Szálláshelyek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 451
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#74571 Üzenet linkje2008-08-02 21:06:49 

Zakynthos Agios Sostis és itt elõször a "faluról".Azért idézõjelben,mert ez igazából nem falu,hanem házak laza csoportja,jó nagy területen elosztva,dimbes-dombos tájon.Ezt úgy kell elképzelni,és szeretnék nagyon plasztikus lenni,hogy megjelenjen a szeme elõtt annak,aki menni akar.Egy vagy két ház van egymás mellett,aztán üres telkek,vagy elkezdett épitkezések.Ezt a görög módot ismeritek,alap teljesen benõve mindennel.Ember nagyságú növényzet,és olajfaültetvény.Ha a házból kilépünk,mindkét irányba elindulva ezt látjuk.A lehgözelebbi épitmény,vagy ház suzerencsés esetben 50 méterre van,de lehet 100 vagy 200 is.És ez dombnak le-és fel.Szóval házból kilépve mégy 100-200 métert,mire ember lakta helyet találsz.Engem zavart az is,hogy ezeken a helyeken nincs is világitás.Konkrétan sötétban megy az utas,majd a legközelebbi háznál van villanyoszlop.Nekem nem volt hangulatos.Mivel hegyes-dombos a vidék,kanyargósak az utak,jelzõtábla sehol,mintha országuton gyalogolnánk.Figyelmeztettek minket,mikor elindultunk sétálni,nagyon figyeljünk,mert el szoktak tévedni az emberek.Mi is eltévedtünk...
A mi házunkhoz 2 szupermarket volt közel,az egyikhez odafelé kellett hegynek fel menni,másikhoz visszafelé.Mindkettõ 8-kor nyitott,-görög módra-igy ha korán indultunk nem volt friss pékáru.Egyébként is csak kenyér és kalácscipó,illetve 1-1 db néhány töltött péksütibõl,de ha nem mentél idõben megvették,és marad a kenyér és kalácsbuci...szóval a lemegyek a pékhez és válogatok reggelit itt nem mûködött.De a gazdaságpolitika mûködött,hegemón helyzetbõl fakadóan minden drágább volt,mint Laganasban.
Szóval csak gyalogoltunk,gyalogoltunk...az egyik tengerparti ut olyan meredek volt,hogy már reggel 8-kor meggondolta az ember kardiológiailag.
Hát és a tengerpart...prosi szerint 250 m.Hát,légvonalban biztosan.De az ut parlagon heverõ dzsungelszerû kerteken vitt át,mindenféle hotelek hátsó kertjénél elkanyarodva,és a végén megérkeztünk egy 3 m széles strandra...a viz valóban tiszta volt,a part viszont elég szemetes.
nekem összegészében nagy csalódás volt ez a "falu",nem tudtam még megszokni sem,nemhogy megszeretni...
Azok az éttermek,amiket itt ajánlottak,egy 4-500 méteres gyaloglás,kivilágitatlan,kanyargós utakon,olajültetvényeken át...ettünk ott,valóban finomat hát elég drágán...
A házzal alapvetõen nem volt baj,azon kivül,hogy fel kéne emelni és eltenni máshova.Mi tavaly Sartin ugyanilyen ujban voltunk,talán azt megjegyezném,hogy ez itt kicsi volt.Konkrétan a dupla ágy és a szóló ágy között egy 40 centis "folyosó "volt,teljes szélességben.Nem volt kényelmes,pedig nem vagyunk kövérek.Sõt!Annak ellenére,hogy gyroszoztunk rendesen 2-2 kiló minusszal jöttünk haza fejenként...

Nem tudom,milyen lehet a Hotel Bozikis 3 ágyas szobája,mert arra irták,hogy szûkös,csak gyereknek ajánlják!Laganas meg a másik véglet,az is megér egy misét.

# 452
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#74580 Üzenet linkje2008-08-02 22:21:19  Válasz a #74571. hsz-ra Előzmény #74571

Hello!
Látod Kedves Miskolciutas,pont ez az a hozzászólás amihez odaillik az a mondás,hogy: izlések és frászok különböznek egymástól.Természetesen ami Sostist illeti.Én nagyon megvoltam elégedve Ag.Sostisban mindennel!!
Nemgyõzöm hangsúlyozni,hogy Zantén ennél prímább hely még csak nem is kéne.Vita egy darabsem!Nem annak szánom.Hát Laganast az pedig úgy ahogy van, részemrõl rögtön elfelejthetõ...Összességében Zante pedig ezidáig a Jón-tenger szigetei közûl nem az a hely ahóvá visszavágyódnánk.Nem volt rossz,de... icon_rolleyes.gif Kefalónia kenterben veri,de még a mai Korfu is.Sanda a gyanum,hogy ahová most megyünk az sem lesz köszönõ viszonyban Zakinthosszal.De mint ez is, szubjektiv vélemény. icon_wink.gif

# 453
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#74596 Üzenet linkje2008-08-02 23:47:00  Válasz a #74580. hsz-ra Előzmény #74580

Szia Atosz!

Teljesen egyetértek Veled! Elég sok helyen jártam Görögországban, de Zakynthos nem az a hely ahová szívesen visszamennék, pedig szuper szállásunk volt Tsilivitõl kb. 2 km-re kicsit északabbra Amboula beachen lévõ Lukas apartmanban. Tényleg gyönyörûek a sziget természeti adottságai, de valami hiányzik a görög hangulatból. Kefalónia nekem is sokkal jobban tetszett, pedig csak kirándulni mentünk át oda 1 napra.

# 454
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#74604 Üzenet linkje2008-08-03 07:26:35  Válasz a #74596. hsz-ra Előzmény #74596

Hello!

Ha valaki, mint mi is,egy ilyen kis szigeten a kocsijában több mint 1000 km-et bennehagy, az már úgy alaposan megtekinti a szigetet.Hogy nem lelkesedek úgy mint Kefáért az bizonyos, viszont Sostist megvédem mert csendes,nyugis és szép kis helység.Pihenésre,nyaralásra ideális kis pont Zantén.Aki nem ezt mondja, az mást mond... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif A tõle nem messze lévõ Laganas,pedig minden szempontból a mi szemünkben egy
leértékelõdött rész, amit tetéz, a szigeti görögök által is utált angol ifjuság
pofátlan és idétlen jelenléte.

# 455
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#74614 Üzenet linkje2008-08-03 10:24:34  Válasz a #74604. hsz-ra Előzmény #74604

Bizony Laganast mi is azért kerültük, mert nem a mi igényeinknek megfelelõ hely a sok angol dorbézoló tinivel.
# 456
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#74619 Üzenet linkje2008-08-03 10:41:59  Válasz a #74614. hsz-ra Előzmény #74614

Isten bizony nem kértem fel Kvalcsit,hogy megerõsítse a véleményemet,de köszönöm. icon_biggrin.gif Ezek szerint hasonlóan látjuk a dógot. icon_wink.gif
# 457
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#74644 Üzenet linkje2008-08-03 12:39:58 

Kedves atosz!

Nem gondolom azt,hogy le kéne lõni téged azért,mert nem ugy élted meg a nyaralást,mint én...Valcsit sem kell védened,mert õt sem akarom lelõni...ahogy irtad,izlések és...nekem ennyi nyugi már idegesitõ,de nem ragozom ujra,amit már egyszer irtam.Laganas nagyon érdekes volt.Egyszer.Én elképzelni sen tudtam ezt a szintû "bulit",akárhogy mondták itt is.Egyszer látni kell,bár nekem félelmetes nem volt,csak megdöbbentõ.Fõleg az,hogy mennyire fiatalok voltak ezek a fiatalok...meg hát ez az egész messze tulszárnyalta az én képzeletemet..el is gondolkodtam,mint anya,meg társadalomtanulmánynak is érdekes.Többször emlegettük az angol királyi házat...de ez csak annyiban járul hozzá Hellaszhoz,hogy ilyen is van.Nekem ez a másik véglet volt,és én e kettõ között félúton helyezném el az igényeimet és elképzeléseimet,hogy hasonlatnál maradjak...szóval egyik sem volt jó,ezért nem is zártam szivembe Zantét!

# 458
Kalocsaineicu
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#74724 Üzenet linkje2008-08-03 18:48:44 

Sziasztok mi 11-én indulunk,de nem voltunk még a Mária Zisi apartmanba, Sartin. EZért ha valakinek van kép róla, mármint a belsõ részrõl, kérem küldje el nekem, és bõvebben is irhat a szállásról. köszi ICUS
# 459
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#74737 Üzenet linkje2008-08-03 20:05:48  Válasz a #74644. hsz-ra Előzmény #74644

Szia Miskolciutas!

Összegezve:a te véleményed is hasonló mint az enyém Zantéról,kivétel

Agios Sostis, amit én változatlanul a többihez viszonyítva szép,csendes,

pihenésre való helynek tartok.Egy-két-10 dologról túlzottan negatívan

írtál és a majd odakészülõknek egy kicsit elveszed a kedvét.De ráfognak

majd jönni,hogy azért nem ilyen sötét a kép! icon_wink.gif

# 460
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#74738 Üzenet linkje2008-08-03 20:14:22 

Én csak nézek. Arra számítottam, hogy Miskolciutas ír egy kiadós élménybeszámolót. Érdekes, hogy mennyire ellentétesen írtok. De ez már nem a szállás témája, esetleg folytassuk a Zakynthosz topikban.
# 461
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75055 Üzenet linkje2008-08-05 17:45:40 

Thassos sziget - Skala Potamia - Hotel Ostria
Tenger - 30 méter - a ház udvarából saját kijárattal. (igaz, a fürdéshez igazán kényelmes strandrészig kb. 100-120 m a távolság)
A ház és a part között egy remek étterem van, de nem hangos.
4 db 4 fõs apartmant béreltünk, mindegyikhez tartozik két db terasz - keleti és nyugati fekvéssel, tengerre nézõ és hegyi kilátással. A ház építése és a spaletták miatt kellemes hûvöset tudtunk tartani, ritkán volt szükség a mesterséges hûtésre.
Felszereltség: jó minõségû kényelmes fekvõhelyek, mindkét teraszon asztal székkel, TV (sosem néztük icon_smile.gif ), klíma (benne az árban), törölközõ, konyharuha, ágynemû, mosogatószer, WC papír. A konyhában elegendõ mennyiségû és méretû edény, van kávéfõzõ (átfolyós), sajtreszelõ és pohárból, tányérokból is elég. Merõkanalat érdemes vinni, mert az nincs.
Két-három naponta takarítanak, rendet raknak icon_exclaim.gif ,ágynemût és törölközõt cserélnek. Tökéletes tisztaság, segítõkész, lelkes, barátságos tulajdonosok - Nikosz és a felesége, Mary. Bármi kérés, kérdés volt, mindig rendelkezésre álltak.
A kertben grillezési lehetõség, fedett helyen asztalok és székek - ki is használtuk.
Vittünk bográcsot, ehhez is biztosított Nikosz helyet, készülhetett a paprikás krumpli.
Még egy hasznos info: Nikosz beszél angolul és spanyolul.

# 462
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75139 Üzenet linkje2008-08-06 00:34:44 

HJudit icon_exclaim.gif

Hol foglaltátok ezt a szálást icon_question.gif

# 463
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75154 Üzenet linkje2008-08-06 08:08:36 

Szia HJudit!

Csatlakozom Cserrobihoz a kérdésemmel. Hol foglaltátok a szállást ? Egyénileg utaztatok-e? Mennyibe került?

# 464
Reni13
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75870 Üzenet linkje2008-08-09 13:21:33  Válasz a #74724. hsz-ra Előzmény #74724

Szia Kalocsainéicu!
icon_lol.gif
2 éve voltunk a Mária Zisi-be 12-en, van 2db 4 és 1db 2 fõs apartmajuk.Alul laknak a tulajok, fennt az emeleten vannak az apartmanok.Szép tiszta szállás, és jó helyen van,közel a parthoz az avra étteremmel szemben(azt nem ajánlom mert nagyon drága).Enni az ovelixbe érdemes, a kalózhajós kirándulás pedig csodálatos ne hagyjátok ki.
A tulajokkal anno a klíma miatt volt egy kis afférunk mert csak akkor engedték bekapcsolni amikor a lakásban voltunk, amikor elmentünk akkor kikapcsolták a szoba pedig nem hûlt le így.Más minden rendben volt.Ha van valami kérdésed írj.
Reni

# 465
Ponyvaleány
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76856 Üzenet linkje2008-08-14 03:57:50 

Sziasztok!
22-én indulunk Sartira az Asteria apartmanba.Volt már valaki ott,esetleg kép róla?
Elõre is köszi!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 30 31 32 ... 36 37 38   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu