Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 1081
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Dias
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78241 Üzenet linkje2008-08-23 09:15:16 

Anikó!Nem figyeltük a quadok árát,de csatlakozva Ratióhoz 5-20 eur a járgányok kölcsönzése.
Szerencsére idén mi nem találkoztunk medúzákkal.Véleményem szerint a tengervíz hõmérséklete a mérvadó.Minél melegebb,annál jobban szaporodik.Június közepe fele voltunk idén és mint mondtam nem találkoztam velük.Szerencsére!Viszont tavaly,júli végén aug. elején egy pár jól megcsípkedett.2006-ban aug. közepén voltunk,és akkor is csipkedõs kedvükben voltak!De akkor legalább nem úsztam bele rajba.

# 1082
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78245 Üzenet linkje2008-08-23 10:18:38 

Ratio, Dias! Köszi az infókat! Most már értem ezt a biztosítás dolgot, azt nem írta Reni, hogy ennyivel olcsóbbak voltak a motorok, mert 5 euróért biztos, hogy nincs rajta biztosítás. Amikor mi elõször ott voltunk és béreltünk, akkor 25 euró volt egy napra, viszont több napra adtak kedvezményt, akkor full biztosítással. De ezek szerint most is lehet így kérni, csak akkor drágább.
Az biztos, hogy legalább angol nyelv hiányával nehezebb minden ügyet intézni, és azt meg kell fizetni, ha ebben segít valaki, csak azért furcsállottam a Viktor mondását, mert sok helyen, és nekünk is volt olyan tapasztalatunk, hogy az idegenvezetõ akár még éjjel is segít pl. ha valaki kórházba kerül és nem kért érte külön pénzt. Dehát gondolom ezzel kapcsolatban sem egyforma minden munkaszerzõdés, meg ez már régebben volt, amikor én ezt hallottam.
Nem akarok beleszólni olyanba, aminek nem tudom a körülményeit, nem ismerem a szóbanforgó embereket, csak furcsállottam.

Majd, ha ott leszünk akkor megélem a saját tapasztalataimat és akkor majd kiderül, hogy nekem mi a véleményem, nem igaz?

A tengervíz az tényleg érdekes, mert ott helyben is láttunk már mi is csodaszép, tiszta vizet, meg láttuk, amikor zavaros, hínáros is, valószínû ez az oka, amit Ratio írt, és ezért tényleg érdemes mobilnak lenni, hogy más helyre is el lehessen menni. Csak hát ezt nem mindenki tudja megtenni, és akkor van a baj!
De azért helyijáratú busszal is nagyon sokan felkerednek felfedezni a környéket, a városokat, szerintem azzal kapcsolatban nem kellett volna elbizonytalanítani Reniéket Viktornak. Dehát mondom, nem ismerem a körülményeket, ezért nem tudok mit mondani. icon_smile.gif

# 1083
Reni13
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78301 Üzenet linkje2008-08-23 17:04:42 

Szia Busaianikó!
Folytatom:
A hotel Olimpiasba megismerkedtünk egy szegedi iroda kedves utasaival akik sokat segítettek nekünk.
Ott aztán volt összettartás és segítõkézség, az Õ buszuk maradt velük kinnt ezért tudtak jönni-menni vele a saját szegedi idegenvezetõjükkel Dezsõvel, nekünk pedig rettenetesen barátian (az Õ áraikon forintért felnõtt 1000ft gyerek 600ft-ennek késõbb lesz jeletõssége!!) sikerült velük tartanunk Paraliára egy esti nézelõdésre -shoppingolásra.
Nagyon örültünk a lehetõségnek és a kedvességüknek.
Az olimpiasba pedig úgy sikerült bejutnunk, hogy a parton találkoztam egy kedves görög fiatal emberrel Jorgosszal (a magyarok csak Gyurinak hívják) megkérdeztem tõle szabad-e az Olimpias medencéjét használni mert sok a medúza? Õ azonnal igennel válaszolt (szó szerint:No stressz, No problem!) és már be is vitt bennünket fürödni a gyerekeimmel.
Õt Ti is nyugodtan kereshetitek rettenetesen segítõkész és picit beszél magyarul is.
A tolmácsolási díjat azért tartottam fontosnak kiemelni mert a gyerekemet így nem mertem elvinni orvoshoz ezáltal arcüreg gyulladással és bronchitissel hoztuk haza szerdán, azóta sem mehet ki a lakásból.
Ha ott kaptam volna egy kis segítséget talán nem fajul idáig a dolog.
A fakultatívokról pedig annyit, hogy már az elsõ nap estéjén be kellett fizetnünk amennyiben érdekelt bennünket valamelyik, a napot pedig még nem tudták vagy nem árulták el hogy az adott program mikor lesz megtartva.
Mi a Skiathos-i hajókirándulásra fizettünkbe felnõtt 45 euró gyerek 40 euró, és másnap tudtuk meg , hogy a kirándulás a hazaindulás elõtti utolsó napon lesz hétfõn!!!!
Ez annyiból volt gáz h. reggel fél hat elõtt indultunk az iroda elõl és éjfélkor hoztak haza, másnap pedig már fél nyolckor keltettek a háziak és a szállást 9-kor kellett elhagyni a busz este 6 és 7 között jött értünk(szóval nem voltunk túl kipihentek).
A kirándulás fantasztikusan jó volt!!!! icon_lol.gif(a hajón metaxa parti és uzo parti is volt táncot tanítottak frenetikus volt a hangulat az apollonnal mentünk nagyon jó fej volt a legénység és a sziget álomszép, a strandja pedig felejthetetlen, mi a szigeten idegenvetetést nem igényeltünk inkább egyedül vágtunk neki a 2 órás nézelõdésnek mert így ott ettünk ahol akartunk, szegény utitársaink pedig az idegenvezetõvel tartottak aki azonnal leültette a csapatot egy tavarnába néhányuk meg meglepõdött amikor jött a számla ki az összegen ki azon hogy azt hitte benne van az árban a kaja, szóval nincs benne és a két óra is gyorsan elszáll mi csak bekaptunk egy-egy gyrost gyorsban mellesleg olyan finomat még sohase ettünk pedig néhény éve járjuk görögországot!) A gyerekek láttak delfint is én késõn néztem oda. Habár rossz szájizzel indultunk mert a Paraliai kiruccanás során ezt az utat(legalábbis plakát szerint ezt) 11 euróért árulták (és ezért becsapva éreztük magunkat nem is kicsit) de annyira jó volt hogy már nem érdekel mennyibe kerül de ha Ti kocsival mentek elõször menjetek át Paraliára nézzetek körül és ne azonnal fizessetek csak ha jól átgondoltátok hová fizettek.
A sólepárlós kirándulásra is nagyon rá akarnak majd beszélni Titeket is errõl annyit érdemes tudni h az iroda szervezésében 20euró/fõ kocsival oda mész ingyen van!!!!Legalábbis az utastársaink a mellettünk lévõ szobából akik autóval voltak ingyen mentek be. De hát biztosan drága a benzin az iroda buszába. icon_evil.gif
A medúzákhoz nem direkt mentünk közel hiszen mindenhol voltak a víz piszkos volt nem láttuk hol vannak pláne az átlátszóak a kéket még úgy ahogy észrevettük amikor közeledett, de a nedves homok és a fenistil jó a csípésekre és van csípés utáni vape a boltban.
Kajálni a Christos tavernájába jártunk nagyon finom volt minden , kedvesek voltak ott is beszéltek magyarul és sose vágtak át.
Még a borravalót sem fogadták el!
Most egyenlõre ennyi jut eszembe... icon_smile.gif

# 1084
Reni13
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78302 Üzenet linkje2008-08-23 17:10:18 

Busaianikó!
Ti most akkor hová tartotok Makrigialos v. Stavros?
Reni icon_question.gif

# 1085
Reni13
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78303 Üzenet linkje2008-08-23 17:14:16 

Busaianikó ha Stavrosba tartotok a víz ott sem lesz túl szép , de ha 5 percnyit autóztok Olimpiádába akkor ott megtaláljátok amit kerestek (2007-ben ez volt 2. heti célpontunk istenien éreztük magunkat, volt nyüzsi, kis autózással kristálytiszta víz kedves emberek minden..)
Reni

# 1086
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78335 Üzenet linkje2008-08-23 20:43:44  Válasz a #78303. hsz-ra Előzmény #78303

Köszi Reni, hogy folytattad a beszámolót. Sajnos ez mindig így van, hogy két ember is már másképp éli meg ugyanazt a szituációt, több ember pedig még többféleképpen.
Sajnálom, hogy kicsit rossz tapasztalataid voltak a diasos "személyzettel", de azért szerencse, hogy szereztél jókat is.
Mi már kétszer nyaraltunk Makrygialoson és elõször nekünk nagyon jó volt minden, az idegenvezetõ is, mindkettõ, mert akkor ketten is voltak, nagyon kedvesek, segítõkészek voltak és akkor még a fakultatívok is sokkal barátibb áron voltak, akkor elég sokon részt is vettünk, mert akkor busszal voltunk.
Másodszor már autóval mentünk, ezért fakultatívot nem vettünk igénybe, így azokról nem tudok mit mondani, és emiatt nem is igényeltünk nagy törõdést, úgyhogy most harmadszor kíváncsi vagyok majd a hozzáállásra.
Nagyon most sem akarunk fakultatívokra menni, mert ahová szervezik azokat, ott már voltunk. Skiathost megnézném szivesen még egyszer, de még nem döntöttük el. Nagyon kevés az az idõ a szigeten, és majd egyszer szeretnénk jobban bejárni!

Egyedül a Skopelos szigettúra érdekelne most legjobban engem (biztos a Mamma Mia c. film miatt), dehát az rettentõ drága, úgyhogy nem valószínû,hogy összejön. (145 euró/fõ)

Grill party volt a Diasban, vagy megint elmaradt? Azon szivesen résztvennénk megint, mert nagyon élveztük!
Egy kalózhajós kirándulást tervezünk, hogy Paralián befizetünk, ha összejön, ezt Makriból.
Elsõ héten Stavrosban leszünk, a másodikon megyünk át Makryba.
Stavrosból tervezzük, hogy második nap elmegyünk a Magic Parkba, mert be kell vinnünk a fiamat és haverját egy koncertre, és amíg õk buliznak, addig mi elmennénk a Magic Parkba szórakozni, csak még nem tudjuk hol van pontosan.
Köszi az infót Stavrosról, már olvastam róla sok mindent, állítólag valami Platánosnál is szép a strand, meg az Olympiadáról is hallottam, szóval nem fogunk unatkozni, az biztos.
A Stavros topicban már írtam róla, hogy onnan majd miket szeretnénk megnézni. Szeretnénk bejárni az egész környékét, a Chalkidikit, Kavalát, Thassost, Dramát, Xanthyt, Philippit stb. A párom már most kétségbe van esve, hogy megint nem fog pihenni.

Azért nem csalódtál Makrygialosban, vagy elég volt ez az egy hét?! Én magát a falut nagyon szeretem, azért megyünk vissza harmadszor is. icon_lol.gif

# 1087
Reni13
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78348 Üzenet linkje2008-08-23 22:19:30 

Szia Busaianikó!
A falut mint "fõhadiszállást" esetleg eltudom képzelni az ott élõk kedvessége, érintetlen halászfalu jellege és a nyugi miatt. Habár ez idáig 2* ugyanoda sose mentünk vissza mert olyan rövid az élet... pláne az az egy-két hét. icon_lol.gif
Az viszont biztos hogy kocsival megyünk legközelebb vagy roppantul körüljárjuk a témát autó v. motor bérlés ügyben ne kinnt koppanjunk.
Jó éjt!
Reni

# 1088
Reni13
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78349 Üzenet linkje2008-08-23 22:20:46 

Ja!Grill party nem volt!!
# 1089
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78360 Üzenet linkje2008-08-24 08:02:10  Válasz a #78301. hsz-ra Előzmény #78301

Hát igen, ettõl félünk mi is, ha majd az unokák is jönnek. icon_sad.gif

Christos - bizony jó volt, pláne, hogy láttuk, ahogy az egész család szerves része a vendéglátásnak. icon_smile.gif

A vízrõl ismét: Akkor úgy is mondhattam volna, hogy 1,5 hétig nem volt olyan állapotban, hogy belementünk volna (erõs volt a hullámzás és a felkevert homok miatt nem lehetett látni, hogy mi van benne). Akkor mentünk OB széléig, ahol nincs élõlény a vízben. És a medúza hálót is csak akkor kezdték bezárni (lehet benne valami amit DIAS mond, jó lenne, ha mindenki írná ezeket)

Én is csak utólag találtam meg a neten, hogy a július a legszelesebb hónap. Sajnos így is volt, július közepéig elég erõs szél volt.

Reni, mi is ezért döntöttünk az autó mellett!

# 1090
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78440 Üzenet linkje2008-08-24 15:13:36 

Ez a Christos taverna merre is van? Szégyellem magam, mert már írtak róla, de elfelejtettem. Mi is megkeresnénk mindenképpen. Azt hiszem ott magyar lány is dolgozik!? Jól emlékszem?
Ratio! A Dias büféjében már nincs ott a magyar lány? Valaki, még nyár elején írta, hogy ott dolgozik a barátnõje és Õ meg megy vissza a Christosba dolgozni. Vagy már keverem egy másik topiccal?

Reni, én is így vagyok mindig mikor az utazást tervezem, hogy mindig új helyre is vágynék, mert tényleg olyan rövid az az egy-két hét, hogy muszáj lenne újat látni, de én mindig vágyom látni a már ismertet is. És ez nagy baj, mert ugyanoda tényleg hülyeség túl sokszor visszamenni, esetleg ha a környékén még van felfedeznivaló.
Sajnálom, hogy grill party nem volt, ezek szerint már "leszoktak" róla. Biztos az is már túl drága lett, és nem volt elég jelentkezõ!? Pedig az jó kis buli volt!

Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi van ott, mert sok minden megváltozott úgy látom, és sajnos nem elõnyös módon.

# 1091
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78470 Üzenet linkje2008-08-24 16:34:07 

Szia Anikó!

Repülnek a napok mindjárt indulsz, ezt a nyarat nagyon gyorsan fújja el a szél és az esõ! Kérdéseidre pár válasz: qvadot 20-eu egy napra tudsz bérelni,a piac mellett,full biztositással. A Christos taverna,ha jössz le a Diasból jobbra kb a negyedik, nézd meg a fényképalbumomat,Jorgos segitõkész jó fej,lefényképeztem. Junius közepén talán ha kettõ meduzát láttam,nem fújt a szél, és a tenger csak 15-után lett tele hinárral meg egyéb tengeri hordalékkal. Mint Jorgostól megtudtuk akkor van a legnagyobb kagylószüret tengeri dologidõ. Nézem az utakat,kedden már tudom hogy megyek,vagy nem?! Az uticélom: Thassos.

# 1092
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78471 Üzenet linkje2008-08-24 16:41:38 

Szia Anikó!

Repülnek a napok mindjárt indulsz, ezt a nyarat nagyon gyorsan fújja el a szél és az esõ! Kérdéseidre pár válasz: qvadot 20-eu egy napra tudsz bérelni,a piac mellett,full biztositással. A Christos taverna,ha jössz le a Diasból jobbra kb a negyedik, nézd meg a fényképalbumomat,Jorgos segitõkész jó fej,lefényképeztem. Junius közepén talán ha kettõ meduzát láttam,nem fújt a szél, és a tenger csak 15-után lett tele hinárral meg egyéb tengeri hordalékkal. Mint Jorgostól megtudtuk akkor van a legnagyobb kagylószüret tengeri dologidõ. Nézem az utakat,kedden már tudom hogy megyek,vagy nem?! Az uticélom: Thassos.

# 1093
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78472 Üzenet linkje2008-08-24 17:04:15 

Szia Anikó!

# 1094
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78473 Üzenet linkje2008-08-24 17:05:16 

Szia Anikó!

# 1095
Jan-es
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
56 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78475 Üzenet linkje2008-08-24 17:43:32  Válasz a #78473. hsz-ra Előzmény #78473

Kedves mindenki!

Elnézést az elõbbi hozzászóló nevében de a gép hiba miatt(Internet hiba miatt) került a sok ismétlés a fórumra.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 72 73 74 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu