Sziasztok
Az álmodozást ha lehet összevonnám.Elõször is legyünk egészségesek.
Aztán párunkkal egy évforduló emlékezetessé tételére-mivel azóta is boldogok és kiegyensúlyozottak vagyunk-önmagunk kényeztetésére elutazni koktélozni ahová mindketten szeretnénk.
Zanzibár. Tavaly szerettem bele, amikor egy könyvet olvastam Afrikáról. Akkor teljesen bele voltunk szerelmesedve abba az álomba, hogy elmegyünk egy Kenya-Tanzánia-Zanzibár nyaralásra. Sajnos meghaladja az anyagi kereteinket...
Álmaim célpontja, hogy ismét Szentpétervárott legyek. Mikor ott jártam Leningrád volt a neve és 5 szuper napot töltöttem a Hotel Európában. Csodálatos hely, akkor voltak a fehér éjszakák. A Téli Palotában is jártam- gyönyörû. Eszméletlen áron lehet mostanság odajutni.
Moszkva kevésbé tetszett- ott a Hotel Metrolpolba voltunk. Ott a metró tetszett- kerestük a Kyrov utcát. Anyukám elkerekítette magát- erre egy öltönyös úr magyarul- Kezét csókolom, arra tessék menni. Mondjuk a jégcirkusz se volt semmi- akkor mentek a franciák az oroszokkal az ûrbe, és rengeteg franciával ültünk a cirkuszba.
Most miért nincs annyi zséje az embernek, hogy ilyen helyekre eljusson?
zs-nk ugyanannyi van, a világ lett drágább. Csak jobb volt azokban az idõkben.
Nekem nincs egy kifejezett "álmaim célpontja". Van sok. De sokszor a legnagyobb vágyam, hogy bárcsak otthon élhetnék ugyanígy, mint itt.
Sajnos a zsé is kevesebb és a világ is drágább, de ez másik történet.
Az én egyik titkos álmom az ellentmondások országa: Japán. Sajnos azt hiszem ez csak álom marad, de ki tudja, több olyan álmom is megvalósult már amit lehetetlennek éreztem.
..Ketten vagyunk! ..Odavagyok Bora-boráért!.. Az egy.. maga a paradicsom!.. ..De én legszivesebben oda is költöznék.. ott élnék tovább. ..Nincs kit itthagynom a szülõvárosomban. ..Párom nincs, barátaim is csak páran. Megtanulnám az ottani nyelvet -hozzáálás kérdése..-, letelepednék, beilleszkednék, feleségül vennék egy csodálatos lányt.. s élnék ..mint hal a vízben.. ..Álmaim netovábbja.. . ..S most hogy már 3 éve egyedül vagyok - pedíg szerintem egyáltalán nem vagyok rossz pasi.. -, ez a vágy egyre erõsebb.. . ..Most aludni sem tudok tõle..
Nekem a nagy álmom a rejtélyes Afrika. Ezen belül is fõlegy Kenya és Tanzánia. Egy izgalmas szafari túra és a Kilimandzsáró látványa zsiráfokkalmindenképp hiányzik az életembõl!