Köszönöm az érdeklõdést, jól esik .
Szerencsésen megérkeztünk és elnézést kérek, hogy eddig nem jelentkeztem, de sajnos már dolgoznom kell, apukám nagyon beteg, ellátásra szorul, ill. én is visszaestem a betegségbe (hiába, ez még sem a gyógyító sós tenger, mint ahogy Andi mondta ) jövõ héten pedig egész héten iskolában leszek, arra is fel kell készülnöm, így nagyon kevés idõm jut itt lenni.
Most csak dióhéjban. Nagyon jól éreztük magunkat . Szinte mindent sikerült megnéznünk, amit beterveztünk. Fogok írni beszámolót, de elég lassan haladok vele Pont olyanra sikerült, amilyennek szerettem volna! Sok szép élménnyel lettünk gazdagabbak Minden nagyon szuper volt
Azt hiszem a beszámoló helyett inkább itt írok pár gondolatot.
Platamonas-i 1 hetünk nagyon jól sikerült.
A szállás megtalálása kalandos volt, mivel nem igazán voltak utcanevek kitéve. Jó felé keresgéltünk, de hiába volt térképünk, azon sem volt minden utcanév feltüntetve és Platamonasban sem voltak kint a táblák mindenütt. Jól gondoltad H.apci, nem olyan egyszerû, mint elsõre látszik .
A szállásunk Goudouma apartmanban volt, nagyon szép, és a háziak igazi görög vendégszeretetét kiélvezhettük az egész hét folyamán. Ilyen szállásadóink még sosem voltak, nagyon kedvesek és szeretetre méltóak, igazán azt éreztették, hogy mi vagyunk a legfontosabbak akkor és ott . Már-már mi voltunk zavarba a sok ajándék frappétól, üdítõtõl és gyümölcstõl, amivel elhalmoztak bennünket.
Engem teljesen elvarázsolt este a lezárt Agóra, amit ilyenkor sétáló utcává alakítanak. A templommal szemben elsõ nap este ettünk egy felejthetõ gyrost, onnantól kezdve minden nap átmentünk Nei Poriba vacsorázni, ill. egyszer Paleosz Panteleimonban vacsoráztunk (H.apci! amit ajánlottál, a nagy diófa alatt) isteni finom volt, az ajándék süti is.
A part annyira nem ragadott magával, elmentünk a homokos részre, Kalamaki strandra. 1,5-2 m-es hullámok voltak, úgy kivágtak a partra, hogy csak úgy nyekkentem. Onnantól kezdve mindennap átjártunk Nei Poriba, ahol kellemes homokos és lassan mélyülõ a strand.
Megmásztuk az Olympost, igaz én nem sokáig jutottam, egy idõ után visszafordultam, de a párom majdnem a csúcsig ment, innen is minden elismerésem neki
Megnéztük Zeusz kádját az Enipeas kanyonban. Nagyon szép és könnyû séta, megérte. Litohoró is gyönyörû.
Átmentünk Skiathoszra Kosztasz kapitány Elizabet III. hajójával. Nagy élmény volt, Skiatosz gyönyörû. Szerencsénkre sikerült lencsevégre kapnunk egy éppen leszálló repülõt, ami pár méterrel a fejünk felett zúgott el
Egy régi-régi álmom is valóra vált, amit már 18 éve dédelgettem magamban, kipróbáltam a motorcsónakos ejtõernyõzést
fantasztikus érzés volt!
12 év után ismét megnéztük a platamonasi várat, most is gyönyörû a kilátás. Sajnos a toronyba még mindig nem lehet felmenni, remélem a következõ 12 évben ezt is megnyitják és lesz alkalmunk még oda is felmászni
Platamonason nagyon kedvesek az emberek, csak jó tapasztalatunk volt az egy hét alatt. Igazán jól éreztük magunkat, szállásadóink Jorgosz és felesége Vájá, ehhez nagyban hozzájárultak határtalan kedvességükkel, vendégszeretetükkel.
Egyszóval ismét felejthetetlen nyaralásunk volt.
Mindenkinek legalább ilyet kívánok vagy még ennél is jobbat
Kedves H.apci!
Nagyon jó utat nektek és érezzétek magatokat nagyon jól, gazdagodjatok sok-sok élménnyel Vigyázzatok magatokra, de ezt nem is kell mondanom, hisz már nem vagytok gyerekek
Várom a tapasztalatodat, hátha jövõre nekünk is összejön egy Pelloponészoszi körút
Mi is vacsoráztunk egyszer a templommal szemközt lévõ Giorgos tavernában, a kajára elég sokat kellett várni, a számlára pedig mégtöbbet, sõt a végén oda kellett mennem a pulthoz, hogy adják már ide a számlát...
Platamonas strandján mi nem fürödtünk, mert annyian voltak ott, mint a heringek, átmentünk Nei Poriba, ott meg háromszor annyian voltak, nem is próbálkoztunk strandolni (ez már majdnem Parália...).
Inkább elautóztunk minden nap 45 km-t egy szuper, kristálytiszta, hosszú, kavicsos partszakaszra, és ott bícseltünk. Oda csak a környékbeli helyiek jártak (néhányan ott piknikeltek pár napig, sátorral, grillsütõkkel...), tömegnek nyoma sem volt, nagyon kellemes hely.
Kedves Sziro !
Szerintem Jox-ék is azon a tájékon járhattak, ahol mi is voltunk tavaly. Omilio-Stomio (Alexandrini)-Kokino Nero. A fõszezoni Nei Porit mi is derékba kaptuk, annak minden negatív vonzatával együtt. Ha valaki autóval megy, azoknak mindenképpen ajánlom, hogy keressék fel ezeket a helyeket, megéri.
Üdv. Laci
Hehe, nekem is feltûnt, hogy Finánc eltûnt! És most elõkerült
Sziró, ahogy írod, nagyon szép, élményekben gazdag nyaralásodtok volt, szinte sugárzik a soraidból, hogy mennyire jól érezted magad.
Jox, engemis érdekel, melyik part az, ahova jártatok?
Én egyszer tervezetk egy közép-görögországi körutazást, arra gondoltam, hogy 1-2 éjszakát maradnánk itt valahol, én eddig Platamonast gondoltam, de lehet, hogy valami más hely kellene? Most még mindegy, mert ez úgyis csak pár év múlva lesz, de azért gyûjtöm az infókat.
Én egyszer tervezetk egy közép-görögországi körutazást, arra gondoltam, hogy 1-2 éjszakát maradnánk itt valahol, én eddig Platamonast gondoltam, de lehet, hogy valami más hely kellene?
Platamonas jó választás néhány napra, és központi helyen van rengeteg látnivaló kiindulópontjának.
Sziró, ahogy írod, nagyon szép, élményekben gazdag nyaralásodtok volt, szinte sugárzik a soraidból, hogy mennyire jól érezted magad.
Igen, Andi, nagyon jól éreztük magunkat, de ez úgy gondolom a hozzáállásunkon is múlott. Mint ahogy másoknál nálunk is voltak apró gondok, de nem foglalkoztunk velük, nem hagytuk, hogy elrontsa a kedvünket és megkerestük azt, ami kárpótolt érte. Ahogy Te is írtad, naponta csak 1 óra bosszúság, de a többi 23 óra kellemes és szép. Mi ezt az 1 órát is megpróbáltuk leredukálni, így sikerült napi 10 perccel megúszni és nyertünk a 23 órához még 50 percet