Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 1546
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75176 Üzenet linkje2008-08-06 10:10:20 

Döme, ismét csodásak a képek!!!
# 1547
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mina
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75181 Üzenet linkje2008-08-06 10:42:40 

A tûzõl készült videó, majd megpróbálom feltölteni.Mondjuk elég ijesztõ volt, ahogy közeledett. Nem volt nagy, este felé a nagyobb lángokat lehetett látni, csak mondjuk az volt furcsa, hogy amíg ott nyaraltunk nem tudták eloltani ennyi eszközzel sem.
# 1548
Mina
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75182 Üzenet linkje2008-08-06 10:46:32 

Kónyu papa nagyon ráhibázott a lényegre!Valószínû, hogy ki kell puhatolni melyik nyaralás jön be, mert Sartin jobban éreztem magam, pedig kevésbé szép hely.Lehet azért áll az közelebb a szívemhez, mivel az volt az elsõ nyaralásom görögben.Mindenesetre ha nem is jövõre, de késõbb még szeretnék visszamenni.
# 1549
Mina
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75183 Üzenet linkje2008-08-06 10:49:29 

Jah még ezt akartam ..Tegnap éjjel nagy nehezen feltöltöttem a képeket, bár több mint a fele nincs rajta, mivel 1000 körül csináltunk.Lehet, hogy felûnik valami többször szerepel, hát a technika kifogott rajtam:)
# 1550
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75185 Üzenet linkje2008-08-06 11:00:09  Válasz a #75038. hsz-ra Előzmény #75038

Vojandi!

Én pont fordítva ajánlom az utazást... 2 hét Lefkadán, és 4-5 nap Kefallonián.
Igaz még nem jártam Lefkadán, csak jövõre megyünk, de Kefallonia igaz meseszép, de max 1 hét alatt mindent fel lehet fedezni, még úgy is, hogy elég nagyok a távolságok.
És hozzá kell tennem, hogy Kefallonia eléggé kihalt, ott nincs nagyon nyüzsi, nekem Zakynthoson jobban tetszett az élet, meg a hangulat meg minden jobb volt ott, kivéve a tengerpartok. Hiszen mint ahogy írtam is Kefallonián gyönyörû strandok vannak, de ennyi. A görög hangulatot (ahogy a többiek írták) Lefkadán jobban lehet érezni, mint Kefallonián.

Persze te tudod mit és hogyan szeretnél, ez csak az én véleményem. icon_smile.gif

# 1551
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75190 Üzenet linkje2008-08-06 11:14:39 

Kedves firkamanó!
Mi az olyan helyeket keressük, ahol még alig van turista, fõleg nem magyarok járnak oda. A nyüzsi nem hiányzik. Kefalloniáról rengeteg képet láttam már, lefordítottam németrõl a komplett útikönyvet (elolvastam Lefkadaról szólót is) és számomra Kefallonia rejteget sok érdekességet és sokkal több olyan "igazi Görögország helyet" , amiket én keresek. Kefallonia falvai is csodásak és kicsit több van belõlük,mint Lefkadan icon_smile.gif
Persze mindeki mindenhol mást keres. Én pontosan tudom, hogy mi az, ami kell nekem és az nem Lefkadan van, de Kefallonián annál inkább. icon_smile.gif
Évek óta figyelem mindkét sziget fórumát (jó néha kimaradásokkal). Zakynthosra max. 3 napra megyek el, megnézni a természeti szépségeket, de nyaralni oda nem vágyok.

# 1552
Csontoserika
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75205 Üzenet linkje2008-08-06 12:32:40 

Kedves Hozzászólók!

Én is írtam korábban, hogy két hetet is el tudnék tölteni Lefkadán. Ami engem megfogott benne, az a kettõs arca: egyrészt a keleti partja barátságos, sok kis szigettel, zöld hegyoldallal, másrészt a nyugati oldala zordabb, de szeretnivaló, mintha csak a Odüsszeiából lépett volna ki. Amiért még nagyon tetszett, hogy sok látnivaló könnyen megközelíthetõ Lefkadáról. Én az egy hét alatt csak kb. 1/3-át tudtam megnézni annak, amit elõre elterveztem. Ha legközelebb elmegyek (ez biztos) egy csillagtúrát képzelek el, aminek Nidri a kiindulópontja (úgyse leszek ott sokat, de itt legalább van infrastruktúra- autó/hajó bérlés, stb.)
Kefalonia, Ithaka, Meganisi, Epirus, Parga mind elérhetõk Lefkadáról. De azért 1-2 parton "döglõs" napot is érdemes közbeiktatni, hogy az ember tudja értékelni a jövés-menést.
A strandokról annyit, hogy a köves part egyrészt nehezebben járható, de legalább tiszta a víz, mert a homokoson soha nem olyan átlátható a víz, mint a kövesen. Én pl. snorkellingelni szeretek ezért tetszett a köves part.
Én már 15 éve járok Görögországba, sok helyet láttam, nekem ez a típus jön be.

Mina!

Én is Sartiban voltam elõször, meg is fertõzött Görögország. Ha neked ez a típus jön be, akkor ajánlani tudom még Thassos szigetén Skala Potamiát, ahol ugyanolyan szemcsés homokos a part mint Sartiban, nincsenek kövek, melegebb a víz és még a sziget is tartogat látnivalókat.

Az éttermekrõl csak annyit, hogy tudomásul kell venni, a fõszezonban nem lesz olyan a kiszolgálás, mint elõ- vagy utószezonban. Gondoljatok bele, a vendéglõsök nagy része szabadnap nélkül csinálja végig a szezont és még a legtoleránsabb ember sem tud mindig mosolyogni (ez személyes tapasztalatom, vendégfogadással foglalkozom) persze ez nem mentség a rossz kajára. Félre ne értsétek, én nem akarom védeni õket, biztos szép hasznuk van belõle, de ez van. A tanulság, ha nem volt jó az étterem, nem kell többet oda menni. Tapasztalat, hogy azok a helyek a jók, ahol sok helyi is megfordul - és ezek általában nem a legpuccosabb éttermek a parti sétányon. Ha jó helyre szeretne menni az ember, érdemes átruccani mondjuk egy hegyi faluba vacsorázni.

# 1553
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75209 Üzenet linkje2008-08-06 12:42:40  Válasz a #75190. hsz-ra Előzmény #75190

Vojandi!

Ha te ezt szereted (amiket leírtál), akkor jól fogod érezni magad Kefallonián! icon_smile.gif

A magyarokat én sem szeretem ha ott vannak a nyaralásomon, remélem Lefkada nincs úgy tele velük, mint pl.: Sarti.

# 1554
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75218 Üzenet linkje2008-08-06 13:03:04  Re:

firkamano írta:
Vojandi!
Ha te ezt szereted (amiket leírtál), akkor jól fogod érezni magad Kefallonián! icon_smile.gif

Igen: nyugalom, egyedi hangulat, alig turista, természeti szépségek, hagyományõrzõ falvak... Ez kell nekem.

# 1555
Kotyi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75221 Üzenet linkje2008-08-06 13:15:09 

Én eddig kétszer voltam Korfun. Életem legjobb nyarai voltak, pedig volt gondunk nem kevés. Tavaly észrevettük ezt a gyöngyszemet az utazási iroda kínálatában, de addigra már be volt fizetve a belföldi nyaralásunk s így nem jutottunk el ide. Idén ugyancsak késõn jutott eszünkbe hogy jé ide akartunk menni, de pénzszûke miatt és mivel már nem volt hely kimaradt. Jövõre tuti megyünk. Már januárban megyek foglalózni, amint kijön a prosi. Mivel Korfun megszoktam a kavicsos-köves partot, a hideg vizet s az elhagyatott partokat (amik itt jóval elhagyatottabbak), nem lesz gondom. Tutira élvezni fogom. Mennyit is kell aludni még? icon_smile.gif
# 1556
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75287 Üzenet linkje2008-08-06 17:43:43  Válasz a #75221. hsz-ra Előzmény #75221

Kotyi!
Ha biztos akarsz lenni a dolgodban, ne várd meg a prospektust, hanem az év elsõ munkanapján menj be nyitáskor, õk akkor már tudni fogják az új árakat, és ki is nyomtatják Neked, de tavaly a prosira még heteket kellett várni, mira kész lett, már eléggé beteltek a szállásaik. Legalábbis a First Minute-ra gondolok.

# 1557
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75300 Üzenet linkje2008-08-06 18:49:10 

Kiegészítve evvel Kónyut, akkor még kedvezményt is kapsz és viszonylag nem nagy összeget kell lepengetned,a másikrészét a zsozsónak pedig az indulás elõtt egy hónappal kell majd csak fizetni.
Én is a first minute lehetõséget ajánlom.

# 1558
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75377 Üzenet linkje2008-08-07 08:24:10  Válasz a #75287. hsz-ra Előzmény #75287

Az én idei tapasztalatom az, hogy az utazási irodákban csak pancserek ülnek.
Én ebben az évben már év elején felkerestem õket, de persze semmit sem tudtak, még kb. árakat sem, én mondtam nekik, hogy ugye ennyimegennyi, vagyis ettõl nem tér el nagyon sokkal, de hiába, azt hajtogatták, majd késõbb, mikor kijön a prosi. Egyébként már február elején azt hiszem ezek kint vannak, de tényleg felháborító volt, hogy semmilyen tájékoztatást sem tudtak adni. Aztán érdeklõdtem több szigetrõl is, pl: Lefkadára visznek medencés apartmanba? Erre egyik sem tudott választ adni. Nevetségesek voltak, és nagyon bosszantott, hogy ennyire nincsenek képben, pedig ott ülnek évek óta.

# 1559
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75417 Üzenet linkje2008-08-07 13:43:52  Válasz a #75377. hsz-ra Előzmény #75377

A medence minek icon_question.gif Ott a tenger icon_eek.gif
Én elsõ munkanap bementem, rákérdeztem Lefkadára, egy fickó mondta, egy pillanat, kinyomtatja a lehetõségeket, 1 perc múlva a kezembe adta, én kiválasztottam, odaadtam az elõleget és hazamentem. Úgy 8 perc lehetett az egész. Szerencsém volt icon_smile.gif

# 1560
Kotyi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75420 Üzenet linkje2008-08-07 13:57:01  Válasz a #75287. hsz-ra Előzmény #75287

Baj van. Nem vagyok pesti. Veszprémben meg xart se tudnak még a lehetõségekrõl januárban icon_sad.gif
Marad a február amikorra kijön a prosi. Egyébként ha jól tudom kötelesek first minute kedvezményt adni amennyiben április 15 elõtt foglalod le az utat.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 103 104 105 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu