Platamonas
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 211
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78909 Üzenet linkje2008-08-27 12:57:03 

Platamonas a várból

# 212
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78988 Üzenet linkje2008-08-27 19:17:07  Válasz a #78893. hsz-ra Előzmény #78893

Kedves Ferrári!

Köszönöm az érdeklõdést, jól esik icon_biggrin.gif .
Szerencsésen megérkeztünk és elnézést kérek, hogy eddig nem jelentkeztem, de sajnos már dolgoznom kell, apukám nagyon beteg, ellátásra szorul, ill. én is visszaestem a betegségbe (hiába, ez még sem a gyógyító sós tenger, mint ahogy Andi mondta icon_biggrin.gif ) jövõ héten pedig egész héten iskolában leszek, arra is fel kell készülnöm, így nagyon kevés idõm jut itt lenni.

Most csak dióhéjban. Nagyon jól éreztük magunkat icon_biggrin.gif. Szinte mindent sikerült megnéznünk, amit beterveztünk. Fogok írni beszámolót, de elég lassan haladok vele icon_redface.gif Pont olyanra sikerült, amilyennek szerettem volna! Sok szép élménnyel lettünk gazdagabbak icon_biggrin.gif icon_lol.gif Minden nagyon szuper volt icon_biggrin.gif icon_wink.gif

# 213
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79079 Üzenet linkje2008-08-28 18:47:27 

Azt hiszem a beszámoló helyett inkább itt írok pár gondolatot.

Platamonas-i 1 hetünk nagyon jól sikerült.
A szállás megtalálása kalandos volt, mivel nem igazán voltak utcanevek kitéve. Jó felé keresgéltünk, de hiába volt térképünk, azon sem volt minden utcanév feltüntetve és Platamonasban sem voltak kint a táblák mindenütt. Jól gondoltad H.apci, nem olyan egyszerû, mint elsõre látszik icon_biggrin.gif.
A szállásunk Goudouma apartmanban volt, nagyon szép, és a háziak igazi görög vendégszeretetét kiélvezhettük az egész hét folyamán. Ilyen szállásadóink még sosem voltak, nagyon kedvesek és szeretetre méltóak, igazán azt éreztették, hogy mi vagyunk a legfontosabbak akkor és ott icon_biggrin.gif . Már-már mi voltunk zavarba a sok ajándék frappétól, üdítõtõl és gyümölcstõl, amivel elhalmoztak bennünket.
Engem teljesen elvarázsolt este a lezárt Agóra, amit ilyenkor sétáló utcává alakítanak. A templommal szemben elsõ nap este ettünk egy felejthetõ gyrost, onnantól kezdve minden nap átmentünk Nei Poriba vacsorázni, ill. egyszer Paleosz Panteleimonban vacsoráztunk (H.apci! amit ajánlottál, a nagy diófa alatt) isteni finom volt, az ajándék süti is.
A part annyira nem ragadott magával, elmentünk a homokos részre, Kalamaki strandra. 1,5-2 m-es hullámok voltak, úgy kivágtak a partra, hogy csak úgy nyekkentem. Onnantól kezdve mindennap átjártunk Nei Poriba, ahol kellemes homokos és lassan mélyülõ a strand.
Megmásztuk az Olympost, igaz én nem sokáig jutottam, egy idõ után visszafordultam, de a párom majdnem a csúcsig ment, innen is minden elismerésem neki icon_eek.gif icon_biggrin.gif icon_lol.gif
Megnéztük Zeusz kádját az Enipeas kanyonban. Nagyon szép és könnyû séta, megérte. Litohoró is gyönyörû.
Átmentünk Skiathoszra Kosztasz kapitány Elizabet III. hajójával. Nagy élmény volt, Skiatosz gyönyörû. Szerencsénkre sikerült lencsevégre kapnunk egy éppen leszálló repülõt, ami pár méterrel a fejünk felett zúgott el icon_lol.gif
Egy régi-régi álmom is valóra vált, amit már 18 éve dédelgettem magamban, kipróbáltam a motorcsónakos ejtõernyõzést icon_biggrin.gif icon_lol.gif icon_wink.gif
fantasztikus érzés volt!
12 év után ismét megnéztük a platamonasi várat, most is gyönyörû a kilátás. Sajnos a toronyba még mindig nem lehet felmenni, remélem a következõ 12 évben ezt is megnyitják és lesz alkalmunk még oda is felmászni icon_biggrin.gif
Platamonason nagyon kedvesek az emberek, csak jó tapasztalatunk volt az egy hét alatt. Igazán jól éreztük magunkat, szállásadóink Jorgosz és felesége Vájá, ehhez nagyban hozzájárultak határtalan kedvességükkel, vendégszeretetükkel.
Egyszóval ismét felejthetetlen nyaralásunk volt.
Mindenkinek legalább ilyet kívánok vagy még ennél is jobbat icon_exclaim.gif icon_biggrin.gif icon_lol.gif

# 214
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79081 Üzenet linkje2008-08-28 18:56:27  Válasz a #79079. hsz-ra Előzmény #79079

Örülök! icon_wink.gif icon_razz.gif
# 215
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79084 Üzenet linkje2008-08-28 19:02:12  Válasz a #79081. hsz-ra Előzmény #79081

Kedves H.apci!
Nagyon jó utat nektek és érezzétek magatokat nagyon jól, gazdagodjatok sok-sok élménnyel icon_exclaim.gif icon_biggrin.gif Vigyázzatok magatokra, de ezt nem is kell mondanom, hisz már nem vagytok gyerekek icon_redface.gif icon_biggrin.gif icon_wink.gif
Várom a tapasztalatodat, hátha jövõre nekünk is összejön egy Pelloponészoszi körút icon_biggrin.gif

# 216
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79085 Üzenet linkje2008-08-28 19:07:53  Válasz a #79079. hsz-ra Előzmény #79079

Mi is vacsoráztunk egyszer a templommal szemközt lévõ Giorgos tavernában, a kajára elég sokat kellett várni, a számlára pedig mégtöbbet, sõt a végén oda kellett mennem a pulthoz, hogy adják már ide a számlát...

Platamonas strandján mi nem fürödtünk, mert annyian voltak ott, mint a heringek, átmentünk Nei Poriba, ott meg háromszor annyian voltak, nem is próbálkoztunk strandolni (ez már majdnem Parália...).
Inkább elautóztunk minden nap 45 km-t egy szuper, kristálytiszta, hosszú, kavicsos partszakaszra, és ott bícseltünk. Oda csak a környékbeli helyiek jártak (néhányan ott piknikeltek pár napig, sátorral, grillsütõkkel...), tömegnek nyoma sem volt, nagyon kellemes hely.

# 217
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79087 Üzenet linkje2008-08-28 19:12:40  Válasz a #79084. hsz-ra Előzmény #79084

Köszönöm! icon_razz.gif
# 218
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79095 Üzenet linkje2008-08-28 19:39:20  Válasz a #79085. hsz-ra Előzmény #79085

Kedves Jox!

Ez lefelé, délnek van? Mi a neve, vagy mihez van közel? Gyorsan mélyül a víz?

# 219
FINÁNC
Aktív fórumos
Aktív fórumos
100 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79099 Üzenet linkje2008-08-28 19:58:06 

Kedves Sziro !
Szerintem Jox-ék is azon a tájékon járhattak, ahol mi is voltunk tavaly. Omilio-Stomio (Alexandrini)-Kokino Nero. A fõszezoni Nei Porit mi is derékba kaptuk, annak minden negatív vonzatával együtt. Ha valaki autóval megy, azoknak mindenképpen ajánlom, hogy keressék fel ezeket a helyeket, megéri.
Üdv. Laci

# 220
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79106 Üzenet linkje2008-08-28 20:50:56 

Szia Finánc!

Hol voltál eddig? Olyan rég nem láttalak. Off

# 221
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79112 Üzenet linkje2008-08-28 21:11:09 

Hehe, nekem is feltûnt, hogy Finánc eltûnt! icon_smile.gif icon_smile.gif És most elõkerült icon_smile.gif

Sziró, ahogy írod, nagyon szép, élményekben gazdag nyaralásodtok volt, szinte sugárzik a soraidból, hogy mennyire jól érezted magad.

Jox, engemis érdekel, melyik part az, ahova jártatok?
Én egyszer tervezetk egy közép-görögországi körutazást, arra gondoltam, hogy 1-2 éjszakát maradnánk itt valahol, én eddig Platamonast gondoltam, de lehet, hogy valami más hely kellene? Most még mindegy, mert ez úgyis csak pár év múlva lesz, de azért gyûjtöm az infókat.

# 222
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79127 Üzenet linkje2008-08-28 21:54:05  Re:

sziro írta:
Kedves Jox!

Ez lefelé, délnek van? Mi a neve, vagy mihez van közel? Gyorsan mélyül a víz?

Ahogy Finánc is írta, Kokkino Nero környékén van az a partszakasz, egész pontosan Koutsoupia település mellett.

Majd valamikor válogatok képeket, aztán teszek fel a Fotóalbumba.

Addig is itt egy neten talált fotó a partszakaszról.

Lassan méylül a víz, és kristálytiszta.

# 223
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79132 Üzenet linkje2008-08-28 22:02:01 

vojandi írta:
Én egyszer tervezetk egy közép-görögországi körutazást, arra gondoltam, hogy 1-2 éjszakát maradnánk itt valahol, én eddig Platamonast gondoltam, de lehet, hogy valami más hely kellene?

Platamonas jó választás néhány napra, és központi helyen van rengeteg látnivaló kiindulópontjának.

# 224
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79142 Üzenet linkje2008-08-28 22:15:54 

vojandi írta:
Sziró, ahogy írod, nagyon szép, élményekben gazdag nyaralásodtok volt, szinte sugárzik a soraidból, hogy mennyire jól érezted magad.

Igen, Andi, nagyon jól éreztük magunkat, de ez úgy gondolom a hozzáállásunkon is múlott. Mint ahogy másoknál nálunk is voltak apró gondok, de nem foglalkoztunk velük, nem hagytuk, hogy elrontsa a kedvünket és megkerestük azt, ami kárpótolt érte. Ahogy Te is írtad, naponta csak 1 óra bosszúság, de a többi 23 óra kellemes és szép. Mi ezt az 1 órát is megpróbáltuk leredukálni, így sikerült napi 10 perccel megúszni és nyertünk a 23 órához még 50 percet icon_biggrin.gif

# 225
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79143 Üzenet linkje2008-08-28 22:17:12 

Kedves Finánc és Jox, köszönöm a választ. Nagyon szép hely egyszer útba ejtjük icon_biggrin.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 14 15 16 ... 57 58 59   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu