltetjük, hogy igenis elgondolkodtunk azon, hogy bennünk is lehet hiba, nem jó egy-az-egyben vádakkal dobálózni.
Köszi
Igazad van H.apci, ráadásul tudd bizonyítani, hogy mi is történt valójában. Azért valljuk be õszintén, itthon sincs kolbászból a kerítés. Írjon akit itthon még nem vágtak zsebre rendõrök.... csak itthon egybõl érted mi a dörgés, kinnt meg nyelvi nehézségek is vannak és fáradt is vagy stb...
Ettõl függetlenül jó ha hivatalos szervek hallanak az ilyesmirõl, mert talán nem ülnek olyan nyugodtan a babérjaikon.
GPS hmm a barátainknak van, de én jobban bízom a jó kis bevált Európa atlaszomban