Pipát és uszonyt is tudtok ott venni, mert hogy azért uszonnyal érdemes beljebb merészkedni. Szúnyogriasztót ott is kapsz, de itthonról is vihetsz. Legjobb az elektromos. Nekünk nem volt sok gondunk velük. Ha robogót béreltek akkor nincs akadálya felfedezni eldugott öblöket. Moraitikával majdnem átellenben van Marathias beach. Homokos hosszú partja van nem igazán szoktak sokan lenni és lehet jó messzire elbóklászni. Szinte Magyarok nincsenek is azon a parton. A nyugati oldalon motorozva találtok öblöket jobban. El kell tévedni és akkor biztos klassz helyeket találtok. Bocs de nagyon irigyellek benneteket. Ha lehet ne hagyjátok ki Paxos-t. Gyönyörû. Mi helyi utazási irodával voltunk, így olcsóbb. Paleokastricán be lehet fizetni Paradise kirándulásra. Hajóval visznek el egy olyan öbölbe ami a partról nem közelíthetõ meg. Álomszép a környezet, hatalmas sziklafal, gyönyörû tiszta tenger, kicsi barlangokkal. Ebédet is adnak ez fõ szezonban 18 euró volt fejenként. Hajrá kalandra fel. Érezzétek jól magatokat.
Ha a csomagolási lázban van egy kis idõd nézd meg a fotóalbumban a képeket. Ma sikerült feltöltenem. Ott láthatod a Paleo-Paradise képeket, Moraitika partját, Paxosi partot fõleg a tenger felõl.
Most néztem végig a korfui képeidet. Nagyon szépen és élethûen adják vissza Paleokastritsa szineit.
Leírnád nekem, pontosan hol helyezkedik el és hogyan lehet eljutni ehhez az általad Paleo-Paradise néven feliratozott partszakaszhoz. Valami eszméletlen tiszta a víz és a szinei....
Most visszaolvasom az utóbbi pár napban, miket írtatok, mert kicsit el vagyok maradva. Bocs, ha valaki már elõttem kérdezte volna ugyanezt.
Peramát én sem ajánlom, nem a repülõgépek zaja miatt, hanem mert meredek parton van, nagyon keskeny és kavicsos a strandolásra alkalmas partja. Nincs igazi, bájos városmag, szétszórtan helyezkednek el a szállások. Nem az az igazi üdülõhely jelleg.
Paleokastritsa a legszebb hely, de viszonylag távol esik minden mástól, és ugyanígy nincs falu jellege, hanem a hegyoldalban szétszórt szállásokból áll, szóval szintén nincsenek szép kis utcácskák...magyarul nekem hiányozna onnan az igazi görögös hangulat. Ugyanakkor, ha ki kellene választanom életem legszebb görög helyét (és jártam már jó sok helyen), akkor ez lenne a legszebb.
A többi helyet, amiket kérdeztél, nem nagyon ismerem.
Nekem bejött Ipsos, Benitses és Sidari is. Elõbbi kettõnek jobban centrélis elhelyezkedése van, ha béreltek valami jármûvet, innen akárhova hamar eljuttok.
Nem árt Korfu városhoz közelebb lenni, mert nagyon szép és bájos város és Ipsos - Benitses csak 13-15 km-re fekszenek tõle, busszal is könnyen be lehet jutni.
Ehhez az öbölhöz csak vízitaxival , motorcsónakkal, vagy befizetett hajós úttal lehet eljutni. Mi kirándulni voltunk Paleon. Ahol az üvegfenekû hajókra lehet megvenni a jegyet, ott láttuk meg a képeket az öbölrõl. Be lehetett fizetni másnapra már egy hajós útra ami körbevitt az öblön úgy mint az üvegfenekû hajó, az kb 3/4 óra és utána elvitt ide a Paradise öbölbe, ahol kirakott bennünket. Ebédet is készítettek ott helyben és délután visszajöttek értünk. Mindez fejenként egy kis alku után fõszezonban 18 euróért. Ha csak oda akartál jutni az 10-12 euró volt vízitaxival. Az a kis többlet a hamit megérte. Mindenkinek ajánlom gyönyörû, felejthetetlen hely. Köszönöm a sok dicsérõ szavakat, de a párom érdemli meg Õ fotózott.
Múlt hét szerdán én is hazatértem sajnos.
A vártnál hamarabb indultunk, ugyanis a barátnõmet csak úgy engedték el szabira.
Kedden délben kirohantunk az utazási irodához, hogy szerdára lefoglaljuk a helyet.
Még 4-ig dolgoztam, aztán rohanás haza összecsomagolni, mert a transzfer járat hajnal fél 3-kor jött értünk.
Hát....még így sem utaztam, az biztos.
Pestrõl indult a gépünk, ugyanis Debrecenben 92 ezrekért akarták adni az utat. Pestrõl jóval olcsóbb volt még úgy is, hogy transzfert kértünk.
Az 5kontinenssel mentünk Sidarira 60 ezerbõl illetékkel, mindennel.
Befizettük, 12 óra után sorban hívtak fel a debreceni utazási irodák, hogy most kapták az emailt, hogy leakciózták az utakat.
De addigra már befizettük, úgyhogy így jártak.
A nyakamat tenném rá, hogy már délelõtt is akciós volt, csak úgy voltak vele, hátha befizetjük 92 ezerért is. Ez nem jött nekik össze, így jártak.
De jobban is jártunk, mert már fél 10-kor Korfun voltunk, míg a debreceniek csak délután 6-kor érkeztek meg, ráadásul hazafelé már reggel 8-kor indultak, mi csak 13 órakor.
Korfu tényleg nagyon szép volt. Sidaritól nem estem hanyatt, fõleg a tavalyi Parga után, de a partmenti szakaszok és öblök gyönyörûek voltak!!!
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás, és hogy ilyen baráti áron tudtatok menni.
És merre jártatok? Bejártátok valamennyire Korfut? Hajózni voltatok? Képeket teszel majd fel?
Parga jobban tetszett?
Szia Andra!
Kíváncsi voltam, hogy csak én érzek így még 1 év után is Pargaval kapcsolatban. Nagyon jól éreztem magam én is Korfun imádtam mindent, a szállást a tengert, rengeteg látnivalót..(szintén Sidariban voltunk) De Parga még mindig nagy szerelem.
Mesélj merre jártatok!!
Mesélj, milyen volt? Merre jártatok? Ugye készítettél sok szép képet és felteszed majd egy albumba és írsz beszámolót is?
Pihend ki a nyaralás fáradalmait és jelentkezz!
Az a helyzet, hogy sok helyre nem jutottunk el, ugyanis a barátnõmnek nem volt pénze.
De szó szerint! Pénz nélkül jött ki, mert a fizuja nem jött meg. MOndtam is neki, hogy bátor, hogy így neki mer indulni. Napokig abból a 6 ezer forintból élt, amit hozott magával ott beváltotta. Fizu nem jött, a férjét kérte meg, hogy tegyen már a számlájára egy kis pénzt. 25 ezret rátett, azt ki is vette, aztán megint nem volt pénze.
Volt nálam 14 ezer forint, azt odaadtam neki, beváltotta, de hát nem sok mindenre volt elég.
Helyi busszal mentünk le Kassiopi-ba. Na az egy kis csoda falu, nekem nagyon tetszett! Onnan ismét buszra ültünk és átmentünk Korfura.
Korfu nagyon-nagyon tetszett. Ott bebarangoltunk minden zugát, fõleg az óvárosi részen.
Sajnos Sissi kastélyába se jutottunk el és Paleokastritsat se tudtuk megnézni és hajókázni se voltunk.
Magyarán, nem sok mindent tudtunk megnézni.
Parga sokkal, de sokkal jobban tetszett!!! Azt hiszem, azt a helyet semmi nem fogja felülmúlni.
Nekem is tetszett Korfu, de nekem Parga nyomába sem ér, az az igazság.
Megismerkedtünk egy fiatal párral, õk béreltek robogót és bejárták a sziget teljese északi részét. Olyan helyeken voltak, hogy csak lestem.
Volt, hogy csak õk voltak egyedül az egyik öbölben. Korfunak gyönyörû a parti része. Csodás öblökkel van tele, a kilátás valami pazar fentrõl, szóval maga Korfu gyönyörû, csak nekem Sidari nem volt az igazi.
Tipikus üdülõ város, nekem hiányzott a görögös hangulata, de ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat.
Át akartam úszni a szerelmesek barlangját, mert állítólag a singlik is megtalálják az igazit, ha átússzák.
Az utolsó napig halogattam, gondoltam a hatását hazahozom, mert nem akarok egy Jorgost életem párjának.
Pont az utolsó napon iszonyú erõs szél fújt és úgy csapkodta a hullámokat, hogy nem merészkedtem be a barlangba.
Nagyjából leírtam, hogy hol és merre jártunk, sajnos nem sok helyen.
Rengeteget fotóztam, a repülést nagyon-nagyon élveztem. Majd teszek fel képeket, de Korfuról már annyiant tettek fel, hogy nem tudom, hogy van-e értelme.
Nem írok beszámolót, mert a punnyadáson kívül nem sok mindent csináltunk, viszont ez most nekem nagyon jól jött, te tudod miért.
Hát nagy kár, hogy nem sok mindent tudtatok megnézni! Nem baj, majd legközelebb!
Tegyél fel képeket nyugodtan, sosem elég a szép görögországi képekbõl!
Sziasztok!
Mi is hazaértünk... Kicsit vegyes volt a dolog, mert az uccsó 3napban szinte minden 2-3. órában esett. Vasárnap akkora vihar volt, hogy ilyenre nem nagyon emlékeztek: elment az egész szigeten az áram, nem volt víz stb...
Amúgy jó volt nagyon!!! Nem szabad befizetni a magyar irodáknál semmilyen fakultatívra, mert iszonyatos nagy a lehúzás, és szinte sehova sem kell idegenvezetés. A legdurvább az Albán túra, ami 38+28 EUR, ugyanez az angoloknál (Sidariban) max 40!!!
Amúgy jó kis hely, de kismotorral (50 ccm) semmi esély arra, hogy körbejárd a szigetet, fõleg ha egy strapáltabbat fogsz ki. Mi béreltünk egy peugeot 107-est 25/nap áron, mentünk vele kb 150-200km-ert, és nem ment le a tankjelzõ egy kicsit sem, szal alig fogyasztottunk vmit. Szúnyog már szinte nincs, de kell azért a riasztó, ha nincs szúnyogháló. Darázs viszont van szépen...
Hirtelen ennyi