Urbia,
nagyon köszi, lementem a leírást, remélem, hasznunkra lesz még!
Mi a másik irányból, a fõváros felõl közelítettünk robogóval, és mivel sok programunk volt napközben, nagyon elment az idõ, lassan haladtunk, így nem mertük tovább keresni az utat.
Megnézem majd a térképet.
Még egyszer köszönöm!
Ja igen, néztem a képeidet, néhányhoz kommenteltem is. Nagyon tetszenek, jól és szépen elkapott pillanatok, nem azok a szokványos turistafotók!
Gratulálok!
segitsegre lenne szuksegem. nekifogtam ma a forumot vegigolvasni, de sajnos meg csak 36 oldalt sikerult, nekem meg par napon belul dontenem kell. szept. 24-en szeretnek indulni Korfura es nehez a dontes hova. Ketten edesanyammal mennenk (en 39 o 67) es valami csendes helyet keresunk. Eddigi ajanlataim: Akrotiri Beach - Paleokastritsa, Agios Gordis - Agios Gordisban, Apostolis - Peramaban. Szeretnenk minel tobbet latni, setalni, kirandulgatni. Ki tud jotanaccsal segiteni? Koszi
Geot köszi szépen! A kis falut amit kérdeztél pedig Sidari és Paleokastritsa közötti úton találtuk Doukades. Az sok nevezetes építmény lemaradt, de azokat mások szép albumában is meg lehet találni, nem akartam ismételni. Engem lenyûgöznek a kis hegyi falvak, egész életünk a rohanásról szól, és mindig elcsodálkozom azon a nyugodt jó értelemben vett lelassult világon. Lakones hasonlóképp.. 2x mentünk át rajta, ez egy keskeny fõutcás 6 perces lámpás falu, az egyik ház lépcsõjén ült egy kb 4 éves édes kis srác, fülig érõ szájjal minden autónak integetett, oda-vissza.
Stelutza!
Paleokastritsaról tudni kell, hogy az egyik legjobban látogatott helye a szigetnek, itt sok szépet lehet látni, pontosan ezért rengeteg a turista, legalábbis amikor mi voltunk. Peremát pedig azért nem ajánlanám, mert itt van Kerkyra híres repülõ felszállópályája. Ha mindenképp ide szeretnél menni, számítani kell az ezzel járó zajokra.
Urbia,
köszönöm!
Az ilyen bájos, szinte érintetlen hegyi falvaknak én is nagy rajongója vagyok. Az a csend, ami Lakones keskeny, lefelé vezetõ utcácskáiban fogadott nagyon megkapó volt. Nem beszélve a meseszép házakról, és a kilátásról...
Bobolya! Nikos nem olyan étterem, hogy sokan bejárnak, hanem ez úgy mûködött, hogy mi reggel mondjuk lementünk fürödni a medencébe, és megbeszéltük, hogy nincs kedvem fõzicskézni, és kértünk egy étlapot, választottunk és õ azt fõzte nekünk. De mondjuk akkor csak 1-2 család vacsorázott max. Tehát nem átjáróház, csak egy biztosított lehetõség.
Értem, hát ez tényleg jó.
Azt hiszem ezt a házat én is néztem, mikor keresgéltünk szálláshelyet. Ez azért lenne jó mert mi sem szeretjük a nagy nyüzsgést, és éjszaka szeretünk azért jókat aludni az egész napos fárasztó fürdõzés meg csavargás után
Itt a fórumon meg többször olvastam, és gondoltam is, hogy a fõutcánál lévõ házak elég zajosak lehetnek.
Megértem az izgatottságod, na ezért szoktunk mi elõbb elindulni a lefoglaltnál, mert már elõtte pár nappal nem bírunk magunkkal. Idén is szombattól volt szállásunk, úgy volt hogy elõtte szerdán elmegyünk, kedden a férjem telefonált, hogy igyekezzek haza munkából mert már bepakoltak, csak a kaja készítés vár rám , hazamentem, kb. 4 óra elteltével elindultunk
De, ahogy a párom mondja: "már mossák a frappés poharunkat a Listonon" , fogcsikorgatva is kibírjuk ezt az egy éjszakát, holnap reggel pakolás, aztán délután gooooooooooooo
Le irok mindent az utazást a nyaralást söt a grand tursról is megvan a véleményem kére egy kis idõt irok beszámolot szép hosszu lesz de addig is tudok válaszolni ha kérdeztek