Tõlem mindenki kérdezzen nyugodtan!!!
Nekem nem jelent gondot valamit 100-szor is elmondani! Elvégre ezért vagyunk itt, ezért tanultam, és én személy szerint szeretem megosztani a tapasztalatokat. És persze szívesen is veszem õket.... Hisz a jó pap is holtig tanul, vagy mi
És talán sokszor többre megyünk vele, mint a hivatalos kiadványokkal !
Mellesleg imádok beszél(get)ni mindenrõl, ami Ellada-val kapcsolatos
Szóval engem nem zavar, ha többször rákérdez valaki valamire !
Csak nyugodtan!!!
petros írta:
reni13 írta:
Sziasztok!
Tudtok valamit a fakultatív kirándulási lehetõségekrõl??
Hol érdemes befizetni és melyikre?
Árak?
Mondjátok azt, hogy van kalózhajós mert az a kedvencünk!
Hol érdemes vásárolni ?
Autó v. motor bérlés???
Elõre is köszi a válaszokat:Reni
Szia Reni!
Ez túl sok kérdés, de mindre megtalálod a választ, ha visszaolvasol, az tuti
Jó csemegézést
Igen h.apci, ezt most is tartom.
De kedves Reni még annyit sem ír, hogy, "nincs idõm sokat visszaolvasni...", "vagy nem találtam, lehet, hogy csak én nem vettem észre..."
A segítõkészség nem azt jelenti - számomra legalábbis - hogy csak úgy, mindent "ömlesztve" megkérdezünk, még azt is hogy hova menjek nyaralni... anélkül, hogy utána néznék is bárminek is.
Legközelebb már azt is megkérdezik, hogy "Nem tudnátok megmondani, merre van Görögország?...
Látod?
Most megkérdezte!!!!!!!!!!!!!!
Ez megint más...
Reni, ha így kezdted volna, már talán több választ is kaptál volna!
Amúgy köszi h.apci, hogy eljátszod nekem a Cavintonomat, de erre még nincs szükségem!
És azt is látom, hogy mással ellentétben neked nagyon sok idõd van visszaolvasni. Ennyi erõvel válaszolhattál is volna neki!
Köszi még 1x!
Tudtok valamit a fakultatív kirándulási lehetõségekrõl?? Meteorák, Thessaloniki, Edessa, Olympus, Katerini, folk klor-görög est, Athéni kirándulás, kalózhajó, Skiatosi kirándulás
Hol érdemes befizetni és melyikre? A faluban is be lehet fizetni szinte minden progira
Árak? változó
Mondjátok azt, hogy van kalózhajós mert az a kedvencünk! Megy Paráliáról
Hol érdemes vásárolni ? Nem nagy különbségek vannak a boltok között. Sok ajándéktárgy Parálián olcsó
Autó v. motor bérlés??? robogó és kerékpárbérlésrõl tudok Makrin, autóról nincs infóm...
...Igen h.apci, ezt most is tartom.
De kedves Reni még annyit sem ír, hogy, "nincs idõm sokat visszaolvasni...", "vagy nem találtam, lehet, hogy csak én nem vettem észre..."
A segítõkészség nem azt jelenti - számomra legalábbis - hogy csak úgy, mindent "ömlesztve" megkérdezünk, még azt is hogy hova menjek nyaralni... anélkül, hogy utána néznék is bárminek is.
Legközelebb már azt is megkérdezik, hogy "Nem tudnátok megmondani, merre van Görögország?...
Látod?
Most megkérdezte!!!!!!!!!!!!!!
Ez megint más...
Reni, ha így kezdted volna, már talán több választ is kaptál volna!...
Sziasztok!
Nem gondoltam ,hogy még a végén az én kérdéseim miatt "kaptok hajba itt a fórumon".Nem akartam problémát csak információt.
Mindenesetre nagyon köszönöm a segítségeteket!!!
Amúgy én Stavrosos, Nei Poris, és Sartis kérdésekben tudok segíteni elmúlt évi tapasztalataim alapján ha bárkinek szüksége lenne rá.
És az autós utazást nagyon tudom ajánlani.
Most busszal megyünk 11év után elõször kicsit félek a kisfiam miatt(7 éves).
Köszönöm a jó kívánságodat!
Rajta leszünk, hogy minden nagyon jó legyen.
Esetleg abban tudnál segíteni, hogy a közelben van -e LIDL és hol?
Elõre is köszi:Reni
Reni!
Lidl Kateriniben van. Ha nem az autópályán, illetve a tóparti, belsõ úton mentek Markriból, hanem a fõúton, az arra visz be a városba, ahol a Lidl van.
Bár egy év alatt akár épülhatett máshol is
Petros!
Köszi a segítséget.Még annyit hogy ez hány km Makrigialostól kb?
Mert 11 év után busszal megyünk és nem kocsival a bevásárlást pedig robogóval tervezzük.A férjem azt mondta 50km-es körzetbe még talán érdemes robogóval vásárolgatni. A kalózhajós kirándulásért vérzik a szívem, de paraliára nem fogunk tudni átjutni kocsi nélkül....
Biztos kitalálunk valami más jó programot.
...A férjem azt mondta 50km-es körzetbe még talán érdemes robogóval vásárolgatni. A kalózhajós kirándulásért vérzik a szívem, de paraliára nem fogunk tudni átjutni kocsi nélkül...
Makrigialos - Paralia Katerinis 20 km a "kertek alatt"!
Köszi H.apci!
A vásárlás így tuti menni fog, de a kalózhajósra még nincs ötletem.
Vagy béreljünk rogogót és hagyjuk ott a parton paralián addig????Ez nem jó....
Bármilyen ötlete szívesen fogadok.Ha van.
Reni
Köszi H.apci!
Reni
Olvass vissza a Paralia-topicban; az egyik kalózhajós programot egy kint élõ magyar lány (fórumtag) családja csinálja szuperül. Biztos megoldja nektek a robogó örzését!
Néhány idézet, hogy ne kelljen annyit keresgélni (Pöpi a lány, akirõl beszéltem!):
erici írta:
…A kalózhajós kiránduláson mi is voltunk. Ha a templommal szemben állsz jobbra indulj el, van egy kalóz is a bódé elé kirakva, ott találod meg Pöpit. Fakultatív 23 euróba kerül, Pöpiéknél 20... dettó ugyanaz a szolgáltatás. Bor, üdítõ, narancslé, ouzó -ihatsz. Ebédre grillezett apróhal, grillezett virsli, görögsaláta (feta nincs rajta)- repetázni lehet.
…Ha hajókázni szeretnétek tudom ajánlani Pöpit! Aki kalózhajózra vágyik, velük megy A fõutcán található a bódéjuk, a templomtól balra …HA VAN még kérdésed szívesen válaszolunk
Köszi H.apci!
Reni
Reni!
Nekem van egy jó ötletem - tapasztalatból meg tudom, hogy volt már rá példa - A faluban pillanatok alatt össze lehet haverkodni tavernásokkal, de inkább falubeliekkel (halászokkal, stb...) nagyon szívesen átdobnak Parira. Persze egy baráti kapcsolat kialakítása után, ami Hellaszban nem nehéz feladat
Sõt, még a stoppolás is mûködik náluk Sõt - erre is volt példa - ha látnak embereket caplatni az útszélén, megállnak, megkérdik hova tartanak és felveszik õket!
Szóval az ilyen megoldások is általában még mûködnek arrafele
Szia Reni! Látom,hogy a Lidl-es kérdést megválaszolta Petros, csak még annyit akarok hozzá írni, hogy robogóval nyugodtan be tudtok menni Katerinibe, mi többször is voltunk vele, bár mi a Championban vásároltunk. Ez ha Paralia felõl mentek, akkor baloldalt van rögtön Katerini elején.
A Lidl-t én nem tudom merre van, de ha fõútról kell megközelíteni, akkor az már bonyolultabb robogóval.
De ha már ott vagytok Kateriniben, akkor nagyon jó dolog a robogó, mert könnyû vele bárhol megállni.
A kirándulást szerintem is úgy oldjátok meg, hogy átmentek robogóval és ha azt a magyar családot megtaláljátok, aki indítja az utat, biztos megoldja a robogó õrzését is!
Mi robogóval nagyon jól be tudtuk az egész környéket járni, még jobban élveztem, mint autóval késõbb! Bár az autó meg hosszabb utakhoz jó!
Remélem sikerül mindent megoldanotok és nagyon jó nyaralásotok lesz!?
Sziasztok!
MINDENKINEK MINDENT NAGYON KÖSZÖNÖK!!!
Holnap végre indulunk, már nagyon várjuk.Csak a csomagolással akadnak kisebb gondok (a kocsiba mindíg annyit pakoltunk amennyi csak fért, most meg vannak korlátok a buszos út miatt, ezért egy dolgot beteszek kettõt meg kipakolok ...) A kisfiam pedig éppen most fázott meg drukkoljatok, hogy holnapra kutyabaja se legyen...
Annyi jót írtatok a kalózhajósról,(pláne a szkennelt oldal) hogy feltétlen megoldjuk ha csak egy mód van rá.Délelõtt még egyszer felnézek hátha találok még valami okosat.Mindenkinek jó nyaralást aki mostanság indul!!!!
Reni