Egyéb utazásaink
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 1066
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78604 Üzenet linkje2008-08-25 17:54:32  Válasz a #78601. hsz-ra

Kusadasiról, Cesmérõl, stb még soha nem hallottál? icon_lol.gif
Van arrafelé jó pár hely ami "kényes" követelményidnek is megfelelne... Ha pedig egy kicsit kurkászol a neten találsz is. Én pl háromszor is kocsival jártam be az ország jó részét és csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a kedvességükrõl, vendégszeretetükrõl. Isztambulból nem szabad kiindulni (bár az sem rossz, ha észnél vagy icon_wink.gif ), az az orosz, moldáv, stb "üzletemberek" bevásárlóhelye, de maga az ország egész más, ha pedig egyénileg szervezed meg sztem sokkal jobban jársz!

# 1067
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78607 Üzenet linkje2008-08-25 18:19:35  Válasz a #78604. hsz-ra Előzmény #78604

icon_rolleyes.gif Sajnos,kedves Kakadu,még nem mélyedtem bele ennek a szép országnak se a történelmébe,se a kultúrájába,sem pedig a helységeibe...SAJNA!Egyáltalán,mint UTAZÁS,na,az nem volt a része az életemnek egészen tavaly óta,mikoris buszos utazásunk során beleszerelmesedtünk Göröghonba,azóta kutakodok mindenhol a neten e gyönyörû ország miatt.Valóban vannak ,,kényes"pontjaim,amikbõl,ha lehet,nem engedek,hisz oly rövid az élet,szeretnék minél többször eljutni ilyen szép helyekre,emlékezni minden mozzanatra,minden pillanatra.Remélem,anyagilag sem kerülünk a padlóra,egészség is rendben lesz,s akkor már biztosabb a ,,beteljesedés".Kösz a tanácsokat!Kutakodok... icon_lol.gif
# 1068
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78739 Üzenet linkje2008-08-26 14:59:03 

h.apci írta:
Úgy tûnik, nekem az agyamra ment a várakozás; mert hogy hol van még az indulás napja!? icon_rolleyes.gif
Mit is lehet addig csinálni, mint tervezgetni a következõ, vagy akárhanyadik utat. Csakhogy átestem a ló túloldalára! icon_eek.gif
Vázlat-szinten kész - kicsit perverz - háromhetes programom van jövõ augusztusra: ...Kassa-Rzeszów-Lublin-Kaunas-Vilnius-Riga-Tallin-Helsinki-10 nap egy tóparti Lomamökit-ben kirándulásokkal-Turku-Stockholm-Koppehága- Rostock-Pößneck (meg persze még néhány apróság, ami útbaesik jövet-menet)...
Elkezdtem információkat csipegetni, s közben kõkemény alkuba bonyolódtam egy Lomamökit-re, ami már-már álmaim vágya lett... icon_redface.gif Jó lesz, ha minél elõbb számitógép nélkül maradok, mert ebbõl még baj is lehet! icon_eek.gif icon_rolleyes.gif icon_wink.gif icon_lol.gif icon_redface.gif Drukkoljatok nekem! icon_wink.gif icon_lol.gif breakage       .gif

Nem mondtam egészen igazat, mert nem egy, hanem két "Lomamökit"-re (vízparti kis nyaraló/telelõ faház szaunával, meg ami kell) keveredtem alkuba, s hát az egyik összejött! icon_eek.gif Nem az, aminek a képeit feltettem, ha nem a másik, látszatra kicsit szerényebb, de összességében mégis jobb, fõleg, hogy mint bázis szuper helyen van, a Helsinki-Tampere-Lahti háromszög közepén. Sikerült 10 napra 40 Euró/nap összegért megkapni a házat augusztus elejére, ami kész csoda (egy százast sikerült lealkudni; most már szégyenlem, de azért nem nagyon... icon_wink.gif icon_redface.gif ). Hát így jártam... A kocka el van vetve; jövõ augusztusban irány Finnország - meg ami útba esik jövet-menet! icon_wink.gif icon_biggrin.gif

Nehogy félreértés essék; szeptemberben irány Thassos, s hogy augusztusig mi lesz...? Úgy még soha nem volt, hogy valahogy ne lett volna! icon_confused.gificon_wink.gif icon_lol.gif

# 1069
Popeye77
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
511 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78748 Üzenet linkje2008-08-26 16:21:42 

h.apci: engem nem vesztek be a csapatba? icon_biggrin.gif megyek en is, bar siszezonban szivesebben mennek csapatni a havat a boardommal icon_biggrin.gif
# 1070
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78759 Üzenet linkje2008-08-26 16:52:17 

Popeye77 írta:
h.apci: engem nem vesztek be a csapatba?...

Milyen csapatba? icon_eek.gif Két rozoga öreg neked csapat? icon_rolleyes.gif icon_redface.gif

# 1071
Popeye77
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
511 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78766 Üzenet linkje2008-08-26 16:58:30 

A csapat sosem a kortol fugg hanem az osszetartastol icon_biggrin.gif
# 1072
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78773 Üzenet linkje2008-08-26 17:26:04 

Popeye77 írta:
A csapat sosem a kortol fugg hanem az osszetartastol icon_biggrin.gif

Hát mi összetartunk, ha azt annak lehet nevezni, hogy erõsen kapaszkodunk egymásba, nehogy összeessünk. icon_wink.gif icon_lol.gif icon_redface.gif

# 1073
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78833 Üzenet linkje2008-08-26 22:45:29 

H.apci!
Nekem ez a házikó is tetszik,pihenésre,kikapcsolódásra kiváló,jó lesz ott Nektek,örülök hogy minden ok.

# 1074
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78849 Üzenet linkje2008-08-26 23:46:26  Válasz a #78833. hsz-ra Előzmény #78833

Ez csak egy Barba-trükk (Te még talán tudod, mi az). icon_rolleyes.gif Majdnem dobtam egy hátast, amikor megtudtam, hogy mibe kerül a szállás Finnországban. Na jó, a világ végén reggeli nélkül egy egyszerû szobát lehet kapni elfogadható áron, de abban mi az élvezet. icon_confused.gif Ez a ház súlyponti helyen van (nekem); innen egynapos csillagtúrákkal elérthetõ, amit meg akarok nézni, s közben azért pihengetek, szaunázok, horgászgatok, no de pláne grillezgetek, bográcsolok. icon_razz.gif S ha esik az esõ, hát legfeljebb jobban eszik a hal (is)! icon_wink.gif icon_lol.gif
# 1075
Mamin
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78873 Üzenet linkje2008-08-27 10:43:54 

Sziasztok!

Meredek tervet fontolgatok, gondoltam megosztom veletek, hátha valakinek akad valamilyen jó tanácsa hozzá. Ugyan erõsen "hazajáró lélek" vagyok, ami Görögországot illeti, mégis jövõre szeretnénk eljutni Spanyolországba . (Is, ha sikerül:)) Június közepében gondolkodom, fapadost foglalnék Barcelonába. Ott töltenénk kb. 5-6 napot, autót bérelve megnéznénk a környéket, (elhagyottabb tengerpartot is, ha van ilyen arrafelé), majd továbbautóznánk délre, kb. Seville-ig. Úgy olvastam, ez a város a Flamenco központja Spanyolországban. S a legfõbb vonzerõ ebben az utazásban számunkra éppen ez a zene...:) Kalandoznánk ott a környéken, a tengerfelé is újra, majd vissza Barcelonába, leadnánk a bérelt kocsit, s hazajönnénk a fapadossal. Kb. 14-16 napban gondolkodtam, hogy láthassunk is, ne kelljen rohanni és azért ki is bírjuk fizetni. Szállást nem foglalnék elõre, talán csak Barcelonában, délebbre csak ott a helyszínen.
Még minden eléggé kialakulatlan, csak nagyjából tudom a látnivalókat, költségeket is, olvasgatok a neten errõl, amikor tehetem. Nagyon szeretnénk a Flamenco-kocsmákon keresztül megmerítkezni kicsit a spanyol kultúrában s bebarangolni Spanyolország legalább egy részét. Kihagyva a tömegturistás helyeket, ha lehet.
Van valaki, aki járt már errefelé? Milyen tapasztalatokat, benyomásokat gyûjtött? Vajon mennyire beszélnek angolul a délebbi részeken? Sikerülhet ebben az idõszakban csak a helyszínen foglalni szállást? Az autóbérlést jobb itthonról intézni?
Köszi, hogy elolvastátok, bocs a hosszúságért.
Mamin
p.s.: (Ettõl eltekintve az augusztusi last minute Görögország legalább ilyen dédelgetett terv.)

# 1076
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79571 Üzenet linkje2008-09-01 21:53:52 

Kedves Mamin!
Ugyan érdemben nem tudok választ a kérdéseidre, de tisztelem az elhatározásodat. Ha társad is van az ilyen - elindulunk, majd csak lesz valahogy - típusú kirándulásokban, az jó!! Az én párom szeret biztosra menni, elõre foglalt szállás meg minden. Viszont az, hogy nem feltétlenül a "minden túrista által ajánlott" helyekre vágysz, remek! Megpróbálom a lányomon keresztül a tudakolózást, Õ most készül októberben egy hétre Spanyolországba. Bécs-Madrid-Bécs repülõ, közte két nap Dél - Jumilla városka vonattal - vissza Madrid - vonat - Zaragoza három nap - Madrid. Elõre csak a repjegy lesz meg - illetve menetrend a vonatokhoz meg szállás ismerõsöknél. Szóval a déli környéken élõ ismerõseit meg tudja kérdezni arról, amire kíváncsi vagy.

# 1077
Mamin
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79611 Üzenet linkje2008-09-02 09:26:36  Válasz a #79571. hsz-ra Előzmény #79571

Szia Judit!
Nagyon kedves tõled, hogy próbálsz segíteni. Nos igen, szerencse, hogy ennyire "egy húron pendülünk" a férjemmel sok szempontból. Sõt, õ még arra is képes lenne, hogy egy sporttáskával és egy sátorral induljon el, akár elõzetes információk nélkül... Persze azért nincs ellenére, hogy én körülnézek, különösen, ami a látnivalók felderítését illeti. Ezzel együtt nem biztos, hogy sikerül az utazás, de reménykedünk. Számomra tökéletes idõtöltés a tervezgetés, s ez az út van annyira sokrétû, hogy szerencsére sokáig tart majd :) Számos jó linket találtam a témához, aminek nagyon örülök (közlekedés Spanyolországon belül, mindenféle menetrendek, a jegyek ára és rendszere, hostelek címei, temérdek látnivaló ötlet, stb.), ezeket szívesen megosztom veled, vagy mással, ha érdekes.
Köszönöm a segítségedet és nagyon szép élményeket kívánok a kislányodnak!

Üdv,
Mamin

# 1078
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79662 Üzenet linkje2008-09-02 15:22:06 

Kedves Mamin!
Pár évvel ezelõtt Barcelonától 70 Km-re Blanes városában nyaraltunk. Kivettünk egy autót hat napra és le akartunk menni Gibraltárig. Végül is csak Alicante-ig jutottunk, mert útközben annyi a látnivaló, Tarragona, Valencia stb. /Másért meg minek mentünk volna/, hogy annak megtekintése miatt eltellt volna az idõ és nem tudtuk volna idõben leadni a kocsit. A viszafelé utat a szárazföld belsejében Madrid és Zaragoza érintésével tettük meg. Így is fantasztikus élmény volt. De hogy teljesen le tudj menni délre úgy, hogy az útközben lévõ megnézni való helyeket is lásd legalább 16-18 nap kell. Óriási az az ország.
Javaslatom, hogy itthonról bérelj autót, mert a spanyol (bocs' katalán autókölcsönzõsök igen csak trükkösek) lehetõleg az ott is mûködõ Eurocart ajánlom. Nagyon kell vigyázni az utakon, mert életem legveszélyesebb helyzetét ott sikerült kivédenem, és ott lehetõleg kerüld az éjszakai vezetést, mert sok helyen keskeny az út és beláthatatlan helyeken is képesek elõzni a kamionok, ráadásul reflektorral járnak és elvakítanak. Nem normálisak és még a török kamionosoknál is agresszívabbak. A spanyol városokban nagyon rossz a közbiztonság iszonyú sok és rendkívül ügyes zsebtolvalyok vannak. Legalább tízszer akartak meglopni Spanyolországban Szívesen segítek, amiben tudok.
Üdv: Josza

# 1079
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79673 Üzenet linkje2008-09-02 16:29:28 

Szia Josza!
Nagyon kellemes emlékeket ébresztettél fel bennem. Mi 2000-ben voltunk Spanyolországban saját autóval, illetve suzukival, de csak Barcelónáig jutottunk. A szállásunk Figurasban volt, onnan csavarogtunk. De nem is ez a lényeg, hanem Blanes! Az ottani arborétum életem legszebbje, sosem fogom elfelejteni.
Üdv. szepeva

# 1080
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79699 Üzenet linkje2008-09-02 20:40:09 

szepeva írta:
Szia Josza!
Nagyon kellemes emlékeket ébresztettél fel bennem. Mi 2000-ben voltunk Spanyolországban saját autóval, illetve suzukival, de csak Barcelónáig jutottunk. A szállásunk Figurasban volt, onnan csavarogtunk. De nem is ez a lényeg, hanem Blanes! Az ottani arborétum életem legszebbje, sosem fogom elfelejteni.
Üdv. szepeva

Szia Szepeva!
Figuerasban két éve voltunk kirándulni. Megnéztük a Dali múzeumot és a játékkiállítást. Bájos kis katalán város. Többször voltunk azon a vidéken. Mi Blanes után még kétszer voltunk a Costa Braván mindkétszer Tossa De Mare-on. Onnan már csak csillagtúrákat csináltunk. Nagyon kedves és gyönyörû város még Girona, a hajdani katalán fõváros. Az valami bombasztikus. Blanesbe is mindig el szoktunk menni. Az arborétum gyönyörû, de csodás óvárosa is van és van egy ie. 800-ból származó ma is mûködõ kõkútja állítólag csodtévõ hatású vízzel.
Üdv: Josza

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 71 72 73 ... 94 95 96   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu