Ha Görögországban vagyok, KIZÁRÓLAG ottani finomságokat eszem. Ha itthon vagyok, és megéhezem (és mondjuk nincs kedven itthoni cucchoz), akkor vagy kiugrok a mekibe, mert k@rva jó a krumplija (ami tényleg igazi krumpli, mert anno a Budapest Szállóban is ugyanazt használtuk, és meg tudom különböztetni a granulátumos burgonyától!!), vagy a fõzelékfalóba egy kis paradicsomos káposztára fasírttal és madártejért, esetleg a kínaiba savanyú-erõs levesért és illatos-omlós csirkéért meg tavaszi tekercsért. Nem csak és kizárólag ide, vagy oda, hanem amihez épp úri kedvem szottyan, és tele van a tö... a szabad gyökökkel, meg a sznobokkal, akik valamilyen divatot követve vegáskodnak, és amikor "rajta kapom" õket, közlik, hogy ez kivétel, és azért tehetik meg, mert ezzel tisztában is vannak, és nem csinálnak belõle rendszert. Tehát mindenfélét eszem, mert ami a legegészségtelenebb az étkezésben, az éppen az egysíkúság.
UFF, én beszéltem
OFF
Hát igen, a magyar olajok összetétele, gyártási tchnológiájuk is megérne egy misét
Hogy teljesen off legyek ffiasan bevallom; én bizony zsírszalonnát szoktam olvasztani (a töpi megy a pogiba) és azzal fõzök.
ON
Pl. azt ami van és amit megkívántál.
A görögök különben semmi kivetnivalót nem találnak abban, ha bemész a konyhára és a lábasok tartalma alapján választasz.
Most képzeld el a saját ábrázatodat, ha én mennék be nálatok a konyhába ugyan ezen célból
Görögországban símán glasszálnak a macskák a konyhában, a családtagok fõznek, nincs anyaghányad, Venesz, stb.
Az egy másik világ, de szemmel láthatólag istenien mûxik.
Vacsira jöhetnek a tengeri herkentyûk, kalamari nélkül!
Kedves Csutek!
A kalamári nem jó? Csak azért kérdezem, mert én még nem ettem, de szándékomban állt eddig, hogy kipróbáljam. De most elbizonytalanodtam.
Kagylót, polipot ettem már, azok ízlettek.
Kalamárinak mihez hasonlít az íze?
Bocsi hogy beleszólok a kalamári az gondolom tudod hogy az a tintahal,én nagyon szeretem és sokszor ettem már,de nem tudom mihez hasonlítani.
De ha valakinem van valami elképzelése akkor azt meghalgatom és is vagyis elolvasom
Kedves Cserrobi!
Igen, ezt tudtam, de még nem volt bátorságom kipróbálni.
Többféle elkszítésrõl is hallottam már, sajttal töltött, stb. Te melyiket ajánlanád így elsõ nekifutásra?
Igazából fenntartásaim vannak a tengeri herkentyûkkel szemben, nem mindegyik ízt kedvelem, ezért vagyok ilyen bátortalan.
Próbáld ki rántva és ha izlik akkor mehetsz tovább a gasztonomiában
De tuti hogy nem fogsz csalodni és ha nem izlik tedd félre megyek és megeszem
Átruccanok érte