Emlékszel Valcsi, mit problémáztam én is indulás elõtt azon, hogy elveszítünk egy napot a korai indulással? Ott meg már az volt a legnagyobb bajom, hogy haza kell jönni. Azon a pár órán már semmi sem múlt.
Egyébként mesélte Lilla, az idegenvezetõ, hogy tavaly tényleg 1 órával késõbb indultak, de volt valaki, aki nem volt hajlandó abbahagyni a reggelijét, és majdnem lekésték miatta a repülõt. Ezért tették 1 órával korábbra az indulását a busznak.
Gabako,
Matala környékét mi is tervezzük, még ha 150 km, akkor is... nagyon szép helyek vannak arrafelé is, és én nagyon kíváncsi vagyok... viszont lehet, hogyha találunk szállást, akkor a környéken éjszakázunk, és akkor nem olyan durva az egy napra jutó utazásmennyiség... Persze ez csak terv, aztán majd ott meglátjuk!
Igen, emlékszem! Tényleg rossz, hogy ilyen korán kell indulni, de hát meg lehet érteni. Nem jöhet minden gép délután és bizony a transzfer is kb. 2,5 óra.
Az sem semmi, hogy egy ilyen h...e miatt majdnem lekési egy csomó ember a repcsit! Egyébként tavaly már bechekkoltunk és elmentünk nyugodtan vásárolni a duty freebe, mert a kiírás szerint volt még több mint egy óránk az indulásig. Még szerencse, hogy jó a fülem és értek valamicskét angolul, mert a hangosbemondó közölte, hogy 40 perccel elõbbre hozták a gép indulását és mindenki menjen a beszállókapuhoz.
Szóval figyeljetek és füleljetek majd kedves Krétára indulók, mert ilyen esetleg elõfordulhat nálatok is!!!
Köszi a képeket! Most legalább láttam belûlrõl is a Ierapetrai erõd egy részét, így nem sajnálom annyira, hogy nem sikerült bejutnunk. Azért ég és föld a különbség a Heraklionban lévõ erõd javára szerintem! Az nagyon tetszett és isteni hûvös volt belül abban a nagy melegben is!
hát igen, a terv az terv....az a gond, hogy 11 napba nem hiszem, hogy belefér egy ekkora extra kirándulás. Szívem szerint mindenhova elmennék, de ugye arra kéne vagy másfél hónap. Huh, de jó is lenne
Én azt tanácsolom, hogy ne is akarj mindent belezsúfolni ebbe a 11 napba, mert csak egy rohanás lenne az egész és azt nem hiszem, hogy a kedves családod élvezné. Kréta nem az a sziget amit egszerre kell megnézni ennyi idõ alatt. Ide többször kell jönni, hogy lehetõség szerint mindent megnézzetek és élvezzétek is a nyaralást!
Csatlakozom Ferrari-hoz. Mi nem szeretjük a kavicsos strandot, így Matala-n nem tudtunk sok mindent csinálni, viszont Elafonisi szép is + nagyon komoly homokos (néhol rózsaszín) az egész part.
sztem mindnyájan így vagyunk vele! Elõször én is összeszedtem a képek és a beszámolók alapján, hogy hová szeretnék majd menni, aztán összeszámoltam, hogy hány napunk is lesz, és elkezdtem kihúzkodni azt, amit "majd máskor"... Így esett ki pl. a Samaria is, meg mégy egy-két másik hely. Sok helyet pedig feltételesen jelöltem be, hogy "ha esetleg jut rá idõ". Aztán ha nem, akkor nem, a lényeg, hogy ahol leszünk majd éppen, ott jól érezzük magunkat.
Valcsinak igaza van, én is a nyugisabb nyaralást szeretem, ahol van idõ nézelõdni, ücsörögni egy taverna teraszán, heverészni a tengerparton, és nem kell folyton rohanni egy következõ helyre, amit még meg "kell" nézni.