Gondoltam!Bizony a napfelkelte is szép,de azért...nem tudom eldönteni még,hova menjünk jövõre,elég sok kinom van.Legyen kevésbé szeles sziget,görögfilinggel/ne Zakynthos/naplemente a tengerbe.Szerinted ezeknek a kritériumoknak melyik sziget felelne meg,azonbelül melyik helysége?
sziasztok!
tudtok nekem segíteni abban, hogy Kos szigetnek melyik az a része, ahol a tengerpart is viszonylag kellemes (nem túlzottan sziklás), és nem túl elhagyatott helyen van(elfogadható távolságban ha egy kis nyüzsgésre vágyik az ember)?
Nagyon köszi elõre is!
Reni
Szia!
Szerintem Kefalosnak a legszebb a tengerpartja. Nem köves, lassan mélyülõ, nem szilkás. Paradise Beach egy eszméletlen jó hely akár szórakozásra is. Szórakozni is lehet a kikötõnél, vagy fenn a faluban, de Kandaméra az igazi nyüzsis hely. Nekünk nem tetszett, rengeteg Angol, nagy hangúak, közönségesek, és minden eleve angol fontban van megadva az üzletekben. Matrihari is szép , de ott mindig olyan szél van, hogy mi elmenekültünk onnan. Bocs, hogy bele beszéltem, de ez az én privát véleményem.
Judithka
Szerintem Tigaki is megfelelne. Itt klassz homokos a part, a víz lassan mélyül. Vannak üzletek és tavernák is, de amennyiben nagyobb nyüzsire vágysz, akkor Kos város sincs messze, csupán 12 km-re. Ide van buszközlekedés, de amennyiben béreltek kerékpárt, robogót, autót vagy quadot, azzal is könnyen be lehet jutni.
Én csak kívülrõl láttam az Atlantis hotelt, de jónak tûnik és eddíg csak jókat hallottam róla. Nagyon jó helyen van, közvetlen tengerparttal rendelkezik. Lambi fõutcáján található, ahol rengeteg üzlet, taverna, kölcsönzõ van. Kos város kikötõje kb. negyed óra alatt kényelmesen sétálva elérhetõ, de buszmegálló is van a szálloda elõtt.
Itt néz szét, ezen a fórumon sok hozzászólás és kép van a szállodáról.
Az egyetlen görög sziget, melyet nem hegyek uralnak. Kósz sík vidék, csak a nyugati vidéke dombos.
Egyetlen nagyobb méretû hegy található rajta, a 846 méter magas Dikeosz.
A síkságokon található szántóföldeken fõleg gabonát termesztenek, a kisebb magánkertekben pedig zöldséget és gyümölcsöt. Éghajlata kellemes, a forró nyarak tikkasztó hõségét az északról fújó "meltemi" hûti. Télen viszont a szokatlanul sok napsütés, és gyakori záporesõk teszik tavaszivá az idõjárást. A bõséges télvégi és kora tavaszi csapadéktól szokatlanul dús, és buja a növényzet a szigeten.