Eszter! Biztos finom lesz az a kaja, szerintem ha Pargán lesztek a legegyszerûbb étel is jól fog esni!!!
Nekünk tavaly Andra a PARGA EXPRESS nevû hajót ajánlotta, mert ez kiköt a Vrika Beach-en, ami egy gyönyörû öböl Antipaxinál, hihetetlen szinekkel, és az ára is nagyon jó volt tavaly. Viszont mivel mi szeptemberben voltunk, a kapitány mondta, hogy Õ már befejezte a szezont, úgyhogy nem volt szerencsénk.
Mi a Marco Poloval voltunk, ami kicsit drágább volt, de nagyszerûen szórakoztunk, a kapitány nagyon jó fej volt, láttunk delfineket is, illetve a fürgébbek láttak, én lemaradtam róluk.
Szóval próbáld meg elõször a Parga Express-t, ha nem sikerül ajánlom a Marco Polot.
Amirõl nem jókat mondtak, az a Captain Hook, mert az mindig zsúfolásig van utasokkal, szinte fürtökben lógnak rajta.
viszont, ha egy este végigsétáltok a mólón, akkor dúskálhattok a kínálatokban, mert akkor minden hajó ott van, és kínálják a prospektusaikat. Szóval lehet válogatni a kínálatban.
Aprópopó, a Paxosi kirándulásra melyik hajót ajánljátok?
Szia, Eszter, a hajókiránduláshoz csak, annyit , hogy a Sakis tulajdonosa a legfelkapottab hajó a Captain Hook kapitányának az apukája. Az idös urat Pascal Kotsiosnak hívják, a fiát Sakisnak, aki a hajó kapitánya. Fiatal srác, jó pofa és a hajóján Paxosról jövet még meglepetést is tartogatott a számunkra. A hajóút ára 20 euro, ezt a hajón fizettük, de az utazási iroda is ennyit kér. Pascal úr mindennap kinn van a kikötöben, ha éppen akkor mentek Paxosra, lehet hogy még engedményt is intéz. Nekünk nem volt benne részünk, mert pont aznap ment Prevezába. A fizetésnél vigyázzatok, mert az egyik matróznál vettük a jegyet, és mivel angolul kértük, hát 25 eurot akart bezsebelni, az angolokat ennyivel megvágja. A Marco Polo is ugyan arra ment, mint a Captain Hook, szerintem az ár is egyforma, de volt egy harmadik hajó, igaz annak nem tudom a nevét, de ök nem voltak a kék barlanglán Paxosnál, talán ezért olcsóbb is volt, ök már 15 euróért is elvitték a turistákat és a legkevessebben az ö hajójukon voltak.
Ha bekeresteted a Googlen a Sakis Kotsios t, megtalálod az infókat a hajóról, azt hiszem a parganetröl is rájutsz.
A kirándulás pedig forrón ajánlom, mi vettünk vizifényképezögépet, a kék lagúnában és a kék barlangban is szuper képeket csináltunk...
Szia Dati!
Tavaly julius30- aug 14ig a Diogenisben voltunk,az apartman megfelel a leirtaknak, nagyon szép, elõl hátul terasz,nagy terasz! Minden nap takaritanak,törölközõket cserélnek,3 naponta ágyat húznak,és még a teraszokat is locsolják a nagy melegben. A konyha rendelkezett mindennel, van TV, légkondi,szunyogháló,es redõnyök. A kert gondozott, a háziak ott vannak és minden kerti bútor a vendégek rendelkezésére áll. A Valtos beach rövid séta a hatalmas olajfák árnyékában, a kabócák orditanak,nagyon szép. A központ egy rövid séta de a látvány álomszép. De egész Parga egy hegymenet,de észre sem veszed annyi a látnivaló.
Köszönöm a kimerítõ infot. Mindenképpen olyan hajóval szeretnénk menni, ami a kék lagúnához és barlangokhoz is elvisz. A vizi fényképezõt még meglátjuk...
Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen hamar válaszoltál. Megnyugodtam, hogy jól választottunk. Még megkérdezném, hogy Pargan tudsz-e autókölcsönzõt, mert olvastam a fórumon , hogy sokan robogót béreltek, de autóról még nem halottam. Köszi
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? Az érdekelne, hogy Parga-n milyen árakra lehet számítani? Drágák az ételek, tavernák, fakultatív programok?
Idén nyár végén oda szeretnénk menni nyaralni a párommal, de elõtte jó lenne tudni, hogy mégis kb. mennyi költõpénzt vigyünk. Eddig Sarti-n és Pefkochori-n voltunk és ott elég elfogadhatóak voltak az árak, de én úgy hallottam, hogy Parga drágább hely. Igaz ez?
Kedves Mona!
Jól hallottad, Pargában az árak kb 20-25%-al magasabbak, mint Sartiban.
Azt lehet mondani, hogy a szárazföldön talán a legdrágább hely.
Mindezek mellett nagyon ajánlom, hogy ne hagyd ki, mert fantasztius hely. Nekem a szárazföldi üdülõhelyek közül elsõ Parga.
Eszter a bõ hajóválasztékból Nektek melyik a szimpatikus? Ha még üzemel, szerintem mi a Vrika Beachen megállót válasszuk majd. Andra képei arról a helyrõl meseszépek voltak...
Mostanában nem tudok annyit foglalkozni Pargával, amennyit szeretnék, de sebaj, esküvõ után lesz még egy kis idõm minden nagyjából megtervezni...
Egyetértek Joszával Csincsi! Biztos, hogy legszebb élményeitek közé fog tartozni ez a nászút! Remélem nem csalódtok majd semmiben!
Mi nagyon sajnáltuk,hogy már nem indult a Parga Express, amikor ott voltunk, remélem Ti szerencsésebbek lesztek, mert a többi hajó csak olyan öbölben állt meg, ahol nagy mély víz volt, még a jól úszók is meggondolták, hogy beleugorjanak-e a vízbe?! Viszont maga a kirándulás feledhetetlen, bármelyik hajót is válasszátok!!!
Sziasztok!
Mi a Marco Poloval voltunk és bizony beleugrottunk. Nem bántuk meg. Most is ugranék, mint a szöcske. A Marco Polonak akkor két verziójú útja volt. Az egyik ment a kék barlangokhoz és onnan Paxosra illetve Gaia-ba (a fõvárosba). A másik ment a Vrika beachre és onnan Gaia-ba, de az nem ment a kék barlanghoz Antipaxoshoz. Árban ugyanannyi volt.