A török sajnos ilyen...bár nekünk ilyen rossz tapasztalatunk sehol nem volt...sõt nagyon kedvesek voltak. Konakliban és Alanyában a bazárban nagyon erõszakosak...sõt zavaróan erõszakosak, de ezt tudtam, mert voltam már Isztambulban.
A Hotel Mirador-ról ( leszámítva a tengerpartot ) csak nagyon jókat mondhatok.
Sziasztok kedves forumozok!
Torokorszagban vagyok meg,olvastam Kvalcsi rossz tapasztalatait.En es a csaladom vagyunk az erem masik oldala.Mi nagyon szerencsesen valasztottunk szallodat(Magic Life Kemer Imperial).Csak felsofokban tudok beszelni a szallodarol,az etkezesrol,csak nemet,holland,belga vendegek vannak es rajtunk kivul meg 2 magyar csalad.Orosz egy sem.
Kirandulasaink is nagyon jol sikerultek,mi a termeszeti latnivalokat reszesitjuk elonyben,voltunk felvonoval 2365 meteren a Tahtali csucson,lattuk Phaselis romjait,a fiam uszott delfinekkel,jeep safari es tengeri hajokirandulas ezeket probaltuk ki.Itt sem voltak oroszok velunk,minden nagyon jol sikerult.
2 nap utan jegkockat is mertunk kerni az italokba,semmi gondunk nem volt a "belugyminiszterrel".
Nagyon ajanlom ezt a szallodat,az AI ellatas itt tenyleg az.
Szomoru,hogya régen várt inclusive nyaralásotok igy alakult!Horror,amit az árról irtál,nekem is kinyilna a bicska a zsebem,ben!Az a borzasztó,hogy szinte semmi nem volt,amirõl jó szivvel irtál volna!Nagyon sajnálom,mert nekünk nagyon jó emlék a török nyaralásunk,szinte minden jól alakult.Igaz,mi Alanya szélén,de benn a városban voltunk,jun.26-tól 2 hétig...2005-ben.Én nagyon birom a meleget,de nem emlékszem,hogy sokkal rosszabb lett volna,mint Görögországban szokott lenni...ugyanis alig várom a 40 fokokat-megjegyzem,már olyan hideg a lábam,hogy a család szerint jégakkunak is jó lenne-sajnos vége a nyárnak!-
Legalább a kaja jó lett volna!Mert azért egy ilyen all incl.-ban az a jó,ha finomságokat kap az ember!
Én is sokkal melegebbet éreztem Törökországban, mint Görögországban.
Szinte elviselhetetlennek éreztem a meleget, nem csodálkozom, hogy Valcsi rosszul lett.
Kicsit off, de mivel fruska megemlítette õket, hát akkor csatlakozom.
Magic Life szállodában már én is voltam és tényleg csak jót lehet róluk elmondani. Az irodában, ahol befizettem mesélték, hogy nagyon sokan évrõl, évre kifejezetten ragaszkodnak, hogy a Magic Life szállodák valamelyikébe menjenek nyaralni, mert mindig biztosan számíthatnak a szolgáltatások minõségére.
Viszont mindezeknek elkérik az árát
Én pont kifogtam egy remek akciót, anélkül nem tudtam volna megengedni magamnak.
Szia Valcsi,
nem én vagyok az elsõ, de ez rettenet. Mi egyszer voltunk Bodrumban, de az ottani beráncigálás, a mi-van-nincs-pénzed? kúltúrált kérdések, valamint amikor elmentünk sétálni egy elhagyatottabb részre, akkor 3 suhanc követett és várta az alkalmat egy kis plusz bevételhez (még idõben visszafordultunk)...szóval ezek a "kellemes" emlékek késztettek arra (ez 2000-ben volt), hogy soha az életbe ne akarjak visszamenni. Ami a szörnyû, hogy 8 év alatt ez nem változott semmit, és ahogy mondtad hiába a gyönyörû természet, ha ez tönkretesz mindent. Én voltam már a háború súlytotta Izraelben, géppisztolyos kordonnal körbevett Palesztín határon, sétáltam egyedül Tel Avivban, Szófiában, ahol a túrista leírás javasolta, hogy aluljáróba ne menjünk (de mi voltunk...és este, sötétben is)...de soha, sehol nem éreztem azt, amit a törököknél...hogy húzzunk el innét, de gyorsan.
Sajnálom és remélem, hogy azért elõbb-utóbb már csak a szép képekre fogtok emlékezni...
üdv
Mi is azt mondjuk, hogy soha többet Törökország. Még a párom is belátta, hogy nem nekünk való hely a tengert kivéve, pedíg az Õ szülinapi ajándéka volt, hogy életünkben elõször (és utoljára) all inclusíve ellátással utaztunk. Maradunk a jól bevált apartmannál vagy max. reggelis szállodáknál Görögországban.
Nem idegesít már és mint tudjuk az idõ megszépít mindent és csak a szépre fogok emlékezni.
remélem, hiogy azért sok szép képet csináltál...kíváncsi vagyok rá
off: a mi képeinket meg tudod nézni a www.mocheraniko.eoldal.hu oldalon
on
nemtom, hogy ezek után lesz-e beszámolód?
Készítettem azért képeket, de közel sem annyit mint szoktam. A párom meg is jegyezte, hogy most szinte alig fotózok, de megértette, hogy pokoli sza...l vagyok. Õ is folyton azt leste szegénykém, hogy mikor kell elkapnia, ha megint elájulok. Sajnos még a videókamerával sem tudott nagyon sokat felvenni (ez az Õ reszortja), de nem miattam, hanem a magas páratartalom miatt lezár a kameránk és nem enged felvenni, mert tönkre menne.
Sokat nem tudnék írni és ami lényeges volt azt leírtam már Nektek. Idõm, és kedvem sincs most errõl a nyaralásról részletes beszámolót készíteni. Majd jövõre (ha minden jól megy) Hellasz valamelyik szigetén töltött nyaralásomról ígérem részletesen beszámolok.
A képeket már régen megnéztem, tudod, hogy imádom a nejed gyönyörû képeit! Még azok is megvannak nekem a számítógépemen, amiket Kuwaitban készítettetek.
A meleggel nekem sem lett volna problémám, csak a magas páratartalom miatt nem kaptam levegõt. A második hét közepétõl feltámadt egy picit a szél, akkor már semmi bajom nem volt, de ez édes kevés 15 nap nyaralás alatt. Görögországban éppen az a jó, hogy ott sokkal jobban bírom a kánikulát, mint akár itthon. Rengeteget kirándulunk és bizony akár 40 fokos melegben is felmegyek megnézni minden látnivalót. Ott nem fulladok sõt, általában jobban bírom a kiképzést, mint a fiatalok. Õk már rég kidõlnek, mikor mi a párommal még mennénk, hogy még többet lássunk.
Nagyon szép Törökország, de nekem nem jön be a páratartalom és az emberek miatt. Nem ohajtok arra figyelni, hogy mikor akarnak palimadárnak nézni. Tunéziában sem tapasztaltam ilyen szemétségeket, mert én annak tartom, hogy pénz ellenében (20 euró) kaptunk valamivel jobb szobát, de akkor sem olyat, amiért egyszer már fizetünk nem is keveset 4db 2 ágyas szobára, dupla turnusra.
Nem lesz legközelebb! Én öreg vagyok már ahhoz, hogy próbálkozzak tovább és sajnos nem nyertem a lottón sem, hogy ennyi pénzt esetleg mégegyszer kidobjak az ablakon. Örülök, ha másnak bejön Törökország, de nekünk nem lett a kedvencünk. Maradunk Görögországnál, én sokszor voltam már ott, de abban még nem csalódtam. Nem mondom, hogy minden nyaralás osztályon felüli volt, de a legtöbb igen.
...Még azok is megvannak nekem a számítógépemen, amiket Kuwaitban készítettetek...Valcsi
drága vagy! De én azért kíváncsi vagyok a képeidre. Szar ezt hallani, fõleg egy olyantól, akit jobban ismerek itt... de tényleg gáz, hogy egy gyönyörû adottságokkal rendelkezõ ország a viselkedésével elriaszthatja a túristáka (itt pl kis hazánkat is érthetném sajna.. )
Már most irigykedem, hogy a jövõ évi hellas-t tervezed, mert az nekünk ki fog maradni. De majd a te beszámolódból táplálkozom..
Azt nem mondom, hogy soha többet nem megyek Törökországba, de most egy jó pár évig biztos nem.
Szeretnék még pár görög szigetet megnézni, valamint Mallorcát és Ciprust is.
Bizony nálam nagyon rossz pont, ha palira akarnak venni. Ismersz, nem vagyok kekec, de azért van ami nekem is sok.
Majd, teszek fel képeket, de tényleg olyan sürgõs határidõs melóm van, hogy nem tudom átjátszani még magamnak sem a melóhelyen, itt a fiamnál pedig nincs telepítve a program.
Sajnos én már nem érek rá elfecsérelni az idõmet, mert bizony benne vagyok a korban. Nem tudhatom, hogy anyagilag és egészségileg meddíg tudok utazgatni.
Kívánom Neked, hogy szuper utazásid legyenek.